florida
zdravo, jaz si nikoli nisem rezervirala nobenega hotela pred odhodom v ZDA. Naš sistem je bil tak, da smo šli na letališču k okencu Avis in rentali avto. Nato smo se odpeljali in spali tam, kjer nas je dobila noč. Če nam je bilo všeč, pa smo ostali še kak dan…
V Miamiju smo bili julija, gužva totalna, mi smo se ustavili na tisti glavni hotelski aveniji ob plaži na Miami beachu (sem že pozabila, kako se imenuje, menda Collins avenue) in vprašali v enem hotelu na recepciji, če je prosto. V 3.hotelu smo dobili sobo, tako da ni sile, tam je vendar 100 hotelov vseh kategorij in cen. Zvečer žurka vsepovsod (tudi na plaži) v predelu Art deco, pa Coconut groove priporočam zvečer..
Potem smo šli čez mostove na Keybiscane, ogledali smo si Hemingwayevo hišo, pa po mestu gor in dol, in najbolj južno točko Amerike.
Seveda Everglades, na to so Američani tako zelo ponosni 🙂
pa obalo ob Mehiškem zalivu, tam je nekaj zelo lepih plaž in toplo morje. No, morje je vsepovsod julija toplo (ziher tudi junija, ko greste vi).
Potem smo bili par dni v Orlandu, ogledali smo si vse zabaviščne parke in zvečer tisto Country štalo v mestu (ena ulica, kjer se dogaja country).
Pa Space center na Floridi in ob obali nazaj v Miami.
Pol smo mi še leteli na Karibe.
V glavnem, če te kaj zanima konkretno od tega?
Hrana ameriška, kitajska, mehiška, indijska, italjanska, kakšna hočeš… cene normalne, saj že od daleč vidiš, kje je drago in kje ne. Pa tudi zunaj imajo dnevne ponudbe objavljene, tako da ni problem glede cen. Mi smo v normalnih restavracijah prakticirali, da smo naročili manj jedi, kot nas je bilo in smo si porcije razdelili (no, to rečeš že kar natakarju: we will share… in ti prinese eno porcijo na dveh krožnikih.) To delajo tudi domačini in ni nič nenavadnega (tudi v kitajski, kjer je ena porcija za 3 nore).
LP, uživajte…. (bi šla kar z vami:)
Na floridi je poleti kar precejšna gužva. Mi smo hoteli rentat avto na letališču v miamiju, kar nam ni uspelo ker nismo imeli rezervacije. Na srečo smo avto dobili naslednji dan, čeprav jaz ti priporočam
da rezervacijo urediš kar v Sloveniji.
Miami je še kar zanimivo mesto, vredno ogleda center mesta in predel ob morju. Tudi mi smo si si ogledali Key west, mesto key largo, najužnejšo točko…
Orlando zanimivo predvsem zaradi zabavišnih parkov (walt disney world, univerzal studio…)
Mi smo šli pogledat še Tampo in potem naprej v Atlanto.
Kar se prenočišč tiče ni nobene posebne panike, čeprav se zna narediti da bodo že precej zasedena in je potem treba kar nekaj potrpljenja pri iskanju proste sobe. Priporočam ti motele Days inn.Glede hrane imaš pa največ fast foodov( še kar ugodni ) in vseh vrst restevracij.
Aja pa ne pozabi na Evergledes in Nasa space center.
lp
Pozdravljena Nine! Najlepše se ti zahvaljujem za izčrpen odgovor, iz katerega veje tvoje navdušenje nad Florido. Verjamem, da se bomo tudi mi imeli lepo. Z družino bom odpotovala na Florido 10. junija. Najprej bomo en teden v Orlandu, kjer že imamo rezervirano nastanitev, potem pa se bomo za 10 dni locirali v Miamiju (na točno tisti Collins avenue, ki jo omenjaš). Rezervacije nimamo, ampak tudi iz tvojega pisanja sklepam da to ne bo problem. Še vedno pa me muči najem avta. Imam ponudbo za najem (iz Nemčije) za 406 evrov za 16 dni; čisto običajen avto, nič posebnega. Pa se mi zdi drago; ali se mogoče spomniš kolikšne so bile tedenske cene najema avta? Čez 5 tednov praktično že gremo, zato se bom že kar morala odločiti. Napisala si, da si letela še na Karibe, mi pa razmišljamo o enodnevnem izletu z ladjo na Bahame. Ali kaj veš kakšna bi bila cena takega enodnevnega izleta?
Hvala ti že v naprej in lep dan ti želim.
Pozdravljen/a nincek!
Hvala za odgovor na moje vprašanje. Se mi pa sproti porajajo nova.. Ker sem neizkušena pri neorganiziranih potovanjih čez lužo bi te prosila za nasvet, kje bi v Sloveniji veljalo najeti avto za po Floridi? Pa če se morebiti še spomniš, koliko te je prišel najem običajnega vozila za 4 osebe na teden?
Hvala že v naprej in lep pozdrav od Natali.
Jaz sem avto rezervirala na letališču brnik in sicer pri Avisu. Ne spomnim se pa čisto točno koliko je bila cena, ampak bom vprašala fanta pa ti bom to posredovala naknadno.
Pa še to vedno se zaklepajte v avtomobilu, čeprav jaz nisem imela nobene negativne izkušnje je za vsak primer boljše. Tudi v avisu na letališču v miamiju so naja na to opozorili.
Drugače je pa Florida res sanjska, ljudje prijazni, veliko stvari za videti…Upam da tudi jaz kmalu spet doživim Florido.
Če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj.
Lep dan!
zdravo, o cenah nimam pojma, so pa različne cene v Kaliforniji, na Floridi in ob Vzhodni obali ZDA. Koliko smo pa kje plačali, se pa žal ne spomnim. Sama osnovna cena najema se mi niti ni zdela pretirana, vendar veliko pride potem še zavarovanje oseb, itd. Zavarovanje je dražje kot sam najem, tako da lahko teh 406 EUR pomnožiš z 2. No, ni pa obvezno zavarovanje, tako da se sami odločite. Jaz sem bolj previdna in smo zavarovali tudi avto proti kraji, pa osebe v slučaju prometne nesreče, itd…
Bahami so precej daleč, mislim da ladja (kao Love boat) vozi tja en dan, po mojem ni šanse, da se še isti dan vrnete. Letalska povratna v Nasau pride pribl. 100 dolarjev iz Miamija z Bahamian air (pribl. enaka kategorija, kot ruska letala 🙂
Mi smo se imeli zelo lepo, upam da se boste vi tudi.
uživajte.
P.S. glede navdušenja pa…. boljše, da me ne vprašaš nič o južni ameriki, pa daljnem vzhodu, bi ti napisala romane :)))
imam eno vprašanje!
pri geografiji imam za naredit projektno nalogo iz države Floride pa ne najdem veliko, zelo bi bila vesela če bi mi katera pomogala pri iskanju.
če kdo kaj najde mi nej pošle na mail: petra.grandovec@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.