Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice London z otroki – kaj pogledat?

London z otroki – kaj pogledat?

Vem, da se je o Londonu že pisalo, pa ne najdem tega, kar iščem. Sem malo brskala po internetu in ugotovila, da je tam milijon stvari, ki jih lahko pogledaš. Ker bomo tam samo 3 cele dneve vas prosim za pomoč.

Kaj naj si ogledamo s 6 in 7 let starima otrokoma? Muzeja voščenih lutk ne bomo šli gledat, ker sta po mojem premajhna in jima ne bo zanimivo. Moramo na London eye? Se splača?

Pa še kakšen nasvet – vidim, da so vstopnine božjastno drage (razen muzejev, ki so zastonj), zato me zanima, je kakšna možnost dobit karte ceneje? Družinske, ali pa da kupiš kakšen dan vnaprej…

Kaj pa muzikli – kateri razen Levjega krlja bi bil lahko primeren in zanimiv za tako starost?

Hvala!

Muzeji so fantastični. Science in Natural history museum. Nas so metali ven, pa smo šli samo dopoldne “za dve urci malo vedrit, da se zlije”. Pohvalijo akvarij, ampak ne vem iz prve roke.
London eye je fajn, ni pa neko blaaaaazno razodetje. Pač fajn razgled na celo mesto.
Ne vem, če je še Cutty Sark za videt, to je bilo našim všeč. Zraven je še Greenwich, pa z ladjico smo šli nazaj v center.
Buckinghamska palača je mus, tisti stražniki so fini, morda naštudirajte kdaj je menjava straže.
Aja, pa otroke pelji v Hamley’s. Veleblagovnica z igračami. 6 nadstropij, če se ne motim. Čisto v centru, blizu Picadilly circusa. Priporočam vnaprejšnji dogovor “vzamemo nekaj majhnega, ker smo z letalom in ni prostora”. 😉
Prevoz: peljite se z doubledeckerjem. Zgoraj. Magari samo tri postaje.
Sicer je bilo takrat najbolj ugodno jemati off peak karte za podzemno. Da nisi na podzemni v času konic. Malo poglej, najbrž je kaj na netu napisano, to se tako spreminja da je težko z nekaj let starimi informacijami “soliti pamet”.
Glede muzeja voščenih lutk ste se odločili pametno. otroci ljudi tam not niti ne poznajo.
Parki so tudi lepi, za kakšno bolj sproščeno pohajanje ali sendvič, pa da se otroci malo zdivjajo je super.
Levji kralj je pa menda fenomenalen. Kaj drugega bi težko svetovala, videla nisem še nič.

http://www.visitlondon.com/attractions/culture/major-museums
Tile muzeji so celo brez vstopnine.
Mi smo šli v Akvarij, z panoramskim busom okoli mesta (vidiš vse znamenitosti, bolj na hitro, za otroke se mi zdi čisto dovolj)
pa seveda Hamley

Hvala obema!

Zakaj so vas metali ven? Nekaj sem si ogledovala ta dva muzeja ja, najbrž bomo šli pogledat. Sta blizu drug drugega? Joj, moram si na zemljevidu zacahnat točke, ker se mi tud približno ne sanja, kje je kaj. Bi pa šli en dan na en konec in tam obletali, drugi dan na drugi konec,…

Ja na vožnjo z avtobusom si zelo želim, ne vem pa, kako bo to zgledalo konec oktobra, da ne bomo zmrznili tam gor. Ne vem, a to gre.

Zelo me zanima tudi ta ladjica – je v bližini katerega od muzejev? Kje štartaš, koliko časa traja vožnja? Greš lahko v eno smer in s čim je potem fino it nazaj? So odprte, da te spet zebe?

