Avstralija-otroci-zanimivosti
Pozimi se odpravljamo za 3 tedne v Avstralijo. Zanima me tisti, ki ste že bili tam z otroci, kaj je tisto kar si je vredno ogledat da pritegne tudi otroke.
Kakšna ideja za ruto, notranji let, namig.
Hvala.
Aja otroci so stari 4,9 in 11.
Samo v premislek – naša zima za Avstralijo ni primeren čas, saj lahko kar močno nagaja monsun in s tem povezano deževje in tornadi. Drugače pa je za otroke lahko zanimivo v Cairnsu koralni greben – vožnja s kataamaranom in potem “podmornico”, vožnja z skyrailom in nazaj strainskim vlakom v Kurando ter morda obisk “aboridginov” v Tjapukaju.V središču Avstralije Uluru – sploh, če se pripravite in otrokom poveste aboriginske zgodbe. Cober pady – mesto pod zemljo in opali. Pri syneyu ali Melbournu kakšen rezervat s kenguruji in koalami.
Vreme je lahko problematično le na severu (Darwin, Kakadu National Park), kjer je v času naše zime deževna doba in je teritorj praktično neprevozen in odrezan od sveta. Za vse ostale predele je naša zima čisto OK čas.
Se pa strinjam z zgornjimi namigi glede zanimivosti – najbrž boste pozornost otrok najlažje pritegnili z živalmi, ki se jih pri nas ne vidi (razen v ZOO-ju), poleg koal in kengurujev so še krokodili, delfini, kiti. Lušten (a ne ravno poceni) je tudi izlet na Fraser Island – vožnja s terencem po živi mivki.
Sicer pa je Avstralija ogroooomna, 3 tedni so malo, neko idejo pa že morate imet, na kateri konec jo boste mahnili! Pripravite se na ogromno vožnje ali pa na notranje lete. Jaz sem sicer za vožnjo, a z otroci je najbrž nekoliko drugače… Definitivno je pa to super destinacija, ki bi jo jaz kar ponavljala in ponavljala, če le ne bi bila tako daleč in draga za tja prit.
Forum je zaprt za komentiranje.