Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice prestopanje na letalih in prtljaga

prestopanje na letalih in prtljaga

Zanima me kako je s prtljago, če letim iz Benetk prvo v Frankfurt nato pa iz tam v Miami. V Frankfurdu grem na drugo letalo. A rabim prtljago vzet jo ponovno dati na trak za letalo v Miami ali jo sami poslejo na letalo za Miami in enostavno samo prestopim? Kako je postopek pri prestopanjem, se moram ponovno check in-at?
Hvala

P.S.: a lahko vzamem sabo laneno olje, so lahko zaradi tega v ZDA kake težave? Kaj pa osvežilec za čevlje, ki je v takšni embalaži kot parfum, torej pod pritiskom?

Ce si karti kupil skupaj, ti bodo sigurno prtljago prestavili oni. Sej to ti tut une mame na check – inu se enkrat povejo. Glede checkiranja pri prestopu, je blo pa najveckrat tko, da ni bilo treba nic. Edino enkrat bi se mogli cekirat…kot pravim:vse izves za ta prvim salterjem.
Kar se tice pa predmetov, ki jih lahko ali ne smes jemati v Ameriko, pa zal ne vem. Ne vem pa, zakva bi bilo narobe, ce imas s seboj laneno olje ali pa deodorant, saj jih lahko kupis v dutty freeju.
Lep pozdrav!
Anka

Res najboljš vprašat, ko prvič prtljago čekiraš.

Ponavadi se da tam vse zrihtat (ti dajo tud karto za naslednji let – dobiš sedež).

Je pa res, da so nam na letu Helsinki-Praga-Ljubljana v Helsinkih rekli, da bo prtlaga šla naprej, smo dobile tudi karto za naprej. In ko smo v Pragi šle čist slučajno mimo traka za prtlago je tam teku moj rucak!!! (še dobro da je biu žive barve da sem ga že na daleč vidla 😉 )
Čeprav smo (pol k smo e pomirile 😉 ) predvidevale, da je to zato, ker smo v Helsinkih, ko smo ugotovile, da grejo pa rucki direkt) neki pojamrale, da rabmo rucake, k bomo celo noč v Pragi, in mamo vse za oblečt tam. Sam je gospa na chekingu rekl, da kr je je in da ni možno popravlat… na informacijah pa nam niso znali pojasnt kaj se je zgodilo…

Lepo potovanje ti želim

Ti sam lepo čekiraj vso prtljago že v Benetkah in reči do MIAMIA.Sabo vzemi samo ročno prtljago.Predlagam ti da vzameš ene spodne gate,majco,zobno ščetko in kak deodorant.Ker se ti lahko zgodi da kufri ne pridejo s tabo.Še sploh če ne kje vmes presedaš.Tako da imej to v mislih da boš morala nkje fino laufat iz AVIONA na AVION.iN takrat prtljaga ziher ne pride s tabo ampak z naslednjil letom ki pa je ponavadi drug dan.In ko prideš v MiAMI IN v primeru da tam ni tvoje prtljage.Začni jamrat in stokat kok se le da.Ti potem dajo paket za nekaj dni z vsemi higienskimi pripomočki.Če boš pa še malo bolj vstrajala in rekla da imaš ves denar v prtljagi se pa zna zgodit da ti dajo še nekaj denarja ki ga pol kahko zagonš kokr ti paše.To ti govorim iz lastnih izkušenj.In stvar špila.In predlagam ti da si ze od tukaj rezerviraš motel ali hotel v primeru da kufri ne pridej s tabo.Da jim daš naslov kam ti jih dostavijo.

040-237006 simon za kaki več info.

Moja zgodba :
Letel letos na poti : BRNIK – FRANKFURT – ATLANTA. Najprej ADRIA zamuda na Brniku pol ure.Priletimo v FRankfurt ON TIME.Pilot teru unga airbusa do konca.Pristanemo gužva nima se kam sparkirat.Čakamo pol ure da se prklopmo na gate.Meni z punco ostane 9 minut sem štopal na uri,da ujamem avion za Atlanto.Iz aviona direkt na prvi info šalter vprašam kje je gate za Atlanto mi pove na drugmu koncu airporta.Pokažem karto. Kliče na un gate pove da prhaajava.In pol samo gasa.Ujet vlak da me pele na drug konc.LAUFAM K ZMEŠAN ,, ME USTAVJO SECURITY DA TO SE NE SME,,halooooooo, men se mudi.Me spustijo.Laufam naprej ujamem gate SAMO ŠE MENE IN PUNCO čakajo.Ok do kle še vse OK.Dam karto me čekirajo šibam na avion notr moj zic zaseden. HALOOOO.PRIDE STEVARDESA se mi opravičuje da je pač avion čist poln.Kaj zdaj???? In pridejo na idejo da naju dajo iz economy v FIRST CLASS. COOOOLLLL!!!! In smo na poti v ATLANTO lepo preživel v FIRST CLASSU.Ampak to še ni vse.Prletimo tja ,jz sem vedu da kufrov ne bo.Grem lepo tam na šalter od Lufthanse pri BAGGAGE CLAIIM,povem vse,mi povejo da so že seznanjeni s tem in so nama lepo dali torbo z vsem kar potrebujeva(za brit ,za zobe pucat,šampon itd) In jz začnem, mal jamrat da pač nimam tok denarja pri sebi da ga pač imam v kufru.In mi una žena za šalterjem lepo skešira 400 dolarjev za preživet dokler ne dobim kufrov.Ok pustim naslov od motela in grem.Prideva v motel se ugostiva.In potem čakam skoraj dva dni na kufre.Mi jih pripeljejo direkt v motel čez en dan ob dveh ponoč.Noro jz sem milsu da bom znoru.
No in jz potem zjutri ob 6 na pot downt ORLANDO(1200 km).

