rezervacija hostla v Provansi
Prvega junija greva s kolegico s kolesom po Provansi. Izbrali sva si nizek proračun popotovanja, prenočevali bi v kampih ali hostlih. Ker je omejitev količine prtljage na avionu 20 kg in nama že kolesi odneseta lep delež, se bojim, da kamp opreme ne bova mogli odnesti sabo in bova spali v hostlih.
Zanima me ali je na začetku junija gneča in morava hostle že vnaprej rezervirati!
Greva z Air France. Nisem še gledala natančnih navodil za transport koles z njihovo družbo, vendar vem, da je omejitev na 20 kilogramov prtljage in na 6 kilogramov osebne. Običajno (preveri pri družbi s katero se boš vozil) kolesu obrneš balanco, odvijačiš padala, sedež in feltni, spustiš zračnice – ter ga zapakiraš v škatlo ( ni ravno velika, a kolo za odraslega gre vanjo), ki jo prodajajo na letališču, jaz pa sem jo šla sfehtat v bližnji kolesarski servis in so mi jo dali zastonj.
Je pa velika verjetnost, da ti bodo pri letalskem prevozu poškodovali kolo, zato je fino vedeti za kolesarske servise na destinaciji kamor potuješ. Če seveda ne znaš vsega popraviti sam.
F1 so pa tko brez duše hoteli – enkrat probali, pa mi nikakor ni šlo skupaj s prekrasno Provanso. Pa še kolikor sem gledala, so na čisto nezanimivih in od rok lokacijah.
Prav v Provansi sva potem po prvi noči v F1 kar sproti iskala sobe, je blo malenkost dražje, ampak v prijaznih hiškah, z dišečo kavico in svežim croasonom zjutraj, čist drug filing …
Mislim, da v začetku junija še ne bo hude gneče.
Hostli v Franciji niso zelo dragi, kolikor je sicer Francija kar draga. Hostle ni treba vnaprej rezervirati je pa fajn vsaj kak dan prej poklicati. Če je prostor, seveda vzamejo tudi brez rezervacije. Cena je tam od 15-20 EUR na noč v skupnih sobah, singlca dražja seveda. Majo tudi t.i. Gite D’Etape, ki so malo dražji. V Pirenejih sem v enem takem Gite D’Etape za 30 EUR dobil posteljo z večerjo in zajtrkom. Se je pa seveda dobro pozanimati prej za ceno.
Hrano najbolje da kupujeta v supermarketih(Leclerc, Intermarche, Carefour, Cora, Auchun,…), ki so ponavadi v predmestnih t.i. Zone Commerciale.
V Franciji sem že kolesaril(še več pa z avtom potoval), ni sicer tako perfektno kolesarsko urejena kot germanske države, še vedno pa veliko bolje kot npr. Slovenija. Na jugu je morda malo slabše.
Jaz priporočam Etap hotele. Za razliko od F1 so navadno v centrih in imaš svojo kopalnico, tudi sobe so bile vredu. Midva sva šla med prvomajskimi leta 2005, z avtom. Hotele sva rezervirala po poti (v gostilnah z internetom), ko sva vedela, kje se bova dlje časa zadržala. Vem, da sva spala v Avignonu, mislim, da tudi v Arles-ju in Aix en provance, potem sva zavila pa na Azurno, kjer sva spala v Mentonu in Nici. Takrat si lahko rezervcijo odpovedal do 19., če je še pa sedaj tako, ne vem.
Super destinacija!
Forum je zaprt za komentiranje.