Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ali še bo varno potovati v grčijo zaradi njihove krize???

Ali še bo varno potovati v grčijo zaradi njihove krize???

Sprašujem se ali bo še varno potovati v Grčijo – otoke zaradi njihove krize? Ljudje se že sprašujejo in tuhtajo kaj izbrati Grčijo ali mogoče katero drugo distinacijo Hrvaška…….. Čeprav sam nebi grčije zamenjal ker sma z njo zelo zadovoljna in dobesedno navdušena nad prelepimi grškimi otoki.
Kaj menite vi??? Je to spet medijska napihjenost???

Če imata res že toliko izkušenj z Grčijo potem zagotovo vesta, da vsako zimo in pomlad ljudje tam stavkajo in pogosto tudi uničujejo kar jim pride pod roke. Kre je veliko ljudi tam zaposlenih samo poleti (zaradi turistov) imajo sedaj preveč časa in premalo denarja, to pa privede do množičnih demonstracij.
Od junija pa nekje do septembra pa bo dela dovolj skoraj za vse in množičnih demonstracij ne bo. Prav gotovo pa ne na otokih, kjer v nekaj mesecih zaslužijo nekajkrat več s turizmom, kot z vsemi ostalimi dejavnostmi potem v preostanku leta.
Najhuje kar se lahko pričakuje je, da bodo nekateri objekti letos v slabšem stanju, ker je denarja za obnovo premalo, saj je lani kriza morda še najhuje udarila VB, ki prispeva največ turistov v Grčiji.

Jaz se glede varnosti nebi bal – razlika je tudi biti na nekem otoku ali pa v Atenah.

Bi pa imel pomislek kako bo z letalskim prevozom, saj če stavkajo npr. kontrolorji letov, so prizemljena (kot včeraj) tudi vsa letala iz otokov. In skoraj ne vidim bolj idealne priložnosti doseči/izsiliti nekaj, kot če prizemljim letala.

Jaz bi se letos Grčiji ognil – me nič ne mika preživeti 2 dni na letališču z majhnima otrokoma. Res pa tudi nebi imel npr. Hrvaško za alternativo – raje kakšno Turčijo ali še raje Džerbo – z mojim lanskim dopustom na Djerbi se Grčija ne more v ničemer primerjati.

LP

Do poletja se bo vse uredilo.

Djerba se res z Grčijo ne more primerjati. Enim je všeč Grčija drugim pa arabske države. Varnost, naravne lepote in kulturne zanemenitosti so zagotovo na strani Grčije. Udobje glede na ceno v zaprtih hotelskih kompleksih pa na strani Djerbe.

Meni je pač všeč da se svobodno giblješ podnevi in ponoči, da lako denar pustim v sobi in je bolj varen kot v individualnem sefu hotelov na Djerbi, da grem lahko na izlet v lastni režiji, da je plaža brezplačna, da je nivo higiene vsaj približno primerljiv našemu (predvsem izven hotela), da je zdravstvena oskrba solidna, da mi ni potrebno barantati za vsako malenkost.

Ko smo šli lani med dopustom za en dan v Turčijo je bilo Turčije za nekaj let dovolj, da o drugih arabskih državah ne govorim.

jaz menim da če bi stavkali v sezoni bi jih privedlo samo še do totalnega bankrota.kar pa mislim da nebojo! za pimerjavo grčija pa djerba se povsem strinjam z *****! res pa je,da imamo različne okuse…meni ni za poležavanje na eni in isti plaži,raje mal raziskujem po celem otoku,kar pa na djerbi ni ravno izvedljivo! upam da se čimprej rešijo te težave v grčiji! lp 🙂

Kot da razen teh držav ni več nobene možnosti za počitnice!
Italija je npr. prečudovita. Če se ni problem zapeljat malo dlje, tudi Francija, Španija (so tudi ugodne letalske povezave). Če ni obvezno morje za počitnice (le zakaj bi bilo?), je prekrasno v Avstriji, ob kakšnem jezeru …
S šotorom so takšna potepanja “piece of cake”, ker je urejenih kampov povsod dovolj, verjetno se pa najdejo tudi ugodni apartmaji, kakšne hiške v kampih … tko da takšne počitnice niso prav hud strošek.
Seveda, če potrebuješ pa hotel z n*, pa prevoz do vrat hotela, pa še animacije zase in za otroke, pol pa verjetno ni druge kot Djerba, Turčija, Grčija … preko agencije.

