Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Drugo leto ne bi šli na Hrvaško

Drugo leto ne bi šli na Hrvaško

Kot je že v naslovu vidno, bi radi malo spremembe.Zato prosim,če imate pozitivne izkušnje z letovanja v Turčiji ali DŽerbi vas prosim,da mi priporočate kakšen hotel ,ki je vredu za družine.Otroka sta stara 6 in 8 let.Hvala!

Evo jaz sem pravi odgovor zate… heh ….Turčija -alaiye resort 5 *…blizu Alanye-fenomenalno.
Letos Djerba El Mouradi hotel 4 *-spet prećudovito.

Ma jaz samo gledam na te stvari- ALL -da imajo otroci lepo hrano preko celega dneva,saj otrok bi skoz nekaj jedel..pil.pa plaža da je blizu in da ni ceste vmes za na plažo.Kam pa finančno sežete pa sama veš,jaz vzamem dopust na first minut varianti se res splača.

pa tam znajo slovensko?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Kje pa sploh še ne znajo, zdaj ko smo bili ta glavni v EU?

Poleg El Mouradija sem bil še v Vincciju in Abirju, povsod fajn, pa tud drugač še nisem slišal, da bi mel kdo kakšne posebne pripombe čez kakšen hotel. Je pa fino it na izlet v puščavo, na farmo krokodilov, jahat kamele, mal šetat po Midunu.

Ne boš verjel, v kafiču bliz El Mouradija je en znal nekaj slovenskih besed in fraz.

Džerbo močno odsvetujem … ne grem več niti, če mi mastno plačajo. Vsi smo dobili drisko, pa smo zelo pazili kaj pijemo in jemo, urejeno okolje je samo okoli hotela, par sto metrov stran je že pravi Texas oz. Afrikas :)), pa non stop ti nekaj prodajajo, cenkajo, vlečejo za rokav, hrana fuj, … NIKAD VIŠE!

nevem če je glih pametno it v teh časih v te muslimanske države,a nič ne cvikate v zvezi z teroristi pa da te tam gnjavijo,ker nimaš rute.sem brala ,da so eno turistko v eni državi orto islamski prebičali,ker je imela miniko.ni šans,da grem tja,sej imamo tudi v sloveniji morje pa še lepše je kaj je treba rinit pa nosit denar drugam pol se pa zastrupite z hrano pa vse sorte problemov.doma je najlepše zapomnite si to .

Letos ko sem bila na Djerbi je kar nekaj slovencev iz našega avtobusa driskalo,men in otrokom ni bilo nič,držale smo se načela ne pij ledenih pijač,pač daš kokakolo za 5 min na sonce pa je ok.Pa še nekaj tam je VROČE,jaz sem navajena delat na soncu tud pr 35 st…..kaj pa če bi v pisarni imela klimo,pa potem recimo še doma…aja pol pa na dopust v saharo hihihi,seveda si bolan od take spremembe.
Hrana v hotelu fenomenalna ,Smo šle same ženske v Midun in noben nas ni za rokav vlačil….ma dej pač rečeš ne pa je.Mislim da se tako že dolgo nisem zabavala kot na tržnici.Na forumu sem prebrala toliko negativnih mnenj o hotelu kamor smo šli,na koncu je bilo toliko čisto in vse brez problema.

Jaffa kaj je tebe tako razpičilo tam….mi smo zbrali pač hotel 4* in ALL.

Mi smo tudi imeli 4* in ALL … no, prve tri dni smo si še upali kam iti, naslednje dni pa dlje kot 20m od WC-ja pa niti pod razno. Zame in za moža se nisem toliko sekirala, za otroke pa zelo. Pa smo zelooo pazili, da nismo pili pijače z ledom, vode iz pipe, surovega sadja in zelenjave, …

Jaz pač ne maram, da se me neznanci dotikajo in vlečejo ter me na vsakem koraku gnjavijo, ampak tam pa niti koraka ne moreš v miru narediti.

Vse kaj je v sklopu hotela je ok … vse ostalo pa fuj, fej … Slovenija je raj proti tistim krajem.

Ne vem, mogče je nekaterim ljudem to všeč, meni ni.

