z avtom v španijo!
oila….
no mene pa zanima [ ker se odpravljamo na potep do španije -7 dni, mogoče kakšen več- z avtom]
kaj bi si na poti lahko ogledali?
končna destinacija je mesto Peniscola, kjer bomo od 2-3 dni, stanujemo pri znancih.
kaj bi si bilo vredno ogledati na poti, zanimajo me tako zgodovinske kot naravne znamenitosti.
nameravali smo iti bolj ob obali, vendar se lahko tudi malo oddaljimo.
kaj bi si bilo recimo vredno ogledati v italji [ samo ne benetke ali kaj kar je blizu, to bomo pustili za nasledjič], franciji, in pač na poti.
zanima me tudi če je kakšna ”luštna” stvar, mesto itd. od začetka španije do barcelone [ verjetno bomo od barcelone šli direktno v peniscolo, zato tam umes nisem neki želela na veliko iskat, samo če pa kdo ve za kaj, na dan z besedo ]
pa če je kdo že šel, kaj naj pričakujemo… po koliko km, na dan ste naredili in kje ste prespali ob poti do tja, je bolje že naprej rezervirati ali si lahko najdemo prenočišče dejansko v kraju?
kaj bi bilo najbolj ugodno hostli, kampi, apartmaji ,…??
gremo z družino, (4 osebe)
za vse informacije am bom zeloooo hvaležna.
še to… kako je pa z vlamljanjem v avtomobile & te stvari, ste že kaj podobnega doživeli, kaj narediti če se ti to slučajno zgodi?
pa lep pozdrav!!
;D
čestitam!
na tako pot v sedmih dneh z avtom. Do tja računajte 2 dni vožnje, nazaj prav tako. Jaz bi se na tako pot odpravil za tri tedne ali več. Na poti je za postanek za dve uri po večerji kakšen kraj po Azurni obali- južna Francija, Barcelona terja najmanj dva dni , prav tako Tortona, nazaj grede pa Monacco ali Garda. Ostane vam še en dan z prijatelji, en dan Valencije , en dan brez kopanja pri mlinih veter-Don Kihot-Fantastično!!!-Enodnevni izlet. Pozabite na vse čare, ki jih nudi prava Španija v Granadi, Cordobi in Sevilji. Morebiti še skok v Gibralar, pa kaj bi še naštevali, Španije ne zmanjka za 4 poti po en mesec!!
Če vas zanima kaj več pa naslednjič!!
Srečno pot in nekoliko daljši dopust želi ABS!
Tudi jaz sem mnenja, da je 7 dni + kakšen dan za Španijo z avtom čist premalo. Sploh pa, da bi si še med potjo ne vem kaj ogledovali. Midva sva bila pred leti skoraj 3 tedne, je pa res, da sva obdelala celo J obalo. V enem šubu do Barcelone (1.500km, nočna vožnja, je pa res, da je moj pol ckor cel dan spal :)).
Če zadeve ne morete podaljšat vsaj še za nekaj dni, predlagam, da poskusite kar najhitreje prit do Barcelone (tam je tolk za videt, da si lahko tud cel teden al pa še več) in se tam malo razgledate, iz Peniscole pa naredite še kak npr. dvodnevni izlet v Valencijo, Zaragozo, pa še mal okoli.
Španija je ogromna in toliko za videt, kot pravi abs, še naprej od Valencie Malaga, Cordoba, Granada, Sevilla, če naštejem samo večja mesta, ki so vsa po vrsti čudovita. Pa spotoma najdeš še cel kup manjših krajev in zanimivosti.
Če boste na poti tja prespali, je po moje najbolje vnaprej rezervirat, da ne zgubljaš časa še z iskanjem prenočišča. Sicer pa sva midva v Španiji kampirala, tudi sredi julija ni bilo nikol problem najti prostora v kampu, so bili lepo urejeni in tud cene imam v spominu kar ugodne.
