za *jst* toscana in drugi
Mi smo Toskano že kar precej prekrižarili, ampak potujemo vedno bolj “po navