dober hotel na hrv.obali – poletne počitnice
Turčija je kar draga – skoraj vsi hoteli so 5*, imajo all, je pa postala draga Turčija, jaz sem za 3 (od tega 1 otrok 7 let) dala avgusta skoraj 2000€ za 1 teden.[/quote]
Najprej velja, da v HR skoraj ni popustov za otroke nad 6. let. Morda je prvi do dveh brezplačen, potem pa gredo cene astronomsko gor. O pravih ali vsaj povezanih sobah lahko na HR samo sanjaš (izjema je nova Aurora in Vespera v Čikatu, ampak so temu primerne tudi cene). V Turčiji je v ceno vštet tudi prevoz, pa vsi obroki in pijača, ki je na HR izjemno draga, pa brisače in ležalniki. In ja, v Turčiji so hoteli s 5*, kar tako ali tako potrebuješ. malo preračunaj, pa ti bo jasno.
Mi smo lani za 14 dni v 5* AI dali s parkirnino vred 2500, dva otroka na pavšalu po 1€, največja družinska soba, brez vseh doplačil. Zraven smo za kartice in nekaj sadja in daril porabili točno 50€.
Suma sumarum veliko manj, kot bi porabili na Hrvaškem. Imeli peščeno plažo, bazene s tobogani, 24 ur hrano in hladno pijačo, prevoz do hotela, klimo in slo animacijo.
Ni ceneje, pa tudi Hrvaška je še vedno zunaj. O SLO obali kot primerni za 14 dnevni dopust ne bi, velja?
Kot rečeno, seštej vse stroške dopusta in potegni črto. Mismo zadnje dve leti iskali družinsko sobo s polpenzionom, morda kot studio, da bi lahko za mlajšo tudi kej skuhali, ker smo šele uvajali hrano. Cenovno je bil samo app s PP več kot AI v Turčiji, potem pa dodaj še prevoz in vse dodatke (sladoled, kave, pijača…), pa ti bo jasno. Ko v agenciji vplačaš AI, je to AI, ni doplačil za takse, hrano,….). doadtek so res izleti tgam, ki pa so povečini brezvezni.
Mi smo bili lani na Braču ( Bol ) ALL inclusive, top sezona, otrok gratis ,1200 evrov ( smo rezervirali že prej ) in je bilo super. Osebje ful prijazno, sladoled si dobil čez cel dan, hrana odlična. Sigurno se že vrnemo. Skupaj z bencinom in trajekton in dnevne malenkosti za sina smo zapravili še 150 evrov.
Smo šli pa pred leti v Turčijo. Top sezona ALL inclusive, otrok gratis 2000 evrov + Letališče pristopine + izlet + nakupi + parkirišče na Brniku 800 evrov.
V Turčiji sem bila že prej in malega otroka ne morem peljati na izlet v Kapadokijo ali Pamukale… da se cel dan namakam v bazenu, mi pa tudi ni. Hrana je pa povsod dobra.
To je samo moje mnenje.
Na Kreti hotel komaj srednje kategorije, pp, na Hvaru apartma srednje kategorije. Smo sešteli: za en teden na Kreti smo odšteli točno toliko kot za 2 tedna na Hvaru. Na Kreti smo bili konec maja, na Hvaru konec julija. Sešteli smo vse: pot, bencin,trajekt, hrano ,najem apartmaja, potapljanje…. na drugi strani:cena paketa, takse, hrana, izleti, nič potapljanja.
Lahko samo potrdim, da je Pegasoss ZAKON.
Bili smo z družino že v raznih državah od Tunizije, Grčije Egipta, povsod hoteli s petimi zvezdicami, vendar je nivo hotelov Joy Pegasoss res na nivoju, zato gremo letos ponovno uživat in počivat za teden dni v začetku junija.
Kar se pa tiče Hrvaške, si pa močno želim, da bi nekoč lahko dopustoval na Hrvaškem v primerljivem hotelu za podobno ceno, to pa je zaenkrat znanstvena fantastika.
Forum je zaprt za komentiranje.