Potovanje v Jordanijo
Živjo,
Z možem sva rezervirala potovanje po Jordaniji in Izraelu čez 14 dni. Glede na razmere na vzhodu me skrbi varnost na potovanju. Zanima me če je kdo v kratkem bil v teh deželah in kakšno je splošno stanje. V agenciji sicer pravijo, da so razmere ok in da se ni česa bati…ampak vseeno mi je neprijetno zaradi nemirov v okolici.
Hvala za info.
pot v Jordanijo je že od nekdaj prinašala neke svoje rizike
Saj potovanje v London, Madrid, Moskvo in New York tudi, če naštejem le nekaj nedavnih napadov, tudi.
Ravno Jordanija je ena najbolj varnih in ‘zahodnjaških’ arabskih dežel. Je sicer že skoraj leto dni, kar sem bila tam, tako da ne poznam trenutne situacije, ampak kot vem, ni nič hudega. Imeli so nekaj mirnih protestov na začetku dogajanja, sedaj pa nič več ne poročajo.
Je pa čudovita dežela! Če gresta z agencijo, pazita na to, da bosta dejansko navezovala stike tudi z domačini, saj so čudoviti ljudje.
Res, kakšen rizike pa ? Kdaj si bila nazadnje tam ? Nikoli, ker drugače tega tule ne bi stresala. Tudi in predvsem vožnja po slovenskih cestah prinaša “neke svoje rizike”, od katerih sem v stresu vsakič (torej vsak dan), ko se vozim po njih. Agencija pa, če je korektna, bo odpovedala potovanje v primeru nemirov ali kakršne koli nevarnosti. Torej , počakaj še en teden, če ne bo odpovedi, uživaj! Preberi tudi knjigo “Poročena z beduinom”- boš spoznala življenje v Petri, mogoče bo celo avtorica sama tam!
Če turistična agencija reče da je ok potem je ok.. oni imajo odgovornost nad sabo in tudi če ni prevelike sile rajši odpovedo. Bila sem sicer 2 leti nazaj v Jordaniji pa mislim da je zakon država in kot crossing jordan pravi je še posebno kraljica zelo priljubljena..šla sem sama brez agencije, bla sem tud v siriji, libanonu in drugih malo bolj rizičnih državah in se nisem počutila niti malo ogrožene. ljudje so majka tam..če pa pride do nemirov je vzrok drug in se je takih območij pač treba ogniti. lahko pa rečem da so jordanci zelo mirni in netemperamentni naproti egiptu, tuniziji, turčiji, libanonu.. eno je kar kažejo mediji drugo pa je biti tam. tako da brez skrbi in lepo se imejta;)
Palčica
Tudi midva z možem načrtujeva, da greva v Jordanijo, mogočev v jeseni ali pa drugo leto. Zanima me s katero agencijo gresta in koliko stane po osebi.
Drugače pa le pogumno na pot in uživajte. Mislim, da vama ne bo žal. Tisti, ki so bili so vsi navdušeni nad Jordanijo in njihovimi prebivalci.
Forum je zaprt za komentiranje.