Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija – izleti

Grčija – izleti

Septembra ali oktobra bi šla v Grčijo.. ni mi toliko pomembno, na kateri otok in kateri hotel… rada bi pa na tistega, ki ponuja največ izletov… Recimo, če grem za en teden, bi od tega 3 dni lenarila, 4 dni pa klatila okoli,

Z mano gre dve leti stara pupa, tko da tudi vožnje ne bi smelo bit preveč naenkrat… haha

Kateri otok bi mi predlagali?

:))

Jaz bi ti predlagala Kos,
sicer pa če gresta z možem, ti bo kjerkoli všeč,
saj poznaš tisto : zateženim tudi zlata obala ne pomaga …
pa fajn se mejte vsi trije …

:))

Hvala.

Grčija nekako ni najbolj primerna za agencijske izlete. V Grčiji rentaš avto in se potepaš in raziskuješ sam. Predhodno se malo pozanimaš kje je kaj.

Sicer pa mislim da vsaka agencija ponuje nek splošni ogled in grški večer. Slednje ti toplo odsvetujem, sploh ker si z otrokom.

Ne bi razmišljala o Turčiji? Področje Kemer je idealno za izlete. Potopljeno mesto z ladjico in fiš piknik na kakšni krasni lokaciji, Pamukale (mogoče malo daleč za otroka), ogled mesta Antalya z bazarjem, izlet do slapov in nekih vrtov………………..tam pa imaš res izletov malo morje

Hvala zrelka.. bom še razmislila, sej ni, da ki glih v Grčijo….. rada bi samo,da vožnje ni preveč… Zdej me je začela tut Sardinija zanimat, ma ne najdem, da bi naše agencije imele kake ponudbe, seveda z letalom..

Zdaj sem šele videla da nameravač na dopust septembra ali oktobra.

Sardinija ta termon odpade ker je premrzlo in večinoma zaprto, pusto.

Tudi Grčija in Turčija znata biti že vremensko neugodni. Vedeti moraš da v Grčiji piha na vseh otokih in da posledično nosi mrzle tokove k obali. Poleti je fino oktobra pa ne. Sploh ne za otroka.

Oktober je enkraten v Egiptu. Bila v Sharmu in komaj čakam moj oktober da ponovim vajo.

Eh Egipt… tam ni miru.. hahaha…

sej ne vem… verjetno bomo šli v prvi polovici septembra… tudi nočem, da je vroče in nočem gužve… kopali se itak ne bomo, ker ima naša pupi morje rada samo od daleč… :)))) Za metet kamenče v vodo je pa lohk tut bolj hladno.. :))) Glavno, da ni pod 20 stopinj.

V Grčiji piha, vem.. to me odbija…

Bom šla pa na Plitvička jezera… :)))

Jaz bi ti priporočila Tenerife ali Gran Canario.
S Tenerifov lahko greš na izlet ( z ladjo ) na Gomero ali GC.Na Tenerifi imaš ogromen živalski vrt (Loro park ), pa še kup tematskih parkov. Če najameš avto, se lahko zapelješ na El Teide, najvišji vrh Španije ( vulkan ), v vasico Masca. Klima je zelo prijetna, nikoli pod 20 stopinj.

od vseh otokov kjer sem bila bi ti tudi jaz predlagala kos:
– izberi hotel blizu gl. mest (npr. predel lambi); gl. mesto ima ful za sprehajat ob marini, pa po uličicah mesta
– lahko si izposodite kolesa (menda, da imajo stolčke za otroke, mal preveri), ker je to tam zelo “in”
– na izlet greste lahko na sosednji otok nisriros, kjer je vulkan
– na izlet z ladjo na sosednje 3 otoke
– kopanje v termalnem izviru, kjer se kopamo tudi najbolj “zmrznjeni”

ostali grški otoki: rodos prevelik, santorini premajhen, kefalonja predolga, lefkas predolgočasen

Meni se Rodos ni zdel nič prevelik. Par dni smo imeli avto in se malo zapeljali okoli, Lindos, dolina metuljev, Afandou beach … Ostale dni smo zabušavali na plaži in se sprehajali peš okoli. Fajn je bit v hotelu v mestu Rodos, da greš zvečer lahko peš na sprehod. Vsekakor pa ni fajn na Z obali, ker veliko bolj piha kot na drugi strani.
Tud Santorini se mi ni zdel nič premajhen, tistih par stvari, ki so za videt (Fira, Oia, Akrotiri, rdeča plaža) si mal razporediš na več dni, en dan lahko tud na izlet z ladjico na manjši vulkanski otoček (rajši s kakšnim domačinom kot organiziran izlet preko kakšne agencije). Tud z avtobusom se peljat je tam čisto zanimivo.

quote=”[Lara Croft]”]
Eh Egipt… tam ni miru.. hahaha…

sej ne vem… verjetno bomo šli v prvi polovici septembra… tudi nočem, da je vroče in nočem gužve… kopali se itak ne bomo, ker ima naša pupi morje rada samo od daleč… :)))) Za metet kamenče v vodo je pa lohk tut bolj hladno.. :))) Glavno, da ni pod 20 stopinj.

V Grčiji piha, vem.. to me odbija…

Bom šla pa na Plitvička jezera… :)))[/quote]

Lara zopet si ena z stereotipskim mišljenjem.

A v Grčijo kljub stavkam in letalskim zamudam, odpovedanim letom te pa ni strah?

Ampak kakorkoli že – vsa pohvala da se kljub otroku ne držiš Sesljana in Savudrije. Pojdi in uživaj. S tvojim optimizmom te nobena stvar ne bo spravila v slabo voljo. Go Lara go…………..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close