Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice turanj, blizu biograda

turanj, blizu biograda

Pozdravljeni!

Evo mene pa zanima, če je bil kdo na tej destinaciji in seveda kakršne koli informacije so dobrodošle. Odpravljamo se v soboto i nas zelo zanima ali nam bo kaj dolgčas. Smo dve družini z majhnimi otroci.
Hvala vsem, ki se potrudite in napišete par vrstic.

lp

Mi še ne vemo, ali bi šli v Turanj ali na Pag.(na Pagu smo že bili)
Kaj priporočate tisti, ki ste že bili v Turanju?
Tudi meni bi prišla prav kakšna info,..

Hvala, pa lep dopust vsem,..

Turanj je zakon za male otroke.

V Turanju smo dopustovali že 4 x. Zakon za majnhne otroke, sploh če stanuješ v kateremo od apartmejev v prvi vrsti ob morju. Ločeno je z lokalno cesto, ki pa ni zelo prometna, vglavnem se vozijo izključno domačini in novi turisti.
Plaža je čista, kamenčki in beton, na določenih delih še posebaj lepo urejena (kjer pač urejajo domačini svoj del). Sence je sicer bolj malo, a se da rešiti z senčniki. Mi smo zmeraj dopustovali v centru Turanja (ob cerkvi), kar pomeni da smo imeli v neposredni bližini dve trgovinici, kup kafičev, sladoled…. Drugače pa je z avtomobilom blizu tako do Zadra, kakor do Biograda (10-20 min vožnje), kjer pa je itak veliko večjih trgovin, kjer dobiš vse.
Zvečer se lokalna cesta zapre za promet in se spremeni v promenado do sosednjega Filip Jakova – od centra Turanja do centra Filip Jakova je cca 20 minut počasnega sprehoda ob morju. Tam pa se zvečer ogromno dogaja – od luna parka, stojnic, nastopov raznih skupin…. Turanj je glede tega bolj miren kraj, se bolj malo dogaja. Je sicer eno manjše igrišče in nekaj igral (gugalnica…). Če radi kolesarite, rolate… je izredno primerno za to, sploh zvečer, ko se cesta zapre in se malo ohladi vročina. Predvsem začetek kraja, pri pokopališču, je brez prometa,.
Mi smo nazadnje dopustovali tam leta 2008. Verjetno se je od takrat že kaj spremenilo, vendar ti vsekako priporočam.

Turanj je eno tečno selo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close