Kam greste na dopust poleti
Greva na morje; v naš vikend.
Morje za naju nikakor ni ležanje na plaži in praženje, kak dan do obale sploh ne prideva, niti je ne planirava.
Narediva si celodnevne izlete s kolesi, greva raziskat še kako utrdbo, kak dan pa (če ravno prav piha), pa sva cel dan na vodi na surfih.
Kak podaljšan vikend pa bo padel še kak izlet kam drugam.
Korošica 🙂
Kolesa pač peljeva s sabo na dopust (za kak podaljšan vikend in za vožnjo do plaže, trgovine.. imamo sicer kolesa spodaj) in raziskujeva okolico.
Relacije Rovinj – Pula, smo nekje na sredini.
Tudi je različno, kaj je za koga fajn destinacija, nama se je že zgodilo, da sva prišla na tako potko, da sva lahko šla naprej samo s kolesi na ramenih :)) Ampak je bilo vredno …
No ja, saj jaz tudi rada raziskujem in sem šla tudi že marsikje peš, ker pač nisi več mogel z avtom – ampak res, take stvari se ponavadi splačajo. Sem mislila, da si s Primorske,čisto tako po enem postu od zadnjič. No jaz pa sem Ljubljančanka, ki se je preselila v Zagreb, ampak dopust zame tudi ni ležanje na plaži ampak vandranje okoli, pa naj bo to otok ali pa planine.
A zbiraš ideje?
Evo moje – bo več krajših “dopustov”, ne en sam:
– kolesarjenje po Dolomitih (avto + bicikel + šotor), hrana v glavnem iz trgovin. Na dan bo nekje od 15 do 50 eur.
– camp in kolesarjenje in surf na Lago di Garda (na dan le camp… cca 10 eur) + bencin do tja
– jadranje ene 10-14 dni. 0 eur na dan, ker me rabijo za kapitana. Mogoče še kaj zaslužim.
– kajak po avstrijskih rekah in doma po Soči in Savi. Vsakič ene 3-4 dni, strošek le camp (kjer bo nujno) in bencin. Hrano s sabo ali iz lokalne trgovine.
Forum je zaprt za komentiranje.