Najdi forum

Karibi, Grenada

Da na kratko opišem vtise iz mojega sanjskega potovanja na Karibih. Glavna sezona tam je od decembra do aprila zato sva se s fantom odločila za dvotedenski dopust v januarju. Odšla sva na Grenado in sicer v mesto Saint George’s, kjer sva bivala v srednjerazrednem a kakovostnem hotelu Flamboyant. Hotel je lociran ob najlepši plaži Grenade, imenovani Grand Anse Beach. Bazen, restavracija in bar so tik ob plaži, glavna stavba hotela pa je malo višje na hribu, od koder je razgled fantastičen. Samo mestece je tudi lepo in z kar nekaj možnostmi za dober žur. To je na J otoka, medtem ko je S del otoka skoraj neposeljen in obdan s prelepo naravo. Skratka, dopust je bil vreden vsakega denarja, ki sva ga porabila. Odšla sva preko turistične agencije Moje Potovanje. Malo sva bila v dvomih, saj nikoli ne veš točno kaj pričakovati, ampak domov sva se vrnila nadvse navdušena in malo žalostna da nisva odšla vsaj za 3 tedne:)
Vsekakor dopust za filanje baterijic in uživanje sto na uro…

priporočam…pozdravček***

a

no, za takle dopust (OI, če prav razumem) ti treba ravno na drug konec sveta

pa sta šla kaj ven, pogledat otok?
sta si pogledala obupen standard domačinov? Brezposelnost? Revščino? Obup? sta se kaj zvedela o izjemno viski kriminaliteti? O mamilih?

No, po moji oceni je Grenada eden najbolj depresivnih karibskih otokov, zato ga ne priporočam

seveda-če je bistven OI, je pa tako vseeno kam greste..

No, še dobro, da človek lahko prebere še kakšno drugo mnenje.
Ko bereš o sanjskem potovanju, Karibih in prekrasni plaži, bi se sicer lahko kar požrl od zavisti 🙂

Pa kaj je s tabo, Borg, da drugim ljudem ne dovoliš, da bi uživali?

Predvidevam, da sta rubida in njen dragi še relativno mlada in verjamem, da sta počitnice doživela natančno tako, kot je opisano. Napisala je, da je narava prelepa, torej sta si otok verjetno ogledala.

Za to, da vidiš, kakšen je standard v neki državi,revščina, brezposelnost itd. pa moraš na nek način dozoreti, pa tudi pričakovati ni, da bi povprečen turist na dopustu, kjerkoli že, delal sociološke in druge raziskave.

Kriminala, mamil, brezposelnosti in revščine je tudi pri nas več kot dovolj, pa si ti osebno že kaj ukrenil v zvezi s tem?

Forum: Izkušnje na potovanjih

potovati -ujem nedov.
premikati se iz kraja v kraj, zlasti s prevoznim sredstvom: potovati po
železnici, z avtomobilom, letalom; potovati v skupini; potovati peš;

počitnikovati -ujem nedov. (a u)
publ. preživljati počitnice, letni dopust (zunaj stalnega bivališča): počitnikovati na morju, ob jezeru / hoditi počitnikovat v počitniško hišico

Samo tole – zakaj je važno, ali si je robida 123 ogledala otok? Ga je prehodila, prekolesarila ali pa vse dneve samo ležala na plaži? In potem to na forumu iz dobre volje še opisala. Kaj je s tem narobe, zakaj to nekoga moti? Zakaj se vedno najdejo taki pacijenti kot je Borg in potem duhovičijo po forumu?
Vsi pač nismo tako hudi intelektualci. Tudi meni sicer ne paše all inclusive varianta, še polpenziona se izgogibam, ker sem rad na potovanjih čim bolj prost in neodvisen. Ampak me popolnoma nič ne moti tisti, ki pač rad leži na plaži in dopust preživlja bolj na easy.
Zatorej Borg, ne teži in pusti druge pri miru. Saj poznaš tisto – “če se bo vsak brigal zase, bomo vsi imeli dovolj dela”

Se popolnoma strinjam z Lojzom… Prečesala sem že dobršen del sveta, kot backpacker in kot turist, bolj mi leži prva varianta, pa vendar nimam nič proti enotedenskemu razvajanju v kakšnem turškem AI hotelu 1x letno…
Nimajo vsi ljudje časa, možnosti in želje po popotovanjih in se pač bolj varno počutijo pod okriljem agencije – pa so zato kaj slabši od ostalih? Sploh pa – z vsakim obdobjem življenja, se spreminjajo tudi naše prioritete, želje, možnosti… Za nekatere na tem forumu pa se zdi, da so obtičali na neki točki, s katere ne vidijo dlje od svojega nosu.