Kar se pa varnosti tiče, pravijo, da zna bit Španija nevarna, kar se tiče kraj, ampak če si previden, ni problema (meni so v Ljubljani pokradli več kot kjerkoli drugje po svetu). Midva imava denar in dokumente vedno pri sebi, vsak nekaj, paziva na stvari, tudi na plaži se greva kopat vsak posebej, v avtu nimava nikoli nastavljene kakšne krame na zadnjih sedežih … Pa v Španiji sva večinoma puščala avto v kampih in se vozila okoli z vlakom, ker so železniške povezave super urejene.
Evo, imejte se fajn, pa probajte teh 7 dni čimbolj raztegnit!
hh, ja res je mičken malo 7 dni :S samo več pa ne dobimo dopusta [ grrrr]
no ja… naš namen dejansko ni bil da bi si zdej ogledali celo španijo ali nevem kaj, odločilo smo se da gremo z avtom, ker je malo pozno da bi si rezervirali karto z avijonom :/
in ker bomo že ravno toliko prevozili, zakaj si nebi pa še kej umes ogledali.
drugače pa, treba se je zadovoljiti s tistim kar imaš in pač uživati 😛
nameravamo amz-sju poslati kaj bi si ogledali da nam naredijo potovalni načrt, a je mogoče kdo že poskusiu kaj takega?
a se vam ja izšlo?
fsm.!
Glede na to, da ste res omejeni s časom, bi svetoval nekaj takšnega.
1. dan – vožnja do Arlesa, kjer prespite (popoldne/zvečer ogled mesta)
2. dan – nadaljujete z vožnjo proti španiji, kratek skok v Carcassone in naprej do Peniscole
3.-5. dan – Peniscola (morda vmes en dan skočite še do Valencie – največji evropski akvarij)
Nazaj grede imate veliko možnosti za postanke. Odvisno je predvsem od tega koliko + dni boste imeli na voljo. Npr. Camargue, Avignon, Provansalske vasice, Nica, Genova ….
No, tale varianta zgoraj je čist fajn, edino jaz na noben način ne bi spustila Barcelone – vsaj za kak dan.
Potovalni načrt AMZS? Ne vem, meni je že načrtovanje poti in postankov in ogledov kot del dopusta – čeprav potem večinoma nikoli ne greva čisto po planu. Glede na to, da imava v avtu šotor in nisva vezana na nobene rezervacije, to pač ni problem.
Ojla. Ne pozabite na Dalijev muzej, če se boste že peljali tam mimo. Pa skok v Monaco, Nica, San Remo.
Drugače pa v Barceloni najboljše, da greste na turist bus, ker ste pač omejeni s časom. Sam sem bil v Barceloni že 4x in lahko povem, da je ratala kar draga – predvsem spanje, tako da je izven večjih mest veliko bolje prenočevati. Na hitro si oglejte la Ramblo, Gotsko četrt, Sagrado in pa Gaudijev park, če ste omejeni s časom.
Prepotoval sem tudi celo južno Španijo in za moj okus so majhna mesteca veliko bolj privlačna, cenejša pa ljudje zelo prijazni.
Kar se tiče AMZ – če te načrte računajo potem je brez veze za to dajt denar.
Vse kar rabiš o cestninah in cestnih zaporah je tule: http://www.viamichelin.com/
Lp
o res hvala za tole o barcelonii!
srem razmišlala kaj bi si bilo najbolj pametno ogledati, ker ni veliko časa, pa se sploh nisem mogla odločit 😛
se strinjam z manjšimi mesti & to, tudi manj gužbe je & bolj prijetno 😀
pa vendar si bomo ogledali barcelono, pač vsega ne najdeš v zakotnih vasicah 😉
tisto z amzs je zastonj, prav zato smo rekli da zakaj pa ne 😛
& hvala za link 😉
Forum je zaprt za komentiranje.