Najdi forum

sicilija-etna

zdravo,
Mene pa zanima,ali je že kdo bil na Siciliji z agencijo? Kako je z izletom na Etno? Kakšna oprema je potrebna, če greš čisto do vrha, z vodiči? Kakšne so temperature gori, poleti?
Za vse informacije hvala!

Smo se ravno vrnili s Sicilije, sicer v lastni režiji.
Na Etno greš do cca 2400m z gondolo, potem te naložijo v ene male avtobuske in te peljejo na 2900m. Tam lahko zaključiš ali pa greš z vodičem še na en krater, kjer dosežeš 3000 m, to je največ, kamor lahko prideš. Na največji (aktiven) krater itak ne smeš.
Ljudje hodijo gor tudi peš, v lastni režiji.
Mi smo bili pred 10 dnevi. na 3000 m si bil komot v kratkih rokavih, mogoče je edino malo hladno pihljalo. Če je pa slabo vreme pa lahko temperatura precej pade.
Torej, opreme ne rabiš nobene, vržeš si v ruzak kakšno jopco, pa mogoče dolge hlače. Priporočam pa superge.

Bili smo za 1 maj prek Kompasa in je gori divje snežilo Tako da dolgi rokavi sploh ne bodo odveč.

Lahko pa dobiš višinsko bolezen in moraš pač zaključiti vzpon. To se je zgodilo potnici v nasši skupini. 2900m pa ni več šala v tako kratkem česu.
To omenjam samo kot”lahko se zgodi”ne pa kot neko paniko širit.

Obema najlepša hvala za info! Zelo sta mi pomagala!

Koliko pa kaj približno stane izlet do vrha z gondolo ter avtobusi? Se splača iti – je kaj videti gor?

Če vtipkaš v google “etna excursion price”, je tole prvi zadetek, pol jih je pa še nekaj …

Če se splača?

Kakor komu. Našim otrokom je bilo to neizmerno doživetje, tudi meni. Nekomu bo pa verjetno brezveze.

Če imaš rent-a-car je torej mogoče priti z avtom do spodnje postaje gondole (na 1900m)? Tam verjetno ponujajo organizirane izlete na vrh?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close