Najdi forum

Kairo februarja

Zanima me, če je kdo bil v Kairu februarja. Prosila bi za kakšne nasvete glede oblačil in kaj lahko vidiš v enem tednu. Odpravljam se v lastni režiji

hvala za info

Hm, februar je v Kairu kar hladno tako da kar toplejša oblačila vzemi.

Klasika je seveda Giza z piramidami. Če si na izi ti gre lahko zelo lagoden dan.

Kairski mizej ti vzame cel dan – vsaj nam.

Potem pa imaš itak tržnico Khan al Khalili (upam da sem napisala prav), ap Cairo tower, staro mestno jedro, mošeje – pazi katere so odprte za tujce oz. za turiste. Ogled Sakare.

Ma tega je toliko ali pa nič če te ne zanima. Zanimiv je že samo utrip

bila tam 3 januarja letos na enodnevnem izletu. (postanek ladje križarke)
Bilo je cca 20stopinj.

Kairo je ena velika revščina in ciganija, vse umazano in nasmeteno.
Ko vidijo turista ga na vsak način hočejo 100% finančno ožet. Ko stopiš dol iz avtobusa ti dobesedno hočejo kaj podrinit in prodat. Slikanje pri piramidi z kamelo in jahanje kamele 5 minut je mojega moža prišlo 70€, ker pa najprej ni želel toliko dati so grozili in kričali nanj. podobne izkušnje so doletele tudi ostale obiskovalce z katerimi sem se pogovarjala.
Na vsak avtobus so dodelili 2 varnostika, tako da že to dosti pove o varnosti, ki je tam.
Jaz tam nebi jedla in spala za noben denar.
Tebi pa želim res srečo sploh če greš v lastni režiji.

V Kairu je res kaj videt, vendar če nisi še bila v arabskem svetu ti pri tem popotovanju v lastni režiji želim veliko previdnosti: kot je napisala Nikoli več

Za vreme pa ne vem povedati, ker smo bili konec novembra in je bilo še zelo toplo na jugu, v Kairu pa ne več tako zelo.

Tako da bodi previdna pri nakupih pa močno se cenkaj, ko boš kupovala, saj je teba vse cene vsaj prepoloviti ali pa še manj, tako da tisto vožnjo z kamelami, Nikoli več bi lahko dobili tudi za pol manj denarja, le vstrajat je treba

LP

Hvala vsem za odgovore. Prvikrat greva v arabski svet, zato se tudi zanimam. Gre za poslovno-turistično varianto, tako da mičkeno upam, da naju bodo tudi gostitelji kam odpeljali…
Sem pa tudi sama mislila: piramide v Gizi, muzej, vsaj malo starega mestnega jedra in tržnica, za kaj več tako ne bo časa.
Glede cenkanja sem tudi slišala. Vam bom poročala! Komaj čakam in upam, da ne bom prišla s tako slabim vtisom kot nikoli več!

Lepo prosim tebe in tebi podobne,da greste naslednjič največ do konca svojega mesta. Nič več in nič manj kot to. Ker vsa nestrpnost do drugačnosti je v tvojem tekstu. Kaj so storili tvojemu možu, ne vem, ne vem tudi zakaj jim je dal 70 EUR in zakaj ni stopil do vodiča, saj ste bili tam organizirano. Če nekdo “vpije” nate (arabci pač govorijo drugače kot mi) potem to res ni razlog za plačevanje. Kairo je res tudi revščina (18 mio preb), pa tudi neskončno bogastvo, ki ga ti v svoji grozi do drugačnosti nisi niti opazila. Še enkrat, taki kot ti ostanite prosim doma, bo vsem tistim, ki radi vidimo kaj drugega kot konec svojega mesta, lažje potovati.
In za spraševalko- definitvo tržnico Khan el Khalili, muslimanski del mesta, nasproti egiptovskega muzeja v hotel na kavo in gledanje ljudi, predvsem pa kam na kušari, pa falafle pa še kaj. Uživajte brez predsodkov in bo dežela čudovita.

Se popolnoma strinjam z Turško mačko.
Taki neiznajdljivi ljudje naj za božjo voljo ostanjo doma in ne puščajo slabega vtisa o nas, ki pa to obožujemo. Kot sem rekla – to je način življenja.

Sprejmeš ali ne sprejmeš – kritiziraš pa ne!!!!!

Jej, še malo, komaj čakam! Hvala vam vsem za ideje in nasvete!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close