Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Korzika – kateri kamp

Korzika – kateri kamp

Preden me napadete – sem uporabila iskalnik, pa nič pametnega našla. Tudi na forumu Kam in kako na počitnice.

Na Korziko bomo šli letos prvič, pristali bomo v Bastii, pa me zanima, kateri kamp na Korziki res priporočate. Je vzhodni del otoka ok? Eni pravijo, da je, drugi da je boljš zahod. Sever se mi zdi, da ni tako obiskan. Glede na to, da so tam menda slabe ceste in to, je do zahodne strani prekleto daleč.

Želimo si urejen kamp z veliko sence in če bo morje zraven še toliko bolje. Menda je tam dosti kampov daleč od morja..

cupabia … ob morju na Z…kar je redkost

boste ves čas v enem kampu?

vzhod je raven in peščen, kampov je ful na obali … zahod je gorat in za moje pojme precej lepši, kampi niso ob morju, so pa plaže res lepe .. zalivčki, kamor se pripelješ z avtom.
sever je divjina, zame najlepši del korzike, mnogi se mu na srečo izognejo in zato je tam tako lepo 🙂

kampov na vzhodu ne poznam, na zahodu pa ti priporočam tegale http://www.campinglebodri.com/visiteen.htm je eden redkih ob obali .. res lepa peščena plaža, cca, 500m v levo pa je ena še lepša … skozi pelje železniška proga s starinskim vlakcom iz mesta ILe rouse do Calvi – lepo mesto s trdnjavo.

na jugu pri Bonifaciu pa je tudi nekaj finih kampov,

evo mal slikc za filing 🙂

Meni je bilo na Korziki najbolj všeč na zahodu in jugu pa JV. Prispela sva v Bastio in od tam dalje vzdolž zahodne obale na jug in nazaja po vzhodni strani. Vredna ogleda je Bastia, Calvi, Ajjacio, Bonifacio, Porto Vechio. Vožnja po Z strani je prečudovita. Priporočam obisk njihovih najbolj znanih plaž (te si sigurno že zguglala).

Na vzhodni strani od Porta Vecchia ni nič kaj turističnega. Mi2 sva se selila in menjala ene 4 kampe.

Ja super, da si poročala o vajinih občutkih. Avtorica pa konkretno sprašuje, kateri kamp priporočate. To, da sta vidva “menjala ene 4 kampe” ji pa res blazno pomaga.

Dop, žal ti ne znam odgovoriti, ker še nisem bia na Korziki. Me pa zanima isto kot tebe, zato berem:-) Upam, da boš dobila tudi kakšen uporaben odgovor.

napoelonka, upam tudi jaz. Sej je na internetu marsikaj, pa kako naj se človek znajde. Se mi zdi, da je najlažje tako po priporočilu poiskat. Kdaj pa greš (greste)?

Ja super, da si poročala o vajinih občutkih. Avtorica pa konkretno sprašuje, kateri kamp priporočate. To, da sta vidva “menjala ene 4 kampe” ji pa res blazno pomaga.

Dop, žal ti ne znam odgovoriti, ker še nisem bia na Korziki. Me pa zanima isto kot tebe, zato berem:-) Upam, da boš dobila tudi kakšen uporaben odgovor.[/quote]

kot da ga še ni :)) ajajaj včasih se res sprašujem kaj počnete na internetu? neskončen vir informacij je, pa jih ne znate uporabit 🙂

in tudi iz Micinga posta lahko razbereš kakšna korzika je in kje iskat zanimivosti in kampe

Na Koriziki ob morju za moj okus ni pretirano lepih kampov. Večinoma ne ležijo prav neposredno ob morju, kot smo npr. vajeni na Hrvaškem. Sicer mi je bil eden lepiših kamp Le Sud v bližini kraja Ajjacio.

Pa še link do fotografij kampa Le Sud.

http://www.camping-le-sud.com/camping-corse-du-sud/ajaccio/photos-camping-ajaccio-porticcio.php

http://www.marina-erbarossa.com/

Podobno mislim tudi sama. Zame je Korzika res “calliste”, mi smo menjali 5 kampov, bili smo z majhnimi otroki in šotorom, lani. Izbirali smo manjše, bolj “domače” kampe. Iz Bastie se lahko pelješ do St. Florenta, krasno mestece. Mi smo bili v kampu, ki je toliko blizu mesta, da smo lahko šli zvečer peš do tja. Najmlajšega v voziček, pa smo šli. Tole mesto je škoda zamuditi
Potem seveda zahodna obala, nekaj najlepšega, pa sem bila že marsikje. Moraš pa vedeti, da cesta, ki povezuje Calvi preko Porta z Ajacciom, ni “enostavna”. cesta je vsekana tam v sredini Sem namreč srečala kar nekaj ljudi, ki so rekli, da niso imeli živcev se peljati po njej, in so obrnili po nekaj kilometrih. Sedaj ko vem, bi se tam ustavila za kako noč. vse je tako rdeče Prvič, ker je mesto nekaj prečudovitega (vključeno v svetovno dediščino pri Unescu), in drugič, zaradi poti same, da jo prevoziš v dveh kosih.
Pri Ajacciu smo bili v Verghii, kamp La Vallee, miren, prijeten kamp. Senca seveda, otroška igrala, morje blizu, peščena plaža, (preko ceste), pralnice, čisti veceji, domačnost. Tema kamlu po deseti uri. Prvo noč mi je bilo malce nenavadno, nato pa sem ugotovila, da je tako res krasno, da se naužiješ nočnega miru in prave teme, ki je ne dobiš več povsod 🙂 Tja bomo skoraj zagotovo še šli, ko bomo naslednjič vandrali po KOrziki.
Sem se razpisala tudi o vsem drugem, lahko da se bo katera spotaknila ob mene, da me nisi tega vprašala, jaz pa upam, da ti bodo te informacije prišle prav na poti.
SREČNO!

ena* – HVALA!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close