na morje v grebaštico
Mi smo bili pred leti, je bila takrat tudi tema o Grebaštici na Monu, zame voda mal premrzla,bil je začetek julija, pa plaža taka ozka, da smo bili sardince, tisti, ki so imeli apartmaje so že zjutraj ob sedmih brisače prinesli na plažo. Drugače pa mirno, za nas, ki smo bili takrat prvič v dalmaciji idealen kraj za oglede, Slapovi Krke, Skradin, Zadar, Split, Trogir, Primošten. Sam sem imela najmlajšega takrat starega dve leti, tako da je bilo lažje ture okoli delat. Če boste kod blizu plaže, potem zna biti luštno, sam voda je pa zame res mal premrzla bla, za starejšega otroka in moža pa ne.
Super kraj za družine???? No, malce so pa res pretiravali. Zame je super kraj za družine z malim otrokom (kar sem jih videla in primerjalno z Grebaštico) npr. Banjole – Rab, kjer imaš ravno sprehajalno potko ob morju do mesta, brez prometa, gužve, nizko vodo ,…
V Grebaštici smo bili pred parimi leti in ni bilo nobene sprehajalne poti, cesta pa je bila zelo ozka in prometna, tako da na kašen miren in sproščujoč sprehod kar pozabi (nekaj odvisno tudi od tega, kdaj greste). Zdi se mi tudi pregrobo kamenje na plaži za malega otroka – pri 10 mesecih se že kobaca in rabi svoj prostor za gibanje. Precej odvisno je tudi od tega, kje si rezervirala ta app. (oddaljenost od plaže), kajti cela vas je na vzpetini, tako da večkratna selitev in nošnja gor, dol (voziček, bazenčki, igračke, hrana, pleničke,….) tudi ni ravno super.
Mi smo bili takrat 1 vrsta ob morju, v bistvu na plaži in z večjimi otroki. Smo se okopali in nazaj na balkon. Sicer pa je bilo morje zelo lepo, mirno, vasica pa je v zalivčku, tako da ne piha. Kar pa je za tvojega dojenčka tudi dobrodošlo.
Sem pomislila, da tukaj se pa moram malo vključit 🙂
Sicer je še zmeraj veljalo, da vsakemu ugaja kaj drugega ampak, bom rekla tako.
Mi hodimo v Grebaštico že od leta 2006. In sicer sem našla apartma preko interneta, pisalo je 20m od morja, klima, cena ugodna, senčka na plaži, zelo lepa plaža, drobni kamenčki, ker je naš malček takrat bil star 3,5 leta…in ko smo prišli, smo dobili ravno to, kar smo iskali. Smo zeloooo navdušeni. Apartma je čisto blizu plaže, kot sem napisala, plaža reees zelo lepa, je malo gužve ker je to glavna plaža, ampak drugače 100 m stran so majhni zalivčki, ki so bolj osamljeni, ker je to zaliv, je voda veliko toplejša kot kjerkoli drugje, pa še to je prednost, da tam nikoli ne piha ker je zavetje in je idealno za majhne otroke, 10m stran 2 trgovini, 50m stran picerija, ob plaži 2-3 gostilne, restavracije, sladoled, slaščičarna…vsega dovolj skratka. Je pa to manjše ribiško selo, bom rekla, zvečer res ni dosti zabave, 2,3 kafiči, otroško igrišče, ki je bilo tudi tik pred apartmajem, pravzaprav je še eno nekih 300m naprej po sprehajalni poti. Tako da tudi sprehajalna pot je in gre kar daleč v obe smeri, za vožnjo s kolesom ali z vozičkom, če pa hočete kaj več, tiste štante in živžav, pa se lahko z avtom zapeljete v Primošten, kjer je 10 min vožnje in je super zvečer.No, nam ustreza, ravno toliko je, da ni čisto dolgčas, pa ravnotoliko, da ni nekega norega živžava. Mi se tam počutimo odlično, eno leto vmes nismo bili, letos pa imamo doječka , ki bostar 8 mesecev poleti in zato spet gremo tja. Pa tudi prijateljem, ki smo jim ta kraj priporočali, je blo zelooo všeč. Domačini so enkratni.
Ampak, pazi, Grebaštica se deli na zgornjo in spodnjo.Ta “spodnja” je prava, pa paziti moraš da je to zaselek Banovci ali pa Galešnica je tudi OK, kar je pa nasproti teh dveh zaselkov (ne vem kako se že reče, ker je nasproti tega zaliva), tam je pa res samo kamenje in nič dugega. Dobro se pozanimaj kam greš.Imamo pa tudi veliko fotografij, če te zanima.
Ampak kot sem napisala, vsakomur je všeč kaj drugega 🙂
Lep dopust vam želim.
Saša
En fajn pozdrav,glede grebaštice lahko povem ,da nam je bilo zelo lepo urejeno,v trgovini dobiš vse kar rabiš,glede morja pa lahko povem ,da je tak kristalno čista voda,zame ni nič mrzla pa za moje otroke tudi ne,če pa želiš,kupi en majhen čolniček,ki so ful poceni jih tudi tam dobiš v trgovini,moja otroka sta uživala,smo ga napolnili z vodo pa dali na plažo ali pa sva plavala z njima,saj kot ti je že pisala Saša ,vsak ima svoj okus.Ampak s tako malim otrokom itak ne rabiš neki nočni lajf,pač greš na sprehod, kafič je ob plaži,lahko greste po potki čist do konca po ulici kakšnih 500m v zaliv na koncu grebaštice tam ko cesta zavije na nasprotni breg proti Primoštenu,tam je na plaži en fajn vodomet,ki je zvečer osvetljen zraven pa ma en tip ful zrihtano hišo,ki je roza barve zunaj ima dva levja kipa,pa ferarija ma na rastavi .Mi smo imeli app.40m od morja pri trgovini.zraven pizzerije marija.Jaz mislim,da se boste imeli fajn.Pri teh lastnikih,kjer smo bili prvič 2007,se vsako leto,ko gremo z dopusta ustavimo na obisku,spijemo kavo in tisti dan preživimo na plaži in gremo domov.Radi bi šli k istemu lastniku pa ponavadi že ima rezerviran termin,zdaj ko pa hodimo skupaj še z enimi prijatelji pa itak rabiš 2app.skupaj,kar še težje najdem.Ampak letos gremo dol v Rogoznico,ki je za primoštenom.Lansko leto smo mal s strahom šli,ker nismo vedeli kak nas bodo sprejeli glede teh političnih zadev,ampak vsako leto gremo 2008 Makarska Igrane,2009 Split Podstrana,2010 Rogoznica,moram povedati da so ljudje zelo domači.Napiši mail pa ti pošljem slike, LEP DOPUST VAM ŽELIM
Forum je zaprt za komentiranje.