Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kje morje za neplavalca ?

Kje morje za neplavalca ?

Lepo bi prosila, če mi kdo lahko napiše, kje na Jadranu je kraj, kjer bi se kot neplavalka lahko bplje naučila plavati ! Nismo imeli vsi možnosti se v otroštvu naučiti plavanja. Ne bi sedaj razlagala zakaj.

Želela bi, da mi kdo svetuje kje v Kvarnerju ali Dalmaciji bi našla delček obale, ki ima dober vstop v morje, da je vsaj nekaj metrov pod nogami raven teren, da je primerno visoka voda in da ni ježkov. Ne me prosim pošiljati v Simonov zaliv ali San Marino na Rabu.

Poskusila sem že v bazenu. Tam sem se nalezla gljivic in drugih nevšečnosti, da sem se jih po enem letu z zdravniško pomočjo komaj rešila.

Upam, da se ne bo kdo delal norcev iz tega; češ, kdo pa še danes ne zna plavati !

Jaz ne znam in ni me sram !

Za odgovore se lepo zahvaljujem !

Pozdravljeni!

Predlagam lahko Kampor na Rabu. Majhen kraj, plaža pa zbita mivka, tako, da ne gre nič za kopalke. Ježkov ni, voda pa se počasi (ampak res počasi spušča, tako, da moraš hoditi kar dolgo, da prideš do konkretne globine.

Potem pa še bliže v Istri (Zambratija), voda se počasi spušča je pa tudi mivka, samo ne zbita.

Lp

makaska riviera

Vprasanje primernih lepih plaz za neplavalca- Kvarner, Dalmacija- tole mi pride na misel:

Kvarner: recimo Mali Losinj ( zaliv Cikat, Suncana uvala), Krk ( plaze okoli hotela Koralj), precej plaz na Rabu, nekaj na Pagu.

Severna Dalmacija: severno od Zadra- okoli Nina, otok Silba, Dugi otok

Srednja in J. Dalmacija: Hvar: Jelsa, Vrboska, blizu Sucuraja, Korcula- Lumbarda ( zlasti plaza Bilin zal), kar nekaj krajev in plaz na Peljescu, otok Mljet, Elafiti.

Dodam, da so to destinacije, kjer najdes plaze z drobnimi kamencki ali mivko v morju in kjer se morsko dno polozno spusca. Pa tudi nasteti kraji so lepi; juznejsi morda celo najbolj ( ali tudi najbolj dalec)

V kolikor ni predaleč in vam je všeč mivka je idealna peščena plaža na otoku Korčula in sicer v Lumbardi, kjer sta dve čudoviti peščeni plaži in je morje plitvo skoraj 200 m. Plaži sta Bilin žal in Pržina (fotografije je mogoče najti na netu).

Pa lep pozdrav (če že ni prepozno).

…..dopustnik in vsi, ki ste odgovorili! Pregovor pravi : nikoli ni prepozno ali še drugače: bolje pozno, kot pa nikoli !

Hvaležna sem za vsako informacijo !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close