Glih zato je fajn it mal naokol, da se sam v živo prepričaš, kako je v resnici. V kakšni orto islamski državi je sicer drugač, a Tunizija, Egipt, Maroko so bolj odprti in ni nobenih problemov, jasno pa, damoraš vsaj do neke mere spoštovat lokalne običaje. Kakšne rute? Teroristi? Nobenih nevšečnosti, so me pa sred Ljubljane podnevi obstopil trije (preverjeno) Slovenci in hoteli telefon. Nikol nobenih zastrupitev, pa se nismo ne vem kako pazilil. Med slovenskimi 35 km pozidane obale in dokaj onesnaženim morjem in tunizijskimi al pa katerimi drugimi plažami pa ni primerjave. Saj pravim, je treba pogledat čez planke, da lahko primerjaš in komentiraš. Da ne govorim o širini razmišljanja, ki ti ga dajo potovanja in stiki z drugimi kulturami.

Kaj pa Ciper ali Malta? No, skoraj bolj Malta. Je kdo bil in kje?

Italija, Španija, Francija, Grčija…ma destinacij kolikor hočeš, vse precej lepše od Hrvaške. Oziroma bom rekla tako, ker je vsaka država po svoje lepa. Vse naštete države imajo vse…od prelepe narave, arhitekture, zgodovine, hrane, pijače, zabave, morja…
Hrvaška se šlepa na morje, vse ostalo je bolj tako tako. Hrana pod nivojem, o ribah večinoma nimajo pojma, nastanitve zelo uboge, oziroma za isti denar v tujini dobiš boljše, plaže slabo urejene, …

Kakorkoli, vsak po svoje. Mene Hrvaška več kot za vikend dopust ne zanima. Je prednost, ker je blizu, komot skočiš dol za dva dni in si odpočiješ, a to je to. Glavni dopust pa nekje drugje.

Mi smo vsi dobili drisko na slovenski obali!
Ni nam bilo treba v Tunizijo!

Jaz vam svetujem Grčijo. Npr. Lefkas, Zakintos…

Nakladas, belisima ( Italijani sicer tole besedo napisejo malo drugace :()!

Zanesljivo > 80 % italijanske obale ni lepse od hrvaske obale, da spanske raje ne omenjam. ( Kar seveda ne pomeni, da trdim, da Spanija in Italija nista lahko super zanimivi dezeli za turista)Hrvaska obala je, razen za ljubitelje ravne kilometrske mivke, definitivno ena najlepsih v Sredozemlju. Vse tvoje destinacije, celo grske, so tudi precej drazje od hrvaskih, za Slovence tudi, a ne samo zaradi visjih transportnih strokov, ponekod te v povprecju skupaj lahko pride > 100% drazje.

Cenovno zvenijo precej ugodno razni all inclusivi v Tuniziji, Egiptu in Turciji. Ampak to v glavnem pomeni ogromno prelezavati in jesti v velikih zaprtih hotelskih kompleksih, torej nekem umetnem okolju brez duse, kar ni ravno za ljudi, ki zelijo intenzivno raziskovat dezele in njihove avtenticne lepote.

In ti, belisima, da o ribah nimajo pojma, recimo Dalmatinci in njihovi ribici. Ne vem, najbrz mislis na postrvi, klene in scuke. 🙂

Ja lahko se na trepalnice postaviš, klinc gleda dalmatince in njihove ribe. Pa tisto blitvo s krompirjem. Pa pocaste rižote z japonskimi zmrznejneimi škampi. Tlele me pač ne boš učila. Znano je, da so ribe v notranjosti precej boljše (priprava) kot pa na obali. In to še kako drži. Enako velja tudi za našo obalo. Očitno se na hrano bolj malo spoznaš. Če pa je tebi dovolj da ti na žaru spečejo ribo, zraven ti nasekajo paradjz, bvišek priloge je pa spacana blitva in krompir…sori to zame pač ni gušt.
In sem rekla, Hrvati se šlepajo na morje, to je pa tudi vse. In če v Italiji, Španiji in Franciji poznaš samo kilometrske obale mivke, mi je pač žal zate. Višek tvojega dopust je očitno Cro obala in njihove (Kao-čeprav jih je tričetrt z Japonske, ja tud škampov in lignjev in rib…slišano od ribiča z dalmatinskega otoka)ribe…pač prav. Njihove ribe (večinoma romajo v izvoz, za domače oštarije pa se uvaža. Samo toliko na znanje.

