Najdi forum

trajekt

Informativno sprašujem, kje se gre na trajekt za Korčulo. Grem prvič in mi to ni poznano. Za vse info vam bom zelo hvaležen. Zanima me še cena trajekta za 3 osebe in avto. Lepo nedeljo.

v googla vtipkaj trajekt korčula

Mislim, da bi moral biti na spletni strani Jadrolinije objavljen vozni red in vsi podatki.
Jaz sem šla enkrat iz Reke, lahko greš tudi iz Splita.

Lahko greš tudi iz Ploč preko Orebića, če sprašuješ za poleti, pa tudi iz Drvenika.

imaš cel kup variant, odvisno od tega, koliko se hočeš sama peljat.

jaz sem šla iz splita, tri ure trajekta, potem pa je še eden nižje, samo tam imaš pa lastne vožnje cca dve uri več.

za ceno guglaj jadrolinijo.

Za na Korčulo moraš vsaj na en lokalen trajekt, lahko pa tudi na dva ali pa na ladjo preko noči.

Najmnaj je trajekt Orebič Korčula, vozi lokalec Mediateranska plovidba. Ploveš cca 20 min. Na Pelješač greš čahko okoli po kopbnem ali pa v Pločah na trajekt, ki plove do Trpanja, traja kar nekaj časa in ne gre vsakih 20 minut. Tretja opcija je iz Drvenika na Korčulo, ampak lani ni vozil,

Potem so pa tukaj še ladje in trajekti iz Splita (na Korčuklo ali v Velo Luko) ali pa greš zvečer na ladjo v Reki in si naslednji dan ob 12.00 na Korčuli. To vozi Jadrolinija. Rabiš pa karto v naprej. kupiš v LJ.

Vecina jih gre (odkar so Hrvati avtocesto proti Dubrovniku, ce se ne motim, speljali nekje do Ploc je to se toliko bolj smiselno), na trajekt ali dvakrat: Ploce- Trpanj ( slaba urca) + Orebic- Korcula ( cetrt urce) ali pa samo ta zadnji trajekt, kar pomeni se ene dve urce voznje z avtom mimo Neuma ( BIH), Malostonskega zaliva in po Peljescu.

Varijanta Split- Vela Luka ( ene 5 ur trajekta) je po mojem potrata denarja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close