kam greste za krompirjeve pošitnice?
jaz sem bila konec avgusta. tri dni. spali smo v apartmajih B&B v takoimenovanem kmečkem turizmu – agriturismo. ponudbe je kar veliko. hotelov še več.
greste med jesenskimi počitnicami in tudi v gardaland? potem išči nekaj na jugo-vzhodu. lahko je 10 km od jezera, je ceneje.
če te še kaj posebno zanima vprašaj.
sirmione se mi je zdel res čudovit. rada imam benetke in stara grška mesta. ne zgodovine kot take ampak lepo ohranjeno arhitekturo in vse ostalo. jaz bi si takoj izbala nočitev v tem mestu. ampak avgusta je bilo €€€€. hotelov je bilo videti kar veliko, nekaj na obali polotoka nekaj prav v samem centru. avto pustiš seveda na parkingu, obvezno se pozanimaj kako je s parkirnino in ali so parkingi varovani (nam so vlomili v avto na robu parkiršča ob petih popoldne).
naslednje hudo luštno mesto je malcesine. grad na čudoviti lokaciji, pod njim pa staro mestece. zelo lepo. hoteli smo it tudi z gondolo na monte baldo, pa je bila gužva in se nam ni dalo čakat v vrsti. vednar je malcesino mogoče malce od rok, če si želiš ogledati celo jezero. v mestu je nekaj trgovinic, ena fajna športna trgovina (roxy…), veliko možnosti za kopanje. vsekakor pa je vredno ogleda.
enako simpatično je mesto limone, na drugi strani jezera (trajektna povezava). mesto v hribu, ozke uličice (samo za peš), nasadi limon. glej in uživaj. vendar je transfer do tu še daljši.
veliko cenovno dostopnih hotelov je v rivi, ki mi ni bila niti malo všeč, pa še čisto na severu je. tudi garda, ki jo omenja “enamami” mi je bilo čudno mesto, res nič posebnega. za gardo smo imeli planirano celo popoldne, pa smo zelo hitri zaključili.
nasprotno pa sem bila presenečena nad krajem desenzano. po slikah iz interneta sem si predstavljala veliko prometno mesto. pa je bilo zelo turistično, lepa peš cona s trgovinami, stojnicami ob nedeljah, … tudi s parkingom nismo imeli problemov, je bilo precej manjših brezplačnih parkirišč za kratkotrajno parkiranje. na jugu jezera živi kar dosti prebivalstva, zato je veliko trgovin za “šoping”. prometa je veliko, pa ni problema, ker je tudi avtocesta (plačljiva).
največ sem pričakovala od tržnega dne, ki je vsak dan v drugem kraju. dejansko pa je bil to pravi ponte-roso, kakršnega smo poznali pred 20, 30 leti. katastrofa, res. vsa šara, od cunj, gat, kastrol, kiča, …. na enem kupu, sama podn-roba.
na zahodni obali ni nobenega lepega mesta. obala je strma, polna tunelov. najbolj sem si zapomnila kraj gardone, ker mi je bilo tam res grdo. zaradi utrujenosti smo izpustili gargnano, mogoče je to vredno ogleda (menda, da je tam tudi muzel musolinija). tignale in tremosine sta visoko na pečini, cesta je res huda. tudi to nam časovno ni uspelo videt. nekaj mora ostat za drugič.
še kaj? moji spomini bodo sicer objavljeni na mojem blogu, ampak še ne vem kdaj. bom pa vsaj nalepila en fajn zemljevid, če bo sken vsaj približno dobr.
gardaland in podobno smo namenova izpustili.
Forum je zaprt za komentiranje.