In ta fraza, da je Cro obala najlepša v Sredozemlju…ojej, ojej…

Ena od ta lepsih, je bilo zapisano, belisima, ne sprevracaj. Dejansko je s svojo veliko clenjenostjo, stevilnimi otoki in otocki in kulturnimi spomeniki hrvaska obala tako slikovita kot kvecjemu 10% ostalih najlepsih sredozemskih obal. Nikjer ni trditve, da v Italiji, Franciji, Spaniji ni ogromno za videt- samo tu je govora o pocitnicah na morju.

Pa racunica se na Hrvaskem bolje izide- kot 4 clanska druzina na dalmatinskem otoku ne bomo dali niti 2000 EUR za 17 dni, ne da bi sparali. Na kaksnem grskem otoku ali Sardiniji bi toliko za primerljiv standard izpuhtelo v dobrem tednu.

In kaj je narobe z blitvo s krompirjem, zlasti ob ribi na leso? Tudi sama riba ne rabi kaj dosti dodatkov. Mogoce malo rozmarina, olivnega olja; cesen je ze vprasljiv. Koromac pase zraven pri nekaterih ribah. Vsi zosi in omakce in ne vemkaksni dodatne “cudezne” arome so pa kvecjemu za celinske “poznavalce”, kot si ocitno ti.:)

p.s. Pa ne skrbi, nekateri vendarle razlikujemo, kako zgleda zmrznjena uvozena riba iz Atlantika ali Pacifika, kako pa pred nekaj urami lokalno ulovljena. 🙂

Kje na slovenski obali ste dobili drisko??? Sicer ne dvomim, da se nekateri hoteli hoteli ne držijo vseh higienskih predpisov, vendar pa v neoporečnost vode na obali ne dvomim, ker mi živimo na obali in vsak dan vsak popije 2 litra vode iz pipe in nam nič ni.

TUDI NA HRVAŠKEM NE ZNAJO SLOVENSKO

Ja, saj vidim, da si poznavalka, če ti je rozmarin, olivno olje in koromač višek kulinarike. V bistvu se mi ne da razpravljati, ker prepričevati prepričanega je izguba časa.
Dober tek in lep dopust na Hrvaškem!

Mnja, potem pa res ne vem zakaj Eva Longoria in Bill Gates letos “strašita” na Hrvaškem in nista nekje v Franciji itd. …..

Ja, z jahtice, kjer imajo svoje kuharje, je luštno. Jim kaj ne paše, pa piči dalje.
Verjemi pa, da se ustavijo še marsikje. Hrvaška je samo postaja.

Hrvaška je lepa, nič ne rečem, turistu pa ponudijo bistveno premalo.

Kdor hoče samo sonce, morje i ribu, dobi pa točno to. In samo to. Jaz sem se naveličala.

Bili na Malti že dvakrat pa bomo še šli.Je zelo v redu.Fenomenalno morje in postrežba v hotelih ni da ni.Kriminala na Malti praktično ni. Nobeden te ne moti ali vleče za karkoli.Imajo euro cene pa primerljive našim ali še raje malo nižje.Kot primer zelo dober kapučino in tudi veliko več kot pri nas dobiš za 1 evro.Pri nas ni pod 1,3 evra.Praktično vedno lepo sončno vreme.Ker je sredozemska klima ti kljub vročini nikoli ne teče dol.Za zvečer pa imaš promenado, ki je nikjer na Hrvaškem ne najdeš take.Trgovinic in gostilnic brez konca.Ne moreš obhodit v enem večeru.

Bila na Malti enkrat in nikoli več. Plaž zares lepih ni (mestne so seveda sploh grozne, pa tudi, če se pelješ magari na Gozo ne najdeš plaže, ki bi bila oh in sploh). V času sieste se vse ustavi … vsaj tam, kjer sem bila jaz pa po 11 uri zvečer nisi mogel početi praktično nič. Lokale so zaprli (sredi turistične sezone) in čao!
Pa tudi hoteli neke srednje kvalitete nudijo bistveno manj kot npr. pri nas, na Hrvaškem, v Grčiji itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close