Berlin
Vleče me v Berlin. Zanimajo me vaše izkušnje. 🙂
– katero prevozno sredstvo ste izbrali? Letalo, vlak? Katerega prevoznika?
– v katerem predelu mesta ste bivali?
– dober, ne predrag hotel?
– kaj vse ste si ogledali?
– kje je najbolje šopingirat? Velik center?
Jaz bi vsega po malo. Malo sprehodov po mestu, da se začuti utrip, malo ogledov znamenitosti, malo dobre hrane, malo nakupovanja.
Prosim za čimveč mnenj in nasvetov, vem, da veste mnogo! :)))
Čisto v centru, v bližini postaje ZOO: City-Hotel Ansbach Ansbacher Str. 4, Tiergarten, 10787 Berlin: ne predrago, čisto zraven blagovnice KaDeWe – srčika zahodnega Berlina. Takrat je še vozil Easy jet, sem šla pa tudi že z vlakom – v tem primeru sta tako rekoč dva dni vožnje. Ogledi: Museum insel, olimpijski stadion, zahodni Berlin, živalski vrt Tiergarten, Parlament, Unter den Linden …, Charlotenburg, Potsdam …, odvisno, koliko časa je na voljo. Kadewe je blagovnica, vredna ogleda, je pa precej draga, zraven je Cloppenburg in za usnjene zadeve Salamander, na Friedrichstrasse blagovnica La Fayette, tudi nobel …
Jaz sem bila enih 6 let nazaj. S fantom sva šla z Easy Jetom, bivala sva v privat sobi v Postdamu. Ogledala sva si vse mogoče, bila sva tam le 4 dni, edino v živalski vrt nisva utegnila iti. Po mestu sva se premikala s podzmeno, do Postdama sva se peljala z vlakom. Berlin je krasno mesto in upam, da se bom nekoč vrnila tja.
Mi smo šli z Easy Jet-om z Brnika (ko je še vozil), potem pa z U-bahn in S-bahn po mestu.
Bivali smo tukaj:
http://www.sunshinehouse-berlin.de/
Čisto, ugodno, opremljeno – da si lahko kaj skuhaš, postaja S-bahn čisto blizu, sicer pa malo prestopanja do centra. Priporočam.
Berlin je res zakon, mesto v pravem pomenu besede. 🙂
lp
Forum je zaprt za komentiranje.