Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice TRGOVINE S KAMP OPREMO

TRGOVINE S KAMP OPREMO

Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko kdo priporoči kakšno dobro trgovino s kamp opremo v Ljubljani oz. njeni okolici.
Odgovor rabim čimprej, saj bomo jutri šli proti Ljubljani in bi kar nekaj stvari radi nabavili (kuhalnik, omarice, posoda…).
Pa mogoče še vaše mnenje kdaj je kamp opremo najbolje kupovati sedaj ali je bolje še malo počakati (moramo pa jo nabaviti najkasneje do konca aprila).
Hvala in lep preostanek večera.

kamp opremo dobiš trenutno v Iglu Šport.Vrhunsko opremo za temu primerno ceno.
Po vseh ostalih trgovinah Merkur, Hervis, Šport2000, boš pa v tem času prej dobila žabjo volno kot pa kamp
.Sedaj je po logiki trgovcev čas za smučat, ne pa za kempirat ali pa kolesarit ali pa kaj podobnega.
Morda se pa motim-veliko sreče

Trgovina s kamp opremo je Caravaning na Lj. brigade -ob obvoznici. Poglej še na Mixi caravaning v BTC nasproti tržnice ( pri Lidl)-1. nadstropje.

Zdravo! Ali je bilo kaj sreče z nakupom?? mislim da še ni sezone za trgovce. Ča še nimaš vsega lahko kaj vprašaš.

Lotus 13 ali vi prodajate kamp opremo? Sicer pa ali mogoče kdo ve ali so ta teden na sejmu na GR tudi razstavljalci oz. prodajalci kamp opreme?

Na temle seznamu razstavljalcev prodajalcev kamp opreme ne najdem.

Ne, jaz žal ne prodajam kamp opreme, pač pa ponujam svoje izkušnje o kampiranju.Včasih pač koga ravno to zanima kar je nekdo že doživel, in če se da pomagati zakaj pa ne. Mislim pa da je za pameten nakup kamp opreme še prehitro, trgovci niso privlekli na plan niti stare zaloge kaj šele novo. Treba bo še kak mesec počakati.

Verjetno bo res potrebno počakati še kak mesec. Bi pa bila zelo vesela kakšnega nasveta glede kamp opreme. Kaj rabi 4-članska družina na kampiranju s prikolico, ki ima predprostor in baldahin? Prikolica ima tudi WC in kuhinjo, vendar kuhinje ne bi radi uporabljali. Torej rabimo kakšen kuhalnik za zunaj oz. za v predprostor, pa omarico na katero ga bomo postavili, stole, mizo, posodo. Lotus 13 če ste tako prijazni, prosim, če lahko svetujete glede izbere proizvajalca, materialov, konstrukcije ipd. in pa seveda brez česa vse se ne smemo podati na pot. Že vnaprej nalepša hvala za vaš odgovor in pomoč!

Ja na vsa vprašanja na enkrat ne bom mogel odgovoriti ker je tega dosti postopoma pa bova že prišla na zeleno vejo.Vedeti moramo da ima vsak tudi svoje navade ali razvade in želje. Če vgrajene kuhinje ne bi radi uporabljali in glede na to da ste štirje je vsekakor potereben dober kuhalnik, če seveda nimate želje prebiti ves čas kampiranja za piskri. Dober kuhalnik pomeni da ima čim večji izkoristek plina in zaščito proti vetru, ker kuhamo zunaj, in tudi v največji vročini zna pihljati. Nekje merilo za kuhanje je v kolikšnem času vam zavre liter vode in to naj bi se vrtelo okoli treh minut, hmm do štirih no. Priporočil bi vam Primusov kuhalnik ne vem pa trenutno tipa. Vam ga pa ne bo problem najti prodajajo ga v Iglu trgovinah ki se nahajajo v vseh večjih mestih. Trenutno pa kot vsi ostali prodajalci ponujajo opremo za zimski šport in ga ni nikjer raztavljenega. Torej čez kakšen mesec. Lanski katalog sem pa založil tako da….torej štedilnik ima dva grelca kvalitetno izdelan, stane pa čez 100 € .Posebej poudaril bi tukaj da ne kupujte cenenih kuhalnikov ker boste razočarani. Jaz imam dva Primusova kuhalnika ki pa sta manjša, sva tudi sama z ženo, in moram povedati da sem zelo zadovoljen. Odočil sem se za varianto na kartuške z navojem. V štirinajstih dneh kampiranja dva krat ni bilo kosila, drugače pa zajterk kosilo in kavice seveda, in potrošila sva dve in pol 450g kartuški. Manjša primerjava, smo pekli ribe, kolega zraven naju je pekel na navadnem kuhalniku midva pa na kartuškah. Za prilogo je bil še krompir,in ko sva midva že pojedla je uspel kolega komaj spečti, verjetno pa vam ni potrebno razlagati kako ribe izgledajo po tako dolgem pečenju. No za pojest je glih tak.Tudi ta večji kuhalnik ima mislim da drugo mešanico plina če se ne motim, to vam bo trgovec znal razložiti.
Omarico pa lahko dobite kakšno zložlivo, se pa dobijo tudi kuhalniki z nogami, pač različno od proizvajalca, uporabna je tudi lahka zložliva alu miza ki jo prodaja Merkur (cca 50€), katero pa potem lahko uporabljate še za kaj drugega.Stole imam jaz aluminijaste zaradi teže transporta. Pri kamp prikolici se da marsikaj pospraviti v prikolico, če pa greš samo z avtom je pa to malo večji problem zato jaz gledam tudi na samo težo. Sedalo in naslonjalo je iz mikrofibra, material odporen na sonce ki se hitro suši in te ni strah vsesti z mokrimi kopalkami. Ah ja posoda za kuhanje- dobijo se različni kompleti, dober material je anodiziran aluminij z različnimi prevlekami titanium…. pomembno pri tej posodi je, hitro prevaja toploto se hrana ne prijema itd. Nikoli pa ne uporabljajte starih aluminijasti posod ki so bile še brez prevlek ker aluminij je zdravju škodliv.
Zdaj ,brez česa se vse ne smete podati na pot bi težko komentiral, lahko prideva še na to temo, pač odvisno je kam greste, za koliko časa in kaj še vse ta vaša prikolica vsebuje. Pač kampiranje je improviziranje in važno je koliko se v danem trenutku znajdete in kakšne kriterije imate, za enkrat pač ena mala stvar ki vam ne sme manjkati sploh če imate s seboj otroke je zaščita proti komarjem in pa sredstvo za dezinfekcijo rok. Če pa mi zaupate vaš mail pa lahko podebatirama še o veliko stvareh, če imate prikolico bi vas mogoče zanimala še kakšna Korzika kot destinacija, namreč za mene Jadran ni več zanimiv.
LP

Glede pohištva:
Sam uporabljam DUKDALF stole in mizo – prodaja Merkur.
Ni poceni, je pa vredno svojega denarja.
Omarice niso slabe Brunner isto prodaja Merkur.
Posebno sem navdušen nad kuhinjskim blokom.
Posoda-inox BERNDES” ali nekaj podobnega iz Qelle kataloga-odlična tudi na nekem na silo kupljenem italjanskem plinskem štedilniku za 30 euro.

A šotor že imate?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close