z avtodomom po sardiniji
Če je že kdo šel tako pot? Mislim, da že cel kup. Poglej med potopisi:
Bila sem lani na Sardiniji, vendar v začetku julija in s šotorom. Takrat je bilo v redu – gužv še ni bilo in cene so bile zmerne.
Sem pa slišala, da avgusta ni tja za iti predvsem zaradi gužve tako v kampih kot na plažah – Italijanov je pa takrat res ogromno, saj imajo “ferragosto”. Baje je problem dobiti prostor v kampih že če imaš šotor, kaj šele avtodom. Cene kampov so pa v skladu s tem takrat tudi najdražje.
Drugače je Sardinija res lepa in jo priporočam, avgusta pa verjetno res ne bi šla tja.
Mi smo bili dvakrat na Sardiniji z avtodomom (tudi s takrat 2,5 letnikom), obakrat konec julija in začetek avgusta. Iz naših izkušenj – campi so res polni, vendar ima Sardinija veliko camper stopov – prostorov samo za ADje, ki so sicer različno “opremljeni” (s tem mislim na vodo, tuše, elektriko) in so precej cenejši od campov – od 0 do 20 EUR (campi so tudi do 50 EUR). Veliko takih camper stopov je ob morju in niti avgusta niso polno zasedeni. So pa varni, večina jih je ograjenih, vsaj na teh, kjer smo bili mi. Na plažah tudi ni take gneče, da bi hodili en čez drugega :), ene plaže so sicer bolj oblegane, so pa tudi plaže, kjer si lahko tudi avgusta skoraj sam. Tudi gneče na cestah ni, velike razdalje smo dostikrat prevozili tako, da skorajda nismo srečali enega avtomobila (gneča je pa seveda v večjih krajih). Mi smo obakrat “obkrožili” Sardinijo, prvič v obratni smeri od urinega kazalca, drugič pa v smeri urinega kazalca. Priporočam pa, da trajekt rezervirate prej. Malo dražja, vendar bolj “udobna” varianta je “camping on board” – pripeljete zvečer v pristanišče, se vkrcate in celo noč prespite v svojem ADju, zjutraj pa spočiti priplujete na Sardinijo. Cene v trgovinah s hrano so podobne našim (veliko je centrov, kjer dobiš vse, kar želiš), gorivo pa mislim, da je malo dražji.
Forum je zaprt za komentiranje.