Eric mislim, da še ti sploh nisi bil na enem izmed Grških otokov! In veš zakaj vem! Ker če bi bil nebi kvasil takšnih neumnosti kot to da se Grčija nemore primerjat z Djerbo. Bil sem že v Grčiji na Krfu, Kosu, Samosu, Karpathosu in letos me čaka Lesbos, bil sem pa tudi na Djerbi blizu mesta midaun oz. nekaj podobnega in ne ne tja nikoli več. V tuniziji imaš hotel in vso dogajanje je znotraj hotela ven itak ne morš iti, ker nimaš kam oz. če te mika smrdljiva tržnici tam ko ima mesar na +40 meso zunaj obešeno te pa ja.
Grški otoki niso neki tretji svet. Vsak dan se lahko pelješ na drugo plažo raziskuješ otok domačini prijazni. Glede hrane ni nobenega problema lahko ješ v hotelu, na promenadi ali pa njekje v eni gorski zakotni taverni in ševedno bo čistoča in kvaliteta.

Ja upam da se bodo do konec junija stvari umirle ker če ne sem v pi…

V Grčiji je pač sezona stavk med koncem aprila in začetkom junija. Tako je pač vsako leto.
Letos je pač nekaj huje zaradi krize, ki je lani zelo prizadela njihov turizem. Če bo vlada sprejela ukrepe, ki jih od njih zahteva Evropa in potem tudi dobila pomoč, potem se ni za bati, da bi stavkali tudi poleti (sploh pa ne v transportu in turizmu).
Veliko večjo grožnjo predstavlja vulkan na Islandiji, ki lahko ob aktivaciji sosednjega vulkana kar za nekaj časa zapre letališča po Evropi. Pa tudi v tem primeru se da iz Grčije lažje priti domov kot iz Djerbe, saj kot palubni potnik nikoli ni problem za trajektne vozovnice…

Evo .. kot bi slutili vse te krize–letos smo si rezervirali Tassos, ki je kar precej odmaknjen od Aten in demonstracij (ki jih poleti itak ne bo), pa še z avtom gremo na pot, tako da niti vulkan ne bo kak poseben problem.
So pa po nekih informacijah prijateljev Hrvati že poskušali dvigati cene apartmajev (aprila je bila cena še 55 E na dan, danes je taisti apartma poskupio na 70E).
V glavnem tisti, ki nam je Grčija ljuba bomo našli poti do tja.

Ja upam da se bo ta vulkan počasi pomiro!

Če ne bo turistov, bo še hujše, to zelo dobro vedo, in se s svojim kruhom nikoli ne bodo stepli, Grčija je varna

Ja če pa bodo letala prizemljili na dan mojega odhoda pol pa bo res sranje. Ja pa kaj ta vulkan se ne misli umiriti.
Kaj je kdo kaj slišal, da se bi naj aranžmaji cenili za Grčijo???

Glede nižanja cen je možno samo,da bodo agencije kaj spustle cene. V Grčiji se cene ne bodo v nobenem primeru nižale kvečjem se bodo le višale kajti sprejeli so oz. še bodo nekaj drastičnih varčevalnih ukrepov tako, da se bodo cene dvignile alkohol, cegarete….. Jap spet bomo kakšen evro pustili več grkom.
Danes sem se pogovarjal z prodajalko aranžmajev v eni izmed slovenskih agencij in mi je v pogovoru omenila, da je na otokih mirno in da ni čutiti nobene napetosti glede njihove krize. Ti ljudje živijo za in od turizma. Upam, da to drži!!!

Pismo, zdaj mi je jasno, zakaj naše agencije ponujajo le Grčijo, turčijo in Djerbo. Ker vsi rinejo samo tja.

Kaj pa Kanari (Teneriffe-ogromno za videt), ki sploh niso tako daleč stran in so krasni otoki? Pa Baleari (Menorca, Ibiza)? Pa Malta? Pa Ciper? Pa Madeira? Pa Korzika, Elba, Sardinija?

Pismo to so tolk lepe destinacije….samo naše agencije znajo peljat le v Grčijo in Turčijo…ja zdaj mi je jasno, ko mi vedno na povpraševanje po drugih destinacijah rečejo, da se Slovenci pač težko odločimo za kakšno alternativo in traja dolgo, da posvojimo določeno destinacijo. Zdaj smo pač pri Grčiji…

Se da tud brez agencij marsikam pridet, pa še bolj zanimivo in dostikrat tudi bolj ugodno je. Pa tja greš, kamor sam hočeš, ne kamor te želijo peljat …

Bi rekel da je drugod tudi lepo in se da marsikaj videt! Ampak, da osvojiš grčijo je potrebno kar nekaj let! Vsako leto grem na drug otok bil sem že na krfu, kosu, karpathosu, samosu letos pa je predviden lesbos in povem vam nekaj niti eden od naštetih otokov si ni podoben!!!

