Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pot na Peco! (Mežica, Črna…)

Pot na Peco! (Mežica, Črna…)

Tisti ki ste že bili na Peci ali poznate pot, a mi lahko malo svetujete, od kod je najbolje štartat? Pridem iz MB – a je najbolje priti v Mežico ali v Črno na Koroškem? In kje kje potem najbolje pustiti avto itd. in iti gor?
Najlepša hvala za odgovore!!

če greš iz mežice, je dosti dlje, kot, če greš iz črne.
sicer pa lahko štartaš iz več izhodišč – iz doline tople, iz Helene, (ti dve opciji sta že naprej od Črne), iz Mežice…

poglej si na hribi.net, imaš vse opisano

Hvala,
ja, saj sem že gledala na hribi.net, pa ni nikjer konkretno za pot iz Mežice opisano, je pa omenil en znanec, ki je bil že večkrat gor, da on hodi iz Mežice. Ta pot je dolga cca. 3,5 ure v eno smer, kar mi je čisto ok, saj bi si naredili tako en dnevni izlet in mi to ni preveč hoje.

Edini pogoj je, da gre za lahko in označeno pot na vrh (ne bi šli po tisti zahtevni, plezalni).

hehehe, 3,5 pa pol v eno smer:))))

tale dečko te je pa lepo okrog prinesel.
iz Mežice imaš 5 ur hoje samo do koče pod Peco, potem pa še uro in pol ali dve uri do vrha, odvisno, kako hitro greš, razcep za plezalno in navadno smer je za kočo.

še zdaj se smejim

Je pa čisto možno, da se ta tvoj znanec iz Mežice pelje še hudo dolgo po nekih grdih gozdnih cestah, da pride do Podpece, tam imaš potem dobro uro do koče in dve do vrha, pa si res v treh urah in pol na cilju. AMpak za ta dostop je čisto vseeno, ali greš iz Mežice, ali iz Črne.

predlagam, da greste po tej poti

http://www.hribi.net/izlet/rudnik_v_topli_kordezeva_glava_peca_mimo_doma_na_peci_lahka/11/665/1190

najlepša hvala, tudi meni se je ta pot zdela najprimernejša, bomo najbrž res kar po tej šli! :))

hehehe, 3,5 pa pol v eno smer:))))

tale dečko te je pa lepo okrog prinesel.
iz Mežice imaš 5 ur hoje samo do koče pod Peco, potem pa še uro in pol ali dve uri do vrha, odvisno, kako hitro greš, razcep za plezalno in navadno smer je za kočo.

še zdaj se smejim

Je pa čisto možno, da se ta tvoj znanec iz Mežice pelje še hudo dolgo po nekih grdih gozdnih cestah, da pride do Podpece, tam imaš potem dobro uro do koče in dve do vrha, pa si res v treh urah in pol na cilju. AMpak za ta dostop je čisto vseeno, ali greš iz Mežice, ali iz Črne.

predlagam, da greste po tej poti

http://www.hribi.net/izlet/rudnik_v_topli_kordezeva_glava_peca_mimo_doma_na_peci_lahka/11/665/1190%5B/quote%5D

Haha, tale je pa močna… kje si pa že slišala da bi kdo peš rinil iz Mežice na Peco. Če nekdo reče, da gre iz Mežice gor, misli, da pred hotelom zavije desno in se pelje do karavle. Od karavle naprej do koče pa ni več daleč,

iz mežice!
se pripelješ v mežico in te vodijo table ( peca ) pustiš avto na zadnjem parkirišču potem imaš do koče pol ure hoje in od koče še uro in pol. to ti je najboljša pot in še zgrešit nimaš kaj

Najbolje, da greš iz Avstrije:-)

Tudi iz samega centra Mežice se hodi na Peco, že večkrat šla in prišla v dobrih 3, 5 ure na vrh ( v dobri kondiciji), vendar je pot slabše markirana, zato svetujem pot iz Karavle, kjer je vse dobro označeno.
Pa varen korak.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close