prvič z vlakom
Naslednji teden bi babi peljala mojega sina ki ima 6 let prvič na izlet z vlakom iz Lj.,Kaj mi priporočate kam da bi se lepo imela in še tam lepo imela in kaj lepega videla, pa da je blizu postaje .Sine si zelo veseli vožnje toda da prideta nekam in da potem čakata na postaji mi ni, tko da prosim svetujete.Aja smer postojna odpade smo že bili tam no ne z vlakom.
Smo bili nedavno v Lescah na soboto (nameravali smo se peljat do Ljubljane pa vlak ob sobotah vozi tako poredko, da bi morali nazaj potem z avtobusom – kar načeloma niti ne bi bilo slabo) in ko smo prišli je bilo potem 45 minut časa do odhoda vlaka nazaj. V bližini postaje sta dve slaščičarni in smo šli na sladoled v eno, potem pa nazaj. Otroka sta stara 3 in 5 let, nad vlakom sta bila navdušena, časa za postanek je bilo pa ravno prav 🙂
Edini bedak tukaj je oseba, ki se skriva pod vzdevkom Vlakovodja. Ko sem jaz peljala nečaka v Ljubljano sta bila navdušena, sploh središče, kjer zdaj ni avtomobilov je zdaj meni super. Otroci znajo videt veliko več kot samo beton.
Sicer pa za prvi izlet z vlakom tudi jaz odsvetujem vožnjo do Solkana, ker je predaleč, razen če mislita it na celodnevno potovanje.
A ne vozi do Jesenci električna gomolka, do Gorice pa dizelca?[/quote]
Na Jesenicah se skoraj vedno prestopa. Ta pametni na SŽ so naredili tudi tak vozni red, da če ima vlak iz LJ zamudo, je kar kriza, ker je recimo samo par minut časa na Jesenicah za prestop, pa še vlak iz LJ ima VEDNO zamudo.
Do Jesenic vozi Siemens, gomulka zelo zelo redko. V Novo Gorico pa dizl.
Kje je tale vlakovodja videl lokomotivo, ne vem …
Forum je zaprt za komentiranje.