Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Na Švedsko čez tri leta

Na Švedsko čez tri leta

Možu želim za 40. rojstni dan podariti izlet v Stockholm in sevda malo naokoli.
Časa imam tri leta, da našparam in vse zorganiziram.Potovali bi štirje z avtom, no ne bi šli februarja, erjetno raje maja, da ne zmrznemo in da ne bo dan dolg le par ur.

Kar me zanima, so vaše izkušnje:
1. koliko denarja moram našparati, torej s kolikšno vsoto bi lahko potovali tja z avtom, prespali v kakih motelih ali poceni hotelih (npr. Etap – hotel poznam), pa tam bi bli, kaj pa vem, vse skup 14 dni, s potjo vred.

2. kje se splača potovati (preko katerih mest; mostov itd)

3. kdaj je najbolj ugoden obisk (no, malo sem vezana na počitnice, torej prvi maj ali poletje)

4. kaj svetujete za ogled? časa za vse ne bo pa denarja verjetno tudi ne, torej glavne značilnosti.

5. razno – kaj bi še morala vedeti

VEM, da dobim vse te informacije v takšnih in drugačnih turistničnih vodnikih, mene pa zanimajo VAŠE IZKUŠNJE, za katere se zelo zahvaljujem.

mili – vanili …
;o)

krasna fotoreportaza iz norveske,
z mnogimi koristnimi informacijami poleg …
http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/657232/page/0/fpart/1/vc/1
http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/730818/page/0/fpart/1/vc/1

in se avtorjeva spletna stran,
s se vec fantasticnimi slikami …
http://creed.jezakon.com/

vse najboljse pri iskanju informacij …
sploh pa za cas samega odhoda …
bon voyage …

zigec.migec

Mi smo Stockholm doživeli sredi poletja, julija, bilo je prekrasno sončno vreme, toplo, skratka, po moje boljše ne bi moglo bit. Če bi šla še enkrat, bi šla ponovno v tem terminu – druga polovica julija.

Kar se samega potovanja do gor tiče, ti bo kdo drug kaj svetoval, ker mi smo šli z letalom in samo v Stockholm.

Hotel(e) se splača, seveda, če imaš pot že vnaprej splanirano, rezervirat že precej prej, obstaja na kupe spletnih strani, preko katerih je to možno. Najdejo se tudi zelo ugodne variante v boljših hotelih, kot je Etap (jaz teh ne maram, mi delujejo preveč industrijsko, brez duše), zahteva pa to kar precej brskanja po internetu in iskanja. Mi smo ravno v Stockholmu bivali v super hotelu, 5 minut peš do centra, za zelo ugodno ceno.

Glede ogledov v Stockholmu svetujem, da si nabavite Stockholm card , z njim imate zastonj vstop v vse stockholmske muzeje (menda jih je 75) in večino glavnih znamenitosti, vključene so vožnje z ladjico med otoki, pa avtobusni prevoz … Skratka, se splača. Če boste vzeli 3-dnevno varianto, boste videli več ali manj vse največje znamenitosti, pa še kup drugih stvari.
Če se ne boste odločili za to možnost, je pa vsekakor treba videt kraljevo palačo (če bo čas, tudi kakšno od tistih izven mesta) in obvezno menjavo straže, se sprehodit skozi Gamla stan (staro mesto), se zapeljat z ladjico okoli otoka Djurgarden. Na otoku Djurgarden je znamenit Vasa muzej s potopljeno ladjo, otroški muzej Junibacken (s Piko Nogavičko), pa zabaviščni park Tivoli, čudovit muzej na prostem Skansen, ki ga ne smete zamuditi, pa še in še … Čudovita je tudi mestna hiša, pa Nobelov muzej … pa še in še. Sicer pa najdeš čisto vse na internetu.

Sicer pa ne moreš zgrešit, če si nabaviš kak turistični vodnik in se enostavno prepustiš mestu.
Nas je Stockholm navdušil. Čudovito mesto, ogromno za videt, zelo povezano z naravo, ljudje strašno prijazni … Bi šli takoj še enkrat, a kaj, ko je še toliko drugih krajev za videt.

JOj, kok lepo! sam to lahko rečem ob gledanju fotk. Kar takoj bi šla kam, kar pete me srbijo:)))
zigi-migi, dej povej kdo si, da me ne bo firbc matral 🙂

Predlagam – ful hvala za zelo koristne informacije,sem že vse pridno pregledala.

vanili …

v tvojem e-predalu (bucar.drugi)
se nahaja dvoje mojih sporocil …
pac,
toliko v vednost,
ako ne azurno ti ne spremljas svojega e-predala …

s sonckom,
in optimizmom pomladi,
ziga

Hvala zigomigo; lepo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close