Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Poletni dopust v Španiji, kdo bil?

Poletni dopust v Španiji, kdo bil?

Razmišljamo o tem, da bi letošnji poletni dopust preživeli v Španiji. Ali ste bili kje, kako je? Kakršnekoli informacije so dobrodošle.

Bi šli kar preko agencije in z letalom. Sprašujem zato, ker sem gledala malo po netu in naše agencije nimajo prav veliko ponudb za Španijo.

Hvala in LP

Kanarski tudi spadajo pod Španijo – smo bili in je bilo super.

Mislim pa, da je ponudbe ogromno. Poglej prek tujih agencij, je je bolj ugodno.

Se strinjam z Vanjo glede tujih agencij.
Pa pod Španijo spadajo tudi Baleari – Menorca, Ibiza, Mallorca.
Vanja, ste bili na Kanarcih poleti? Jaz sem bila vedno pozimi, pa me zanima, kako to izgleda poleti?

Se strinjam z Vanjo glede tujih agencij.
Pa pod Španijo spadajo tudi Baleari – Menorca, Ibiza, Mallorca.
Vanja, ste bili na Kanarcih poleti? Jaz sem bila vedno pozimi, pa me zanima, kako to izgleda poleti?[/quote]

Katere pa so tuje agencije? Imate izkušnje?

LP

Jaz večinoma pogledam na Odklopu, tam so večinoma tuje agencije, odhodi seveda s tujih letališč. Poleti je sicer nekaj ponudbe domačih agencij, ampak so bistveno dražje, tudi potem, ko prišteješ stroške parkiranja na letališču, bencin, vinjeto in plačilo Tauern predora ( v Avstriji ).

kar se Balearov tiče … sem v nedeljo zvečer gledala “necenzuriran” prispevek o Malorki, Ibizi in Menorki na enem od nemški kanalov (mislim, da je naslov serije Raji, ki izginjajo). V glavnem, pokazali so okolico hotelov, plaž in podobno… ki je, milo rečeno, nagravžna. Vse to je seveda posledica množičnega turizma. Tako da sama bi od omenjenih treh otokov izbrala le Menorko, ki je nekako ‘zaščitena’ pred množičnim turizmom, sicer pa Kanarski (nisem bila) ali pa morda obala Španije (Barcelona in nižje). Zanimiva je tudi druga stran Španije, ob Atlantski obali… čeprav po moje morje nima ravno 28 stopinj C. 🙂
No, dober izbor želim.

Mi bi šli na kopno, ne na otok, tako da si ogledamo še kaj drugega, da se ne cmarimo non stop na plaži.

LP

earth, na Mallorci sem bila 5x, tudi letos grem.
Res je, da sem tam vedno aprila ali maja, ko še ni sezone.
Vedno, razen 1x, sva bila v hotelih na najbolj turistično obleganem koncu, Playa de Palma ali Arenal. Tam je dejansko ogromno velikih hotelov. Največ je tam Nemcev.
Ampak mene to ne moti. Midva najameva avto, vsakokrat prekrižariva otok po dolgem in počez, tako, da obiščeva vse male skrite zalivčke, tudi peš, ker do nekaterih z avtom ne moreš.
Playa de Palma nama je všeč tudi zaradi bližine glavnega mesta Palme de M., ki je neprekosljivo čudovita. Pravzaprav je tak cel otok.
Ne misli, da podcenjujem druge destinacije, sem marsikje po svetu že bila. Ampak Mallorca mi za denar, ki ga potrošim tam, nudi največ.
Prepričana pa sem, da sta zelo lepi tudi Menorca in Ibiza, a predvsem Menorca je precej dražja.
Velikokrat sva se že pogovarjala, da bi šla na Menorco, ko pa pride čas za odločitev, se vedno znova odločiva za Mallorco, tudi letos.
Aja, da bi bila okolica hotelov in plaž neurejena ali celo nagravžna, pa nisem še nikoli opazila. Nasprotno, vse je zelo urejeno in čisto, pa sva bila vedno v hotelih s 3 zvezdicami.

Asistentka, tudi na otokih je mnogo stvari za videt! Mi smo imeli na Kanarskih (Tenerife) cel teden rentan avto in je bilo res dosti zanimivosti. Letos pozimi se vračamo tja.

rosie: tudi nam je bolj všeč obisk Kanarskih pozimi, ko je tukaj mraz, poleti tudi mi še nismo bili. Je pa sigurno fajn tudi takrat, saj so stopinje čez celo leto podobne.

Lp

Pred leti je bilo več ponudbe celinske Španije, pa zgleda med Slovenci ni bilo zanimanja in se je zdeva nehala. Smo bli pred leti na eni last minute varianti blizu Malage in je bilo prav fajn.
Zdaj ponujajo pa v glavnem samo še kak Lloret de Mar al pa Santa Susanno – hotel ob hotelu, stolpnica ob stolpnici.
Se da pa po moje zdaj v Španijo čist fajn v lastni režiji, Ryanair leti iz Trevisa v Valencijo, Malago, mislim ta tudi Alicante in Marbello. Hotelov in apartmajev je pa itak na netu malo morje.

Mi smo pa špansko obalo v glavnem prekampirali, res je malo daleč do tja, ampak ne zamenjam šotora niti slučajno za tiste hotelske kolose.

mi smo bili v kataloniji. preko palme.
kraj santa susanna, eno uro od barcelone.
če te zanima vprašaj, ti zvečer lahko odgovorim.

Ja, pa me res zanima, tudi sama sem gledala ta kraj, piše, da je primeren za družine, no mi bi itak še mal okol hodili, Barcelona, pa to…. no, vse povej, sploh ne vem, kaj naj vpršam, vse me zanima, kje ste bivali (hotel), kakšna je plaža, morje, imaš potem kam za it, v glavnem poročaj.

Hvala in LP

sem že enkrat pisla, sem našla. tukaj: http://med.over.net/forum5/read.php?213,5305816
glej pod jaz…. in je potem še link do podrobnosti in opisov, pri strani je link do začetne strani, kjer so opisi barcelone, vodnega parka,…..
upoštevaj pa, da je bilo to pred 3 leti….
glede palme pa… smo imeli res super vodičko, luštno, mlado, zgovorno; guletovi vodiči bi se lahko šli k njej učit.

Mi smo bili na Menorci pred leti in lani v Barceloni. Če te kaj zanima, vprašaj.

me zanima preko katere agencije pa hodite na Tenerife? Palma ima to v programu, mi ni z njimi, so mi malce čudni in ne vem, če imajo dobro organizirano???

mi gremo letos poleti. iz brnika ni leta, je samo iz dunaja ali salzburga. agencija sonček ima ponudbe od guleta, its,… katalogi za tuje organizatorje so samo na spletu, tiskanih ne smejo pošiljat, ker niso prevedeni (spet ena slovenska bedastoča).

do konca aprila so leti tudi iz brnika, vem, da ima ponudbo palma, pa še kdo… ampak ni poceni.

če se ne motim, letijo z Brnika spet od začetka februarja. Za Palmo vem, da to prodaja.
Glede organiziranosti pa mi ni čisto jasno, kaj natančno pričakuješ pod to besedo.
Jaz ponudbe ( tujih agencij ) vedno poiščem po spletu, Tam plačam letalo + hotel, oni mi pošljejo vavčer, in to je to. Ti odhodi so s tujih letališč.
Če pa hočeš še vodiča, mislim, ( lahko, da se motim ), da ima to Palma v programu. No, saj jih imajo tudi tuje agencije, ampak samo za to, da se 1x tedensko oglasijo v tvojem hotelu, da ti ponudijo razne izlete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close