Aja, se pa tudi jaz sprašujem, kaj je potem sploh namen tega foruma ? Da se pogovarjajo samo enako misleči?

Ker je vedno isti problem-ko nekdo ne misli kot mainstream, je pa špilverderber

Rosie, jaz vsakomu privoščim da uživa, res
Sam pač poznam vsaj obe vrsti uživanja -delni OI, potovanja, še raje pa imam mešanico.

Lojz-zakaj to povem? Da komu prihranim razočaranje.

Ker zadeve včasih na žalost na fotkah zgledajo dosti bolj sanjsko, kot so potem v resnici.
Če pa kdo misli, da po enotednskem OI in enodnevnem izletu, recimo iz Varadera, ve vse o Karibih, mu naj pa Bog ali kdorkoli že pomaga. Je pa res na forumu kar dosti takih, to pa res…

no, sam govorim iz lastnih izkušenj – videl sem več kot 10 karibskih otokov.

Če že greste na Karibe-Antile, še posebno, če gre za enkratno doživetje in predvsvem zaradi ekostične lepote, in se ne mislite vračati potem vsekakor priporočam otoke, ki so pod nizozemskim ali francoskim vplivom. Na teh je standard dosti višji, ljudje prijaznejši, otoki bolj urejeni, tudi kriminala je bistveno manj

Tist, ki pa hoče it okrog, videti življene, naj pa seveda gre-je zelo zanimivo in poučno – samo ta naj ne pričakuje sanj (te so predvsem za ograjo hotelskih kompelsov) , ampak vse kaj drugega.

To je pač dejstvo, pa backpakerji gor ali dol.

Jah, borg, življenje je sestavljeno tudi iz sanj, napačnih pričakovanj, razočaranj itd. Preveč si domišljaš, če misliš, da boš s svojim pisanjem komu prihranil kako razočaranje, Vsi ljudje moramo vse preizkusiti sami, nihče nam pri tem ne more pomagat.

In se mi zdi, da povprečen turist res sploh ne mara videti življenja, ki ga živijo domačini. Ampak, a je to res narobe? Zate morda, pa še za koga, za druge pač ne.

Zato dopusti, da ljudje stvari vidijo, kakor jih pač vidijo, vse ostalo je odveč.

s tem se pa celo strinjam, ampak to rečeno Vseeno upam, da smisel forum ni v gradnji potemkinovih vasi..

Ker jaz recimo sem res zelo hvaležen za odkrito besedo. Pri čemer to sploh ne pomeni, da ne želim videti dejstev, nasprotno, sam jih preverim
Mi je pa ljubše, če sem vsaj malo pripravljen.
Kar je še en dokaz, da smo ljudje različni in če tebi tak način ustreza, ne pomeni da tudi čisto vsem ostalim

Amopak to je že čisto off topic, zato tu končujem debato

..ojla…
..jst tud bla na Karibih 23 dni… od 1.2. do 15.2. pa celo prekrižarila 9 vzhodnih karibskih otokov…:))) z ladisko družbo Royal Caribbean..ladja Vision of the Seas…prečudovito….hja…malce se morm pohvalit…. priporočam…če koga kaj zanima….naj vpraša…:))

MENE ZANIMA KOLK DENARJA PRIPRAVIT ZA 23 DNI,ZA DVE OSEBI.

…hja…kr neki evrčkov….al pa ne:))….torej za eno osebo: 8 dni hotel 5 * v Punta Cani 500 EUR, 14 dni križarjenja z luksuzno ladjo po Karibih komplet s takso 400 EUR …najdražja od vsega pa je bila letalska karta in sicer iz Ljubljane do Punta Cane 1.100,00 EUR…torej vse skupaj za 23 dni okoli 2000,00 EUR…no meni se ne zdi pretirano…..

Dominica,
mi lahko napišeš, ali si sama rezervirala hotel v Punti Cani in potem kar tam križarjenje, ali si rezervirala vse preko interneta v naprej?

…hja….6-8 mes. vnaprej al pa še več…zdaj se ne spomnim več točno…. vse preko interneta…. in vse potekalo brez problemov….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close