Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust- se je smiselno dodatno zavarovati ali je dovolj evropska kartica dodatnega zavarovanja?

Dopust- se je smiselno dodatno zavarovati ali je dovolj evropska kartica dodatnega zavarovanja?

Gremo z 2 letnico na dopust na Hrvaško za en teden. Ponavadi smo se dodatno zavarovali pri vzajemni, letos nas še nisem, premišljujem ali naj sploh se.

Kaj mislite? Se ima smisel zavarovati ali dovolj zdravljenja že krije evropska kartica?

A ti govoriš o dodatnem zavarovanju recimo Coris? Evropska je sicer zastonj, samo jo je pa potrebno pridobiti, traja cca 3 dni. (od oddaje vloge)

Jaz sem letos pozabila in zato sem samo za vikend (ko odpotujemo) vzela Coris.

Ja Coris sem mislila če mislite da je potrebno?

To brezplačno evropsko ki velja eno leto pa imamo.

Veš kaj, jaz to Coris vzamem za smučanje, ker se mi zdi, da je tam več možnosti za kako hujšo poškodbo (sicer pa ni vedno tako), za poletje pa vedno samo Evropsko. (razen tokrat zaradi moje šlamparije).
Hrvaška je dost blizu, se mi zdi, da se da hitro reševat zadeve, razen če bi te troflo kako reševanje s helikopterjem, samo to je pa tok malo možnosti, da…kaj vem no, odloči se sama.

tisti ki pozabite naročit kartico za tujino, greste lepo v času uradnih ur na ZZZS in vam izstavijo potrdilo in sočasno še naročijo kartico, ki jo pol dobite na dom. potrdilo velja 3 mes.

Ne govorimo o tem.

Kaj pa če imaš Coris, je vseeno dobro, da vzameš s sabo tudi Evropsko kartico?

Za tujino je kar prav, da imaš Coris. Če potuješ na Hrvaško in Črno Goro imaš sedaj popust na družinsko zavarovanje 20%.
Lep pozdrav

Nam je coris že nekajkrat prišel prav, pred leti, ko je mala zbolela je zdravnik prišel kar v apartma, tudi na smučanju v Avstriji in Italiji smo že koristili njihove usluge. Mi ga vzamemo vedno, ko gremo v tujino, če imamo več potovanj kar letno, sicer pa ko kam gremo. S seboj je pametno imeti obe kartici. S Corisom imamo same pozitivne izkušnje – sicer pa vsem želim, da na počitnicah ne bi potrebovali nobene od zdravstvenih kartic!!

Mi smo do sedaj imeli oboje. Večkrat smo že obiskali zdravnika (prebavne motenje, poškodba) pa so vedno raje vzeli evropsko kartico kot Coris.

Tako, da imamo letos tudi samo evropsko kartico.

Lp

Ko že toliko govorite o potrebnosti še enega zavarovanja poelg evropske kartice:

kaj konkretno, poleg helikopterskega prevoza, pa je krito z recimo corisom, kar ni krito z evropsko zdr kartico?

hvala

No jaz potujem na Malto in imam Coris.Na agenciji so rekli, da je to dovolj pa sedaj vseeno sprašujem, kaj je sploh razlika in ko tole berem me je kar malo zaskrbelo ker nimam Evropske kartice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close