Pot na Peco! (Mežica, Črna…)
Hvala,
ja, saj sem že gledala na hribi.net, pa ni nikjer konkretno za pot iz Mežice opisano, je pa omenil en znanec, ki je bil že večkrat gor, da on hodi iz Mežice. Ta pot je dolga cca. 3,5 ure v eno smer, kar mi je čisto ok, saj bi si naredili tako en dnevni izlet in mi to ni preveč hoje.
Edini pogoj je, da gre za lahko in označeno pot na vrh (ne bi šli po tisti zahtevni, plezalni).
hehehe, 3,5 pa pol v eno smer:))))
tale dečko te je pa lepo okrog prinesel.
iz Mežice imaš 5 ur hoje samo do koče pod Peco, potem pa še uro in pol ali dve uri do vrha, odvisno, kako hitro greš, razcep za plezalno in navadno smer je za kočo.
še zdaj se smejim
Je pa čisto možno, da se ta tvoj znanec iz Mežice pelje še hudo dolgo po nekih grdih gozdnih cestah, da pride do Podpece, tam imaš potem dobro uro do koče in dve do vrha, pa si res v treh urah in pol na cilju. AMpak za ta dostop je čisto vseeno, ali greš iz Mežice, ali iz Črne.
predlagam, da greste po tej poti
http://www.hribi.net/izlet/rudnik_v_topli_kordezeva_glava_peca_mimo_doma_na_peci_lahka/11/665/1190
hehehe, 3,5 pa pol v eno smer:))))
tale dečko te je pa lepo okrog prinesel.
iz Mežice imaš 5 ur hoje samo do koče pod Peco, potem pa še uro in pol ali dve uri do vrha, odvisno, kako hitro greš, razcep za plezalno in navadno smer je za kočo.
še zdaj se smejim
Je pa čisto možno, da se ta tvoj znanec iz Mežice pelje še hudo dolgo po nekih grdih gozdnih cestah, da pride do Podpece, tam imaš potem dobro uro do koče in dve do vrha, pa si res v treh urah in pol na cilju. AMpak za ta dostop je čisto vseeno, ali greš iz Mežice, ali iz Črne.
predlagam, da greste po tej poti
Haha, tale je pa močna… kje si pa že slišala da bi kdo peš rinil iz Mežice na Peco. Če nekdo reče, da gre iz Mežice gor, misli, da pred hotelom zavije desno in se pelje do karavle. Od karavle naprej do koče pa ni več daleč,
Forum je zaprt za komentiranje.