Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V Francijo z osebno?

V Francijo z osebno?

Se v Francijo lahko leti z osebno ali še vedno potrebujemo potni list?

Hvala in lp

rabiš potni list, garantno pismo in denarni depozit

mislim… rabiš osebni dokument, da te spustijo na letalo, mejnih kontrol ni.
EU, Schengen… remember???

osebna seveda

Pa mamo zraven vzame ker tako nerazgledana ne boš daleč prišla.

Lahko imaš eno ali drugo ali oboje…
v vsakem primeru pa tam govorijo francosko.

Pa ne pozabi frankov!!

Ja, franke pa NUJNO rabiš.

🙂

Zelo jih bodo veseli predvsem numizmatiki 🙂

V trgovinah raje vzamejo evre…

No ampak kar se pa francoščine tiče je pa čisto res. Francozi nočejo govoriti anglešk. Izjema je normandija pa severna obala, kjer je veliko angleških turistov in pa alzaška kjer skoraj vsi govorijo nemško.

Najina francoščina se konča pri “dober dan” in “na svidenje”, pa sva se že parkrat potepala po Franciji čisto brez težav. Pač malo bolj z rokami mahaš, pa gre 🙂

Tista z osebno zgoraj (iz leta 2008) pa – halo???

Ja saj se prilagajajo. Pač za denar tudi to. V trusitičnih središčih, večjih mestih, hotelih, delno tudi na železnicah in v trgovinah…ampak še vedno pa najdeš tudi ljudi ki ne govorijo pa vem da je tam angleščina obvezna v šoli. Italijan se vsaj potrudi s spakedrano angleščino.

Kar se tiče osebnih pa ni čisto ‘halo’ Ja, formalno samo osebna ampak sem imel pa jaz izkušnjo z žandarmerijo v nekem manjšem mestu na jugu(niti ne tako silno zabačenem) in to kako leto po našem vstopu v EU. Ni jim bil dosti potni list, celo spraševali so za vizo(!?!?!). No potem se je eden spomnil, da smo med tistimi desetimi novimi članicami, ki so vstopile v EU leto prej pa je bilo vse v redu. Sem pa tudi že slišal za zgodbe, da so stvari lahko trajale tudi nekaj ur vključno s privedbo na postaje itd….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close