Okoli tistega enodnevnega izleta v Turčijo iz KOSA bi se pa dalo debatirati.

Jes bi se dalo podebatirat. Meni nič posebnega isto sranje kot v tuniziji.

No, meni so pa vsi grški otoki podobni, videla sem Kreto, Rodos, Santorini in Krf in je blo dovolj. Seveda so razlike v podrobnostih, sicer pa Grčija kot Grčija. Je treba it kdaj pogledat še kam drugam – Italija, Francija, Španija – potem šele vidiš razlike.
Pa da ne omenjam še držav S od nas – Avstrija, Nemčija, Benelux, Skandinavija – ker res ne vem, zakaj bi blo treba na počitnice it nujno na morje.

Si hodil(a) okoli zavezanih oči?

Ce so Rhodos pa Santorini enaki, verjetno nisi bila tam.
Se strinjam da je veliko zanimivih destinacij, vendar imajo Grski otoki prav poseben car, ravno zaradi tega ker je vsak drugacen. Pa ni treba nujno na plazi lezat, imas veliko za videt. In se poceni je, lepo vreme od marca do novembra. pa se marsi kaj se da povedati

Bla na Rodosu in Santoriniju (poleg drugih) – nisem rekla, da sta enaka, ampak ko obredeš par grških otokov, je povsod lepo morje, lepe plaže, bele hiške z modrimi okni, ponekod tudi precej razsuto … In seveda imaš povsod kaj videt (mi itak ne hodimo na počitnice ležat na plažo). Res pa nimam želje videti vseh izkopanin po otokih, pa vseh cerkva in samostanov in muzejev …
To, kar sem videla od Grčije, mi povsem zadošča, morda kdaj v prihodnosti še kakšna tura po celini v lastni režiji.

Je pa vsekakor večja razlika med Grčijo, Italijo, Španijo, Francijo … kot med posameznimi grškimi otoki. Samo to sem hotela povedat. Da si mi želimo videt še kaj več, kot samo Grčijo in da cilj naših počitnic ni (zmeraj) samo morje.

Mimogrede, plaže na Santoriniju ravno ne sodijo med najlepše, pravzaprav so med najmanj lepimi na grških otokih. Pa tudi hiše niso povsod bele, če bi šla z Rodosa na izlet na Symi bi ugotovila, da je belih hiš tam manj kot v Sloveniji.
Res dvomim o tvojem obisku Grčije…

Ti kar dvomi …
Važno je, da sem bila, si ogledala, kar me je zanimalo in ugotovila, da imam grških otokov dovolj in si želim v življenju videti še kaj drugega.
Ne, na Symi pa z Rodosa res nisem šla, ker čist vsake luknje in vsakega kotička pa ne oblezem. Mi je bolj pomemben splošen vtis o nekem kraju, raje se usedem nekam na kavo in opazujem ljudi in življenje okoli sebe, kot da bi morala videt čisto vsak kamen in vsako skalo.

Mimogrede, plaže na Santoriniju so mi ble všeč, ker so malo drugačne kot povsod. Sploh črna v Kamariju in rdeča pri Akrotiriju. Kaj je lepa plaža, je pa itak čisto subjektivno mnenje vsakega posebej. Na Rodosu so na primer vsi drli na plaže Agata Christie in Anthony Queen (ker se sliši tko fancy), meni je bla najlepša Afandou beach, ker sem imela miiiir – nekaj 10m levo in desno od nas žive duše, samo kamenčki in kristalno morje.

Bil se na Iosu, Parosu, Naksosu, Santoriniju, Anafiju (majhen otoček blizu Santorinija), Kosu, Rodosu, Karpatosu in Kreti. Ne bi jih mogel primerjati med sabo. Res mi je bilo še najmanj všeč na Santoriniju. Za Ios pa sem že kakih 20 let prestar. Ostale bi šel pa še kar obiskat (BTW, na Rodosu sem bil trikrat.) Najbolj se bi je pa vtisnil v spomin Krpatos, ki je bil takrat na novo odkrita destinacija. Luštkano. Na severnih otokih pa še nisem bil, so pa občutno bolj zeleni.In menda tudi dražji, kar se tiče izvenpenzionske ponudbe, ker jih bolj oblegajo Nemci. Na Kikladih in Dodekanih poleti praktično ni dežja, že zato je pametno iti tja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close