Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kamp Mario Ugljan

Kamp Mario Ugljan

Kot je že Ninočka povedala, Mario rules.

Kamp je sicer precej robinzonski, ampak točno to sem iskala. Mir, tišina, nekaj ljudi, ki se med seboj vsi poznajo in ki se nasmehnejo, ko jih srečaš, to so stvari, na katere sem se že odvadila. Sicer je imel letos tako gužvo, da je ljudi preusmerjal drugam, nekatere prikolice so bile narazen na 30 cm, ampak to še vedno ni nič, če primerjam z večjimi kampi.
Človek je izredno prijazen, se trudi na vsakem koraku, zjutraj nam je hodil voščit dobro jutro, vstajal ob 5-h zjutraj, da je pekel miške in ostalo pecivo in nam jih prinesel za zajtrk, ko je padal dež, je skrbel da nismo bili mokri oz. naše stvari, skratka neverjeten. Po eni strani se mi je človek malo smilil, ker ga nekateri kar malo izkoriščajo in jim mora ugoditi za vsako stvar.
Uživala sem kar se da, ker sem v celem dopustu srečala 20 turistov. Tudi sama vasica je skoraj opustela, skratka super za totalen odklop. Primerno za pare, stare in mlade, za družine z otroki niti ne, ker v vasi ni niti trgovine, samo en mali kafič.
Hvala Ninočki za super predlog, sem bom zagotovo še prišla, sem morala Mariu obljubit.
Škoda je bilo samo zaradi vremena, ker je bilo pretežno deževno, par dni je lilo kot iz tuša. Za obisk Ugljana priporočam junij, julij , avgusta pa je bolj kislo (tako je rekel Mario).
Sem pa na povratku domov, ko smo v Tkonu čakali na trajekt, v živo opazovala pijavico.

Za konec pa še nekaj besed o hrvaški gostoljubnosti, o kateri je bilo že precej govora. Res je evidentno, da se do Slovencev obnašajo bolj oholo in neprijazno kot do drugih turistov, kar sem doživela skoraj vsak dan. Domačini so prijazni, to je treba povedati, druga pesem so pa trgovke, natakarji in podobni. Vedno zadnji postreženi, slabe volje, namrgodeni, preslišijo pol naročila, trgovke se Italijanom smehljajo, nam niti odzdravijo itd…
Samo je povsod tako, da domačini, ki resnično živijo samo od turistov, imajo do Slovencev čisto drugačen odnos in nas spoštujejo, ostalo je pa tako tako. In na koncu so ljudje kot je Mario vzrok, zakaj skoz hodimo dol.
LP

avto kamp Marjo-super zadeva,bil sem z kolegom že 5ali 6krat in nikoli nam ni bilo žau.
turistov ni nevem kej,je pa miren kraj.glede obnašanja naših sosedov pa povem tkole,pogovarjajte se italjansko z njimi,pa bo vse ok,na koncu pa le povejte nekaj po slovenski,da jih mal zabijete :p

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close