Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tisti, ki ste že bili v Parizu…

Tisti, ki ste že bili v Parizu…

Z možem greva v petek v Pariz. Zanima me, kako ste se znajdli, mislim te razne vožnje z metrojem? Je res enostavno? Nisva preveč za orientacijo, pa me malo bega…ja, saj vem, da nama bojo vodiči vse razložili, ampak sem mogla še tu vprašat…

Hvala.

Na prvi postaji metroja vzameš zemljevid z vrisanimi progami. Stvar je narejena tako, da ne moreš faliti. Proge označene z barvami in imeni, in potem samo slediš tisti, kamor pač hočeš iti.

Jop. Res je tako enostavno. Malo se je treba poglobit v zemljevid, ko pa obvladaš sistem je pa preprosto, da bolj ne more bit. Pa če se kje v mestu izgubiš samo metro poiščeš pa se že z lahkoto orientiraš.

mislim, da se da dobiti zemljevid metroja tudi na spletu, pa si malo pogledaš v naprej:)
sicer pa res ni komplicirano.
Lepo se imejta:)

ne boj se, zdaj doma si lepo golej kateri hotel imata in kako bosta prišla iz letališča do hotela, iz letališča vozijo tudi busi, če sta kje blizu slavologa zmage, pojdita na airbus, to je bel bus, drugače pa v center vozi še en bus, lahk pa tudi taksi, letališče je ogromno, ampak tudi vse lepo ounačeno, piše!

V centru pa, šala mala, metro je tako enaostaven, za male otroke, vse znamenitosti pa si oglejta lepo z rdečim dabeldekerjem busom, stoji skoraj na vsakem vogalu, kupiš karto, lahk za dva dni in ti ustavlja na vseh znamenitostih po parizu, greš doll, ogledaš recimo stolp in greš nazaj na postajo, označene so z rdečimi tablami in spet nazaj na bus, na busu dobiš tudi slušalke in ti v raznih jezikih govori kje se vozimo, zgoraj je streha odprta, tako da to je super zadeva. sam pariz pa tudi, orientiraj se po nečemu, recimo kaki cerkvi ali veliki stavbi in nato bo šlo, center je speljan v ogromno krožišče, do tja pa vodijo ravne ceste, avenie in res se ne moreš zgubiti, boš videla iz stolpa kaj ti govorim;)), hrana, pijača, kava je res zelo draga, od 4 do 6 evrov, amapk saj veš, če greš v pariz, moraš tudi kaj zapraviti, hrana pa se dobi kot tule, le mal se oglejta. lepo se imejta!

Aja, ko bosta na metroju kupovala karte, kupita za več dni, je ceneje in vzemita še karto mesta, voženj … srečno !!

Metro v Parizu je res enostaven, brez problema se da znajti. Prestopaš oz. voziš z eno karto se lahko dokler ne zapustiš postaje, torej greš ven (gor).
Pazi samo da greš v pravo smer, ker ko se enkrat štemplaš, se ne moreš več z isto karto. Splača se kupit ali karnet (10 v kompletu) ali pa večdnevne, odvisno kak namen imaš.

Mi2 sva bila v Parizu z agencijo. Tretji dan, ko so ostali šli v Disneyland, sva že sama lutala po Parizu, se vozila z metrojem, in celo našla do Disneylanda kjer smo se dobili za pot domov.

Mi smo po Parizu švigali kar na biciklih (sposojajo na isto foro kot v LJ). Ceneje in hitreje kot metro. Predvsem pa si nad zemljo in si ful več ogledaš, kot pa stlačen v metroju pet štukov pod površjem.

Hvala vsem, super ste!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close