a je že imel kdo težave s kopijami cdjev na letališču?

Jaz dosti potujem (tudi sluzbeno) in imam zmeraj parfum(pod pritiskom)v kovcku in nisem imel se problemov glede tega.Tudi glede kopij cd ti ni treba skrbeti.
Skoraj zmeraj se cekira prtljaga do konca-vseeno pa vprasej na check in-u. V primerih ko je premelo casa za prestop na drugi avion(uro ali manj) se radi kovcki izgubijo(oz.ostanejo tam),vendar ponavadi cez 1-2 dni ti jih pripeljejo direkt v hotel- to se mi je meni ze zgodil trikrat- ko se ti ti zgodi je dobro tezit tako kot je to opisal nemanics-da izkoristis cim vec.
Matej

Ja, Frankfurt zna postreči z zgodbami o izgubi prtljage.

Nazadnje sem to doživel prejšnji teden. Pičim iz Göteborga s polurno zamudo prti Frankfurtu. Tam itak gužva in smo v čakali v zraku spet ene pol ure.

Pristanemo, šprintam na drugi konec letališča in gas na Adriin airbus. Pridem v LJ, potovalke nema. Dva Šveda sta bilačisto živčna in sta bentila nekaj čez Adrio in da tako se pa ne dela itd. itd… 🙂 Ata na šalterju je bil skuliran in povedal, da nimajo kaj in da kufri pridejo zvečer. Drugi dan so mi pripeljali stvari v službo…

LP.

Hej!
A mislite, da je 2 uri dovolj za prestopat v Frankfurtu?

Pa še to – letim iz Berlina v Klagenfurt, iz Klagenfurta pa potem direkt v Ljubljano. Če so te zgodbe o izgubi prtljage res tok pogoste, me skrbi, da je ne bi mogla dobit, ker verjetno mi je ne bojo dostavli v Ljubljano? 😀 Torej – a je 2 uri dovolj, da se prtljago poišče in mi ni treba glede tega skrbet?

Hvala, lp A

Matr, kaj komplicirate in divjate: zamude letal in neprispela prtljaga so sestavni del potovanja, na to je treba računat. Pri daljših poletih in menjavi letal, se na prvem čekiranju pozanimaš ( pa to je razvidno tudi iz papirjev ) a imaš ” boarding ” za druge polete, včasih ja, včasih ne. Ponavadi prtljaga gre neodvisno na končno odredišče, kar je razvidno iz tistega prtljažnega listka, ki ga dobiš za prtljago, in ga je treba hranit, za primer, da prtljaga ne pride. Imam pa vtis, da se zelo rad izgubi prtljaga pri vrnitvi iz J. Amerike, in ko je dobiš, je priliman listek ” security ” ( kakšen security neki, iskali so kokain ).

Potoval iz Ronk na Malto preko Rima(Fiumicino). Dobil že na Ronkah oba boarding passa, prtljaga seveda avtomatsko naprej. Na Fiumichinu, ki je sicer ogromno letališče, čist ajnfah prestopit samo slediš napisu Transferi – Flight Connections, na drugem boarding passu ti pa že piše gate, kjer te čaka zveza. Je pa res, da se je v obeh primerih gate na Fiumicinu spremenil in obakrat opazil šele ko sem prišel tja ko je bil checking time, ker se po zvočniku slabo sliš. Na karti maš boarding time in če se tega držiš je vse v redu. Res pa je seveda da je bila v obeh letih ista družba Allitalia(zanimivo da praktično niso zamujali čeprav naj bi kratica pomenila Always Late In Taking-off Always Late In Arraival, ;)) in da je bil prestopni čas zadosten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close