Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zimske počitnice na toplem

zimske počitnice na toplem

ker nismo smučarji, bi mi med zimskimi počitnicami na toplo. mlajša bo takrat stara 1,5l, starejši prvošolec. katera destnacija ob morju bi bila prava? turčija, egipt, kanarci? lepo, lepo prosim za koga, ki je bil v podobni situaciji. ponudbe je preveč, po katalogih sodeč je povosod lepo, jaz bi pa tudi rada info iz prve roke. hvala!!

V Turčiji je ta čas premrzlo. razen, če boste samo na izlete hodili. Kanarci so super izbira – predvsem bi jaz izbrala Teneriffe.

ena bejba, a si bila na tenerifah v tem času. kaj ste lahko počeli?

V tem terminu se na Tenerifih lahko samo sprehajaš in raziskuješ otok. Za kopanje je premrzlo tudi za majske počitnice, kaj šele zimske.

V Egiptu je pa tako. Govorim za Sharm. Smo doživeli že tako vreme da smo lahko po 9 uri zjutraj lahko uživali v vodi tudi ob obali – ker na koralnem grebenu je itak temperatura +24. Samo to za tako malega otročka ni.

Doživeli pa smo tudi tak veter da je še sprehod bil neprijeten. Pa SNEŽILO je tudi kratek čas.

Jaz ti svetujem da ostanete za počitnice v topli hiši in denar prišparate za prvomajske počitnice. Takrat je pa v Egiptu super, super in še enkrat super. Tako kot zdaj za krompirjeve.

Pozdravljeni,

a milahko svetuje kdo kaj glede počitnic na Kubi – Varadero?

Lp,
Lusy

Kaj te pa zanima ?

S fantom se odpravljava na Kubo v sredini decembra, in sicer greva najprej poležavati v Varadero, drugi del dopusta pa greva raziskovati Havno. V Varaderu bivava v hotelu Barlovento, zanima me, če ima mogoče kdo info kakšen je ta hotel? Prav tako me zanima kaj si je v Varaderu dobro ogledati, oziroma glede na to, da je Varadero total turističen, kaj sploh počet tam poleg ležanja na plaži. Prav tako me zanima, kaj si moraš nujno ogledati v Havani, namreč tam ostaneva le 3 dni in bi si res rada ogledala čimveč.

Hvala za info in lp,
Lusy

S fantom se odpravljava na počitnice na Kubo v sredini decembra. Najprej potujeva v Varadero – izležavanje na plaži, nato pa v Havano – drugo del počitnic. Zanimajo me razne izkušnje ljudi, ki so že potovali v Varadero, prav tako me zanima če je mogoče že kdo bival v hotelu Barlovento. Prav tako pa me zanima, kaj si lahko ogledam v Varadero oziroma glede na to, da je Varadero total turistična destinacija kaj sploh tam počet poleg poležavanja na plaži. Prav tako bi prosila za vse info glede Havane, saj tam ostajama le 3 dni in bi si res rada ogledala čim več.

Hvala in lp,
Lusy

Zanima me vse,…

kaj je v Varaderu za videt, glede na to da je to zelo turistična destinacija kaj sploh počet poleg poležavanja,
kakšno vreme lahko pričakujeva v drugi polovici decembra,
je mogoče že bil kdo v Hotelu Barlovento,
kaj si morava nujno ogledati v Havani glede na to da tudi tam preživiva določen del počitnic,…

Hvala za vse info in lp,
Lusy

V Varderu ni kaj dosti za pogledat, en kao botanični vrt, pravzaprav park, vožnja s kočijo ali starinskim avtomobilom. Za pogledat mogoče še tržnica, kjer prodajajo doma narejene izdelke iz lesa, nekaj tekstila, v glavnem spominke. Aja, pa še cedeje s kubansko glasbo ( Buena vista social club ).
Mene je, kar setiče plaž Varadero razočaral, veliko lepše plaže so v Dominikani in Mehiki.
Mi smo najeli avto za 1o dni – 600, 00 eur in se veliko vozili okrog, vendar te moram opozoriti, da so ceste neverjetno slabe, če bosta slučajno najela avto.
V Havani smo bili 2 dni, po moje se da vse glavne znamenitosti videti v tem času.

Kuba me je na splošno razočarala, žal mi je bilo denarja, za katerega bi se imela kje drugje veliko bolje. Razočarana pa sem zaradi visokih cen, za katere dobiš bistveno premalo, na drugi strani pa te pretrese vsesplošna revščina, posebej na podeželju, kjer kmetje nimajo niti orodja, da bi obdelali zemljo.
Vzemita s seboj kakšne svinčnike, bombone ali kaj podobnega, kakšna mini mila, s takimi malenkostmi narediš otrokom tako veselje, pri nas tega ne moreš doživeti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close