s kolesom od Passau do Dunaja
Zdravo,
prosila bi če ima kdo kakršnokoli informacijo od kolesarske poti od Passau do Dunaja, šli bi z avto do Dunaja in potem na vlak do Passau…zanima pa me predvsem:
– ali je že kdo kaj podobnega šel? kje parkirati na Dunaju?
– kako je potem z vlakom do Passau? je treba prej rezervirati? s kolesi na vlaku je kaj težav?
– s prenočišči ob poti se mi zdi da ne bi smelo biti problem..ali bi bilo treba že kaj rezervirati? plane je iti konec junija
-nekako je plan kolesariti ene 4 dni..za cca.320 km
če ima pa še kdo kaj o tej temi za povedati pa kar…dobrodošle tako + kot – informacije
Hvala že vnaprej
lp
Naša izkušnja je bila takšna; z vlakom do Passaua (zelo poceni karta), nato z ladjo po Donavi do Budimpešte, vsak dan smo kolesarili. Kolesarske poti odlične, varne, široke, deloma senčne, kar poleti prav pride. Turističnih kmetij in hiš, ki oddajajo sobe je na poti mnogo, ni pa napačno, če vnaprej rezervirate (imam katalog prenočišč na odseku Passau Dunaj). Na poti je ogromno kolesarjev, od najmlajših do sivolasih seniorjev. Res prijeten dopust.
A to ste šli v lastni režiji? Ker ne maram kakšnih agencijskih variant. Kako zgleda tole ladja – kolesarjenje? A jadja plove naprej, ti pa kolesariš ob reki? Ali kolesariš medtem, ko ladja stoji, potem pa z ladjo naprej? Ali pa ste šli z ladjo šele od Dunaja naprej, do tam pa samo s kolesi? Kako dolgo je trajalo vse skupaj, koliko ste dnevno prekolesarili, kako zgleda cela zadeva cenovno? Sem že parkrat razmišljala o takšni možnosti dopusta, ampak je zaenkrat še vse samo pri razmišljanju …
Mi smo šli lansko leto s 11 letno hčerko od Passaua do Melka (cca. 120 km od Dunaja) v lastni režiji.. V centru Passaua smo v garažni hiši za 4 € na dan pustili avto in odkolesarili proti Dunaju. V tustičnem biroju dobiš knjižico z opisom poti, v njej pa so tudi naslovi gostišč in privatnih hiš, kjer oddajajo sobe v najem z zajtrkom. Sobe smo rezervirali vsak dan sproti. Okoli poldneva, ko smo že vedeli koliko bomo uspeli prekolesariti smo v knjižici izbrali kje bi prenočevali in poklicali, ter rezervirali. Če ne rezerviraš, se zna zgoditi, da moraš zvečer kolesariti v naslednji kraj in upati, da dobiš prenočišče. Najdražja soba nas je stala 75 € za tri osebe. Po dveh dneh in pol smo se v Melku usedli na vlak in odpeljali na izhodišče. Glede koles na vlaku ni nihče ne kompliciral, ker imajo zadnji vagon prazen za tovor koles. Na celi poti je res ogromno kolesarjev in res prijetno vzudšje
Forum je zaprt za komentiranje.