Najdi forum

tunizija v maju

pozdravljeni,
imava namen 4.maja oditi v tunizijo za 1 teden,nisva pa se še odlocila kam?
nama lahko svetujete kam bi šla,nasveti,iskusnje,…….
gre se kdo maja v tunizijo?????
šla pa bi v hotel samo z 5 zvezdicami in all inc
za vse odgovore se vam v naprej zahvaljujem!!!

mi smo bili na djerbi za 1 maja pred dvemi leti
hran in hotel super ni bilo pripomb
samo sva mislila da je tam bol toplo za ta letni čas.v morju se nismo kopali premrzlo kakor tudi zunanji bazen.bilo mogoče v njem 3-5 pogumnežev pa še zo severni nemci ko jim je že 10 stopinj poletje.
najin nasvet glede tunizije naj ima hotel dober notranji bazen
čez dan je bilo lepo sončno toplo tako da če si ležal na ležalnikih te je fino ožgalo če se nisi mazal z kremo.skozi pa pihlja veter ki te pošteno ohlaja in nimaš občutka da sonce žge.rezultat vidiš konec dneva ko si skuhan in rdeč.
drugače pa nam ni žel lepe izkušnje

Zdravo!

Mi smo bili lani za 1. maj in bilo je enkratno. Imeli smo super vreme. Nismo pričakovali, da se bomo lahko kopali. Morje je bilo toplo, enako bazeni. Res super. Stanovali smo zraven mesta Sousse v hotelu s 4 zvezdicami. Hrana zelo dobra, animacije super, …

Kako pa je z varnostjo? Ne vem, če bi se odločala letos za tja, ker nikoli ne veš, kako bo.

lp

no ja,mislim da do maja bo ze vse v redu,pa mislim da je ze sedaj!kaj pa cistoca v hotelih,hrana,….

Lep pozdrav,
Jaz potujem 4. maja na Djerbo in sicer v hotel djerba sunclub =) Z Djerbo imam samo lepe izkušnje saj sem tam bila že 5x. Hotelov z 5* ne poznam, sem pa bila že v treh hotelih z 4* in sem bila z njimi res zadovoljna. Vse od čistoče, hrane, osebja do plaže je bilo super. Zelo vredu se mi je zdel hotel lti holiday beach ali pa hotel diana rimel. Oba hotela sta praktično ob plaži in imata super hrano.
Lp

mi se še nismo odlocili kam,verjetno pa v hammamet ali port el kantaoui,samo se najboljso varianto izbereva,upam da tudi z vaso pomocjo!!!

Pozdravljeni!

Bili v Hammametu in Port el Kantoui, pa tudi na Djerbi. Imam samo dobre izkušnje. Obakrat smo izbrali hotele iz verige Mouradi, razen na Djerbi… ampak se ne spomnem kateri hotel je bil tam. Osebje zelo prijazno, hrana odlična. Kar se tiče hotelov in zvezdic… vsekakor je treba pričakovati da ni ista kategorizacija kot pa pri nas…. oni imajo pač svojo lokalno kategorizacijo… ker na ta račun je bilo takrat kar nekaj ljudi razočaranih. No mi smo se imeli vsekakor super, ker nas hoteli ne zanimajo preveč… hotel je za prespat in pa jest (takrat kadar nisi kje na izletu oz. v mestu). Mi smo veliko sami pohajkovali naokoli in uživali pri odkrivanju nove kulture in pa spoznavanju ljudi. So zelo odprti in prijazni. Še do danes smo ostali v kontaktu z nekaterimi.
Če se odločate med severom in jugom… priporočam sever, torej Hamm. ali PEK, ker je bolj odprt in moderen… kar pomeni, da imaš kam it, čez dan pa tudi zvečer (v mestih obstajajo diskoteke in bari, restavracije, kafiči….) na Djerbi razen hotelov več ali manj nimaš nič. Zvečer če se greš sprehajat v glavno mesto je vse zaprto in zunaj v kafičih sedijo samo moški… medtem ko na S vidiš vse. Djerba je bolj mirna.
Mi smo si tudi pogledali vse kar se da videti v Tuniziji. Bili smo v glavnem mestu, ki je res kot eno najmodernejših mest v Evropi, bili smo v Sahari, celo 2x, ker nam je bilo izredno všeč :)) to je treba videt, res da je kar precejšnja cena (za dva dni mislim, da pride ok.85eur po osebi) ampak se vsekakor splača, ja pa če že greste obezno vzemite 2 dni, ker se največ vidi. Torej veliko je za pogledat in vsekakor je mene ta država res presenetila… se bomo še vrnili vsekakor 🙂 mogoče že letos
Kar se tiče sezone letos, js mislim, da bo vse tako kot vsako leto. Kolikor sem malo v kontaktu s prijatelji, ki smo jih dobili doli, so mi vsi rekli, da so se sedaj stvari vrnile v normalo in vsekakor bodo vse to uredili do začetka sezone, ker pa le v večini živijo od turizma… Sicer pa že imajo spet turiste, predvsem Francoze, Britance in Nemce.
No zdej sem se že preveč razpisala…. če še potrebujete kakšne info sem na voljo, drugače pa srečno pri izbiri vašega dopusta in lp

hvala za informacije,verjetno greva v PEK, EL MOURADI PALM MARINA,pa saharo imava namen obiskati,…….je kaj videti v PEK???soping???to je za zeno,heheheheh

V PEK ni kaj posebnega za videt, je pa veliko trgovinc takšnih in drugačnih, torej bo žena prišla na svoj račun. V sami marini je kar precej lokalčkov, restavracij, slaščičarn in lepa riva za sprehodit. Se pa nedaleč od marine PEK nahaja center mesta Sousse (cca. 8km) tam pa imate eno večjih medin (tržnica), mestno mošejo, ribat pa še kakšen muzej se najde. Vsekakor mislim, da vam ne bo dolgčas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close