Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako do Munchna?

Kako do Munchna?

Sej se sliši malo smešno vprašanje…do Munchna kaj potrebujemo na cesti,katero vinjeto…za Avstrijo vem,da je treba,samo se jo lahko kupi za 5 dni ali kako?In kje se jo kupi?
Kaj pa za Nemčijo,kaj rabimo?

P.s ne se smejat,gremo prvič v te kraje :):)…vedno smo klatili kje drugje po državah z letalom,zdej pa gremo za prvomajske v nemčijo z avtom 🙂

Za Avsrijo rabiš vinjeto, ki jo lahko kupiš na naših bencinskih črpalkah, vsaj na Gorenjskem ob avtocesti, vem, da jih prodajajo, za Štajersko pa tudi. Meni se zdi, da so za 1 dan, oz. za 10 dni ( malo poguglaj ). V Avstriji, če greste preko Tauern predora, morate plačati še to, v obe smeri.
Nemčija pa nima vinjet.

Po moje dobiš avstrijsko vinjeto na vsaki večji črpalki v Sloveniji.

Sicer pa najdeš en kup potovalnih informacij za vse evropske države na spletni strani AMZS (cestnine, omejitve, predpise, opozorila, kazni …).
Sam mal poklikat je treba.

Zanima jo Nemčija in ne Avstrija. Za Nemčijo ne rabiš vinjete. Avtoceste so zastonj.

lp

Sori, ker sem še Avstrijo omenila, no …
Ampak glede na tole “…za Avstrijo vem,da je treba,samo se jo lahko kupi za 5 dni ali kako …” sem imela občutek, da ji tud za Avstrijo ni glih najbolj jasno, kako in kaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close