Najdi forum

Rimini-ita

Ali se splača poleti v Italijo, Rimini-San marino? Je lepo tam, kakšne so vaše izkušnje?

Če družinsko z majhnimi otroci, potem boste v Riminiju lahko uživali, ali pa tudi ne (imajo sicer kar precej družinam prijaznih hotelčkov, po plažah veliko igral v dolžini vsaj 10 km 😉 Mi smo hodili, dokler so bili otroci stari tam do cca 5 let, ker nam je bila všeč peščena plaža, pa zjutraj smo se sprehajali bosi po mivki, igrali so se na igralih; potem kasneje ne več, ker je bilo otrokom zelo čudno, zakaj hodijo strički objeti, zakaj se poljubljajo po cesti in zakaj gospodične, gospe prav tako se držijo za roke in poljubljajo – no, pa smo potem razložili. Bodite pripravljeni tudi na to 😉

Rimini je v večjem deli zabavišče oz- destinacija, ki je gey friendly – veliko hotelov je namenjeno predvsem užitku in počitnicam gejem in lezbijkam. Sicer v določenih predelih bolj, v določenih pa malo manj ( recimo v samem centru Riminija ob plažah so tudi hoteli, k iso družinski in je to manj skoncentrirano).

San Marino -prijetno mestece na hribu, z značilnim starim zgodovinskim jedrom, veliko za prehodit in videt -če imate otroke v vozičkih, bodite pripravljeni tudi na veliko stopnic 😉 Lahko sicer tudi prespite, ampak večina hotelov in nastanitev je v starinskem stilu: medenina, lestenci, stare preproge – pa precej drago je bilo, v primerjavi z Riminijem cca 40% dražja nastanitev- cca 5 let nazaj 😉

Sem bla pred nekaj leti par dni v Riminiju, pa nisem opazila nobenih stričkov, ki bi se poljubljali in gospodičen, ki bi se držale za roke in prav tako poljubljale …

A pol ste otroke umaknili, da ne bi gledali takšnega razvrata? Namesto, da bi jim razložili, da pač eni strički imajo rajši stričke kot tete … Pa jim ne bi blo več čudno.

Treba je znati prebrati vse, brez nestrpnosti, opvršnosti in zajedljivosti, draga “nisem vidla”.

Naši otroci so soočeni tudi s tem, kaj pomeni homoseksualnost/lezbijštvo, kaj pomeni v družini oz. rodbini “suha veja”, kaj pomeni, če se poljubljajo moški in ženske med seboj. Poskrbimo oz. poskrbeli smo tudi za to, naj te ne skrbi.

Preberi prosim še enkrat spodnji odstavek in se osredotoči na podčrtano.

Če družinsko z majhnimi otroci, potem boste v Riminiju lahko uživali, ali pa tudi ne (imajo sicer kar precej družinam prijaznih hotelčkov, po plažah veliko igral v dolžini vsaj 10 km 😉 Mi smo hodili, dokler so bili otroci stari tam do cca 5 let, ker nam je bila všeč peščena plaža, pa zjutraj smo se sprehajali bosi po mivki, igrali so se na igralih; potem kasneje ne več, ker je bilo otrokom zelo čudno, zakaj hodijo strički objeti, zakaj se poljubljajo po cesti in zakaj gospodične, gospe prav tako se držijo za roke in poljubljajo – no, pa smo potem razložili. Bodite pripravljeni tudi na to 😉

Sem prebrala, ja, da ste razložili otrokom.
Ampak ste pol nehali hodit tja, čeprav vam je bilo všeč, ker se je otrokom zdelo čudno, da hodijo strički objeti …
Mal homofobno se mi sliši tole, sori.
Ampak ja, vsak ima pravico, da mu drugačni niso všeč.

Žal ne želim otrok v zgodnji starosti preveč obremenjevati s homeseksualnostjo, ko si lahko to čisto drugače razlagajo, kot npr. pri petnajstih, ali pa kot si razlagamo to odrasle osebe.

Iz tvojega posta veje “nastrojenost” proti mojemu, ker meniš, da ne sprejemam homoseksualnosti. Zelo se motiš – jo sprejemam, kot odrasla oseba sprejemam drugačnost in je ne obsojam. Edino, kar mi je popolnoma nesprejemljivo pa je, da bi morali otroci v letih, ko se jim začenja razvijati osebnost in jim določenih stvari niti ne moreš razložiti na tak način, da bi razumeli kot nekaj povsem običajnega, kot to razumemo odrasli.
Pri večini moških homoseksualcev žal je moteče t.i.”kretnjenje” oziroma ženski način obnašanja, izražanja s poudarjenimi ženskimi kretnjami, višanje glasu med govorom in smejajem, pačenje po žensko, mešanje z zadnjico med hojo kot bi bil ženska – žal, tudi 4-letniku to ni “normalno” kljub letom primerni obrazložitvi!

Rimini je v zadnjih 5-ih letih postalo zelo priljubljeno letovišče za istospolno usmerjene. In nimam nič proti, samo mi ne hodimo več tja, čeprav smo radi hodili. Razumljivo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close