Sicilija
Ojla!
Poleti se za 3 tedne odpravljamo na Sicilijo. Sem ravno v fazi rezerviranja prenočišč, planiranja poti itd.
Postavljajo se mi določena vprašanja, zato upam, da mi boste lahko pomagali.
Pa naj vam jih kar napišem:
1. Verjetno ni potrebna predhodna rezervacija trajekta za Sicilijo? Šlo bomo namreč čisto na jug do Ville san Giovanni in kot sem razumela, tam vozijo trajekti vsake pol ure.
2. Ko bomo na Siciliji, bi radi šli za kak dan tudi na otok Lipari in od tam na Stromboli. Ali se da trajekt vnaprej rezervirati? Sem iskala po strani Siremar, a je samo v italijanščini. Rada si namreč stvari vnaprej rezerviram in splaniram, da ne pride do kakih nevšečnosti.
3. Vračali se bomo ob Amalfijski obali, pa me zanima, ali priporočate kak kraj, kjer bi se splačalo kak dan ostati, si kaj pogledati?
Ustavili se bomo kasneje tudi v Neaplju.
Hvala za odgovore.
1. Mi smo šli brez rezervacije (v glavnem nikoli nič ne rezerviramo, ker vedno potujemo po sprotnem navdihu :)) in ni bilo problema. Smo šli pa v začetku septembra.
2. Na Lipare in Stromboli nismo šli, tu ne vem kaj svetovat.
3. Amalfi, cela amalfijska obala, Sorrento, vse luškano, zanimivo, za pogledat. Jaz bi se rajši ustavila tu za nekaj dni (ker 3 tedne na Sicijili res ne vem, kaj bi počela) in se malo potepala okoli. Vam pa odsvetujem v Neapelj z avtom, ker je strahoten kaos. Mogoče se za par dni stacionirate okoli Sorrenta, pa imate v eno smer izlet v Amalfi (skoz vozijo busi – cesta je strahotno ozka!), v drugo smer pa Neapelj (z vlakom, vmes imate še Pompeje, dobi se kombinirana karta za vlak in ogled Pompejev). En dan greste lahko tud z gliserjem na Capri, luškan izlet … Glede prenočišča ti pa ne znam svetovat, ker mi kampiramo.
Če greš Julija in Avgusta boš najbrž potrebovala rezervacijo. Jaz v teh mesecih ne bi šla tja dol. Vendar če nameravate it takrat, se pripravi na gužvoooo.
http://www.sicily-vacation-home.net/sicilyinformation/ferrysicily/index_eng.html
Iz Villa San Giovanni do Messine prideš an Sicilijo. Na Liparske otoke pa iz Messine. Jaz sem šla maja in takrat je trajekt šel 3krat na teden Poleti gre večrat. Pluje pa najprej na Liprarske otoke, potem gre na Stroboli, Vulcano in nato v Neapelj.
1. ne rabiš nobene rezervacije, trajekt pelje iz Villa san Giovanni do Messine 20 min. Lani smo se vračali po tej poti iz Sicilije na celino okrog 25 julija in ni bilo nobene gužve, smo prišli na prvi trajekt.
2. žal ne vem, ker nismo šli tja
3. Smo se ustavili za 3 dni pri Sorrentu, si ogledali Pompeje in Amalfijsko obalo (Amalfi, Positano…) V Neapelj nismo šli.
Forum je zaprt za komentiranje.