Super so ti svetovali in za tri dni bo čisto dovolj…menjava straže, za otroke je fin tudi muzej London Docklands (zastonj), ki ima v enem koncu igrišče/aktivnosti za otroke take starosti – pri vhodu vprašajte in dvignite brezplačno karto za ta oddelek (Mudlands ali nekaj takega)
Vožnja z doubledeckerjem in podzemno – oboje morate poskusiti- do Dockland muzeja vozi vlak brez strojevodje – če sediš spredaj, je zabavno..
Mogoče bi svetovala tudi Covent Garden, kjer je ogromno pouličnih igralcev, lutkarjev..
Uživajte predvsem na živahnih ulicah in parkih, kjer se tre zanimivih ljudi, pojejte kakšen takeaway, Hamleys je raj za igrače (tukaj ste lahko itak skoraj cel dan, se da preskušat igrače..:), v Covent Gardnu je ena fina prodajalna slaščic Hope and Greenwood, pa si naberite bonbone za vrečko za s seboj, izbira je velika in zabavna..
Potem je fajn igrišče tudi igrišče Diana Memorial – v Kensigton Gardens, če greste v Buckinghamsko palačo lahko to razdaljo prehodite – se gre skozi Hyde Park.
Poglejte, če so takrat, ko greste kakšne prireditve – mi smo naleteli na karneval in smo šli pogledat…
Na mjuzikle nismo šli

Peljite se kar z navadnim mestnim prometom – doubledeckerjem, ki je zaprt – nam turistični ogled ni bil všeč, ker vidiš preveč in prehitro – se začneš dolgočasiti…

Na tej strani si lahko sprintaš “smart save” kupon, s katerim imaš na določenih lokacija popust – glej seznam spodaj.
Očitno seznam spreminjajo, mi smo lani izkoristili ta popust v živ. vrtu, akvariju in London eye.
Akvarij je za moje pojme enkraten, tudi mladina je bila navdušena, je pa v nepospredni bližini London Eye, ki bi bil tudi zanimiv za otroke.

ne da se mi še enkrat pisat zato:

kam

musical

Joj, to “metanje ven” je bilo mišljeno “više figurativno”. Prišli smo okrog enajstih, da prevedrimo nevihto in ostali do zapiranja. Ker je bilo pač toliko zanimivega. 🙂

Ladjice – ne vem točno, mi smo takrat impulzivno pri Cutty Sarku stopili gor in se peljali skoraj do BigBena.

Avtobusi (redne linije pač) so zgoraj zaprti in je normalno uporabno tudi če ni lepega vremena. Kako je s turističnimi pa ne vem.

Poleg vsega, kar so ostali ze omenili, je zanimiv Maritime Museum s krasno igralnico z otroke. In ko si ze tam, lahko morda skocis se do observatorija, ki je zelo blizu.

Jaz sem sel v London museum, British museum, milenium bridge. Se me pa vcasih da srecat, vendar ne zivim v Londonu. 🙂

London tower je morda tudi zanimiv. Grad sam po sebi, potem Beefeaterji, pa dragulji. Lociran je blitu Tower bridgea.

Mi smo pri prvem obisku Londona namesto London Eye izbrali London Duck in ni nam bilo žal. Namesto polurnega ogleda Londona iz zraka z višine 100m dobiš 1.5 urni voden ogled, med katerim se zapelješ tudi po Temzi mimo parlamenta in Big Bena-a.
Za cca 5€ dobiš veliko več.
Naslednjič smo šli tudi na London Eye in če bi moral izbirati med obema bi izbral London Duck.

Morate pa karte kupiti vnaprej. Družinska stane 58GBP za dva otroka in dva odrasla. ‘Raca začne svojo pot kakih 100m od London Eye-a na Chicheley Street-u. To je tudi kakih 200m od akvarija, tako, da lahko ogled obojega združite. Pa še link na stran:
http://www.londonducktours.co.uk/

Kak drug dan pa lahko obiščete Science in Natural history museum saj sta med seboj oddaljena le kakih 300-400m – vhoda namreč, drugače sta muzeja soseda.
Muzeja sta brezplačna, tako kot tudi British museum, ki pa bo morda za vajine otroke vseeno prevelik zalogaj.
Za majhne otroke bo verjetno zanimiv ogled 3D filma v Science Museumu-u, ki pa ga je potrebno plačati. Se pa Expand v BTC-ju lahko skrije pred IMAX-om.

Pa še kratek filmček, kako zgleda ogled z ‘raco’
http://www.youtube.com/watch?v=zspMI3LBDKs

Fenomenalno!

Upam, da bom šla kdaj v London in tole bo sigurno zraven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close