Irska ali Islandija?
S prijateljico se bova poleti prvič odpravile na počitnice v lastni režiji. Odločama se med Irsko in Islandijo.
Ker sva študentki, naju predvsem zanimajo cene, kje je ceneje, cenejše letalske karte,…
Zanima naju tudi vreme, kdaj je najboljše da grema (mesec) in če se splača sposodit avto?
Hvala za odgovore.
Predvidevam (ker na Islandiji še nisem bila), da je letalska karta cenejša za Irsko, Ryanair ima zelo ugodne povezave z Dublinom iz Trevisa. Bila sem par dni v Dublinu in okolici (okoli z vlakom), lepo. Za kaj več žal ni bilo časa, se pa imam namen še vrnit in se malo potepat okoli.
Mi smo spali v hotelu, zelo ugodno, verjetno tudi ugodnih hostlov ne manjka, to imaš itak vse na netu. Če se splača sposodit avto? Malo preglejta, kam vse se da prit z vlakom, če bi radi kam izven povezav javnega prevoza, je seveda treba vzet avto. Tud rent-a-car firme imaš na netu, pa preveri cene.
Kdaj it na Irsko? Mi smo bli maja, temperature 13-15 stopinj, skor skoz malo prši dež, ampak po moje tud poleti ni prav dosti topleje.
Prav poceni ni nobena od teh držav.
Letalska karta za Islandijo je okrog 300 € na osebo, iz katerega od nemških letališč. Najem avta je obvezen, če želiš vsaj kaj videti, Odvisno tudi za koliko časa nameravata iti. Javni prevoz je organiziran večinoma samo na jugu države, vse ostalo je bolj tako-tako. Je pa cena najema kar konkretna, v bistvu je to daleč najvišji strošek, ki ga imaš.
Drugače pa je to super dežela in jo ful priporočam!
Aja, glede vremena, junij ali julij, ko je svetlo praktično 24 ur na dan. Sicer je to precej deževno področje, ampak se vreme tako hitro spreminja, da komaj utegneš odpret dežnik. Na severu države je vreme veliko bolj stabilno in bolj sončno.
Forum je zaprt za komentiranje.