počitnice v Dubrovniku za družino
Zdravo!
Za poletne počitnice bi šli v Dubrovnik z letalom (z dvemi otroki, starimi 5 in 7 let). Najeli bi apartma blizu starega mestnega jedra. Zanima me, ali so to primerne počitnice za male otroke? Kakšna je tam plaža? Ali je zelo nagužvana glede na to, da je precej majhna? Glede na to, da bomo brez avta, kaj bi nam svetovali za izlet (recimo z avtobusom ali ladjico)? Ali imajo tam tudi kakšne markete v bližini, saj bomo kuhali sami, kupiti pa bomo morali vse tam. Ali nam priporočate raje, da bi šli z avtom, ampak se mi zdi ubitačno daleč.
Kakršnakoli informacija je dobrodošla. Res hvala.
Bila pred precej leti, med prvomajskimi prazniki. Ena last minute varianta, letalo + hotel, za ene 4 dni. V bližini mesta oz. obzidja se ne spomnim kakšne večje plaže, nekaj več jih je na Lapadu, par km severozahodno, kjer je tudi nekaj hotelov.
Z ladjico je najbrž možen izlet na otok Lokrum, sicer se pa ne spomnim, da bi se tam blizu še dalo kam it.
V glavnem se mi Dubrovnik zdi fajn za par dni za pogledat, na dopust pa tja tud slučajno ne bi šla.
Če bi radi šli z letalom in v apartma, je mnogo boljša izbira npr. Sardinija, Sicilija … Ryanair leti zelo ugodno, če ujameš pravočasno akcije, apartmaji se povsod najdejo, morje je krasno, pa še za videt imaš več kot v Dubrovniku. Hrana v štacunah pa v glavnem kot doma.
Forum je zaprt za komentiranje.