moskva-rusija
Pozdravljeni, v maju bi šli v Rusijo, torej najprej za en teden v Moskvo, potem pa razmišljamo, da bi šli še do Leningrada ali pa kam? drugam. To je čisto okvirno. Nekako se ne moremo odločiti, organizirati.
Prosila bi tiste, ki ste že bili za par nasvetov, namigov. Torej V moskvi imamo rezerviran hotel, zanima me, na kakšen način je najbolje “raziskovati” Moskvo, z vodičem, taksijem, metrojem rent-a car….sploh kako te stvari potekajo. Če se odločimo za Leningrad, kaj bolj priporočate:potovanje z vlakom, ali avion? Kam drugam bi se še šlo oz. kako to v Rusiji poteka? Greš na agencijo, kupiš izlet, karto? Še nekaj: denar. Kako se menjuje: je bolje doma, ali kar gor? Torej vprašanj imam veliko.Vesela bom vseh napotkov, izkušenj ipd. Hvala.
Moskva je velika vendar je metro genialen in se lahko pripelješ kamorkoli. Veliko je tudi drugega prometa ( avtobusi, trolebusi ) vendar tega nisem raziskoval.
Glede denarja ( po moje ) se ne splača nič komplicirat, dviguješ denar na bankomatih.
Jaz sem si vnaprej naredil načrt, kaj bi videl. Zelo se rad zgodi, da omenjena inštitucija ne dela ( npr. hotel sem obiskat vojaški muzej, tam je zastava, ki je visela v Berlinu, pa sestreljeni U-2 ) vendar v dveh dneh ni delal ( bil odprt ).
Zelo je dobro če vsaj mal znaš rusko ( ali vsaj če znaš brat cirilico ), znanje angleščine ni samoumevno. Jaz sem v Moskvi bil dvakrat po tri dni, potoval sem naprej do Novosibirsk, Krasnojarsk in Irkutsk.
Potovanje z vlakom je enkratno, le karto moraš kupit ( ponavadi ) nekaj dni vnaprej, na žel. postajah je ponavadi dren za karto, boljše na agencijah v mestu. Srečno pot ” uvažaemu pasažiru ” ( kakor te bodo imenovali na vlakih ).
metro, a po centru peš.
–
denar: na letališču sem zamenjal v menjalnici tolk da sem imel za minibus (zdaje je za to že vlak). taksi ti lahko stane 50 eur do centra, kar je 10x več kot za vlak. ne vem pa kolk ti odtrga bankomat.
–
a ta Leningrad so že preimenovali nazaj? prej je bil še vedno Piter
–
kam bi še šlo: greš na couchsurfing, napišeš par mailov za kašno mesto v rusiji. greš na cesto pa štopaš.)
Forum je zaprt za komentiranje.