Trajekt na Hvar, kdaj je bolje iti, da se izogneš gužvi?
Zdravo
Glede na prejšnjo soboto in dolge zastoje na cestah…mislite, da je bolje loviti trajekt na Hvar ob 5ih ali iti na trajekt ob 8ih, da bi se vsaj malo izognila večji gužvi?
Ima kdo kakšen predlog oz izkušnjo s trajektom na Hvar. sem nekje zasledila, da so nenormalne vrste za na trajekt na Hvar in da se je prejšnja leta kdaj čakalo tudi po 7 ur. Ima že kdo kakšno informacijo kako je letos?
hvala
Mi na Hvaru običajno letujemo zadnja dve tedna v avgustu. Ker gremo na južni del otoka, se poslužujemo povezave Drvenik – Sučuraj, ki je najkrajša in najcenejša opcija za trajekt. Vozijo na vsake pol ure in še nikoli se nam ni zgodilo, da bi čakali več kot enega – torej 30 minut.
Omenjeno pot odsvetujem, če greste na severni del otoka. Vožnja čez otok je sicer polna prelepih pogledov na zalive, je pa zaradi voznikov, nezaščitenih prepadov in ozkih cest prava adrenalinska bomba.
Bi rekla, da je trajekt iz Drvenika bolj prikladen za vzhodni del Hvara (tako severno kot južno obalo), ne pa za komplet za južni del. Če greš npr. v Zavalo ali Ivan Dolac, ki sta oba na južni strani, imaš iz Sučuraja za prevozit kaki 2/3 Hvara (od tega precejšen del po zelo ubogi cesti – če je niso v zadnjem letu zrihtali). Trajekti iz Splita, v Hvar ali Stari grad, te pripeljejo mnogo bližje, če greš nekam na zahodno polovico Hvara – vseeno na južni al pa severni del.
cesta ni bila urejena, brez bankin, ozka še iz časov Italije, vendar, ko se navadiš gre, sem jo prevozil v vse smeri nekajkrat, …je pa cesta od Jelse naprej super…sploh ponoči je milina…
mi smo bili lanskega avgusta v Zaraće…
sem pa verjetno šel na pot z pošvedranimi diski, ker sem jih moral menjati poleg ležaja, ki je izdihnil po tednu dni na Hvaru, kar ne dvomim, da so mi tiste ceste tam pomagale narediti precej km manj…
kljub temu tam doli je fajn…
Forum je zaprt za komentiranje.