planiranje potovanja v lastni režiji
Načrtovanje potovanja v lastni režiji je zelo luštna stvar- sposodi si najnovejše vodiče od željene destinacije (jaz prisegam na LonelyPlanet) in jih malo prelistaj, da dobiš občutek, kaj moraš urediti pred potovanjem, kaj pa lahko prepustiš naklučju. Ponavadi je v vodičih par predlogov za različne časovne termine, česa ne smeš spustiit, na kaj moraš biti pozorna, kaj moraš rezervirati v naprej. Ćisto sveže informacije iz kraja lahko dobiš tudi na svetovnih forumih- npr. thorntree od lonelija. TO je pomembno predvsem, če greš na kakšno bolj eksotično ali kritično destinacijo. Na Škotskem s tem ne boš imela težav. Srečno
Pri nas poteka planiranje takole: najprej letalska karta na www.momondo.com ali www.bravofly.com.
Nato pa prenočišča, primerjave cen, lokacija itd. na www.mojhotel.si.
Išče po več booking sistemih naenkrat (booking.com, expedia, hrs,…), rezerviraš pa pri najugodnejšem.
Pri nas enako, najprej avion, potem prenočišče. Večinoma se booking.com izkaže za najugodnejšega (evropske destinacije).
Za poletna potepanja s šotorom si pa okvirno zamislimo pot, označimo par kampov na posameznih lokacijah (čeprav potem skoraj vedno pristanemo v čisto kakih tretjih), včasih je fajn rezervirat kak trajekt, pa seveda malo prečekirat zanimivosti v krajih, kjer se nameravamo ustavit.
To zadnje je v glavnem moje delo, moj mož je mnenja, da če že vnaprej vse veš o vseh znamenitostih na poti, pol sploh ni zanimivo tja it 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.