Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kampiranje s šotorom toskanska obala

kampiranje s šotorom toskanska obala

Prosim za pomoč tiste, ki ste že kampirali na tem delu Z italijanske obale ..iščemo miren in prijeten (majhen) kamp, kjer bi postavili šotor za en teden, po možnosti čisto ob morju. Animacije ne rabimo oz. nočemo, mora pa biti lepa narava…
italijanski kempi po mojih dosedanjih izkušnjah včasih niso najprimernejši za šotore (ponekod je ogromno stacioniranih prikolic/hišk in vse skupaj izgleda kot veliko naselje..)..
Ima kdo kakšno lepo izkušnjo?

Bili lani Marina di Bibione, lep majhen kamp, kot nalašč za šotore, mivka.Lepo izhoodišče za izlete v notranjost.

Na internetu je kar nekaj kampov, vendar preverite, saj je julija že kar polno.

Lep dopust želi
ABS

Najbrž je bil tule mišljen kraj Marina di Bibbona? Ker Bibione niti približno ni v Toskani.

Sicer so pa po mojih izkušnjah ob italijanski obali bolj veliki kampi z veliko stacionarnimi prikolicami in res zgledajo kot ena velika naselja. Mi se takim kampom izogibamo in poiščemo rajši kakšne manjše in bolj prijetne v notranjosti.
Smo pa enkrat naleteli tud na tak počitniški kamp, ki je bil čisto prijeten in lepo urejen, s posebnim delom za šotore, ob morju, mivkasta plaža, trgovina, restavracija, bazen … Zvečer je baby dance in pol še žur za odrasle do polnoči (brez takih žurov po moje ni nobenga kampa ob morju). Je pa mal nižje od Toskane, kamp Europing.

Ja se opravičujem:
Marina di Bibbone pri Cecini na koncu avtoceste, kake 40 km južno od Livorna, 60km od Pise.
Pa brez plačljive zabave popoldne in zvečer, čisti mir in dolgi sprehodi po mivki.

Ps Toskana je v notranjosti cenovno čisto OK, nižje cene kot v Ljubljani.
Na tržnici v Marini je bila cena rib podobna našim cenam.

abs a lahko napišeš točno v katerem kampu ste bili, ker je tam kar nekaj kampov.

Hvala.

Kamp Il Capanino je morda edini, ki se razteza do plaže, edina pomanjkljivost, avto je treba pustiti na parkingu pred rampo, en sanitarni blok je popolnoma nov, tisti ob obali pa nekoliko starejši, vendar čist.
pozicijo preverite na Gogle earth.
Če se prav spomnim sprejemajo CCI kartico-5% popust.

Lepe počitnice želi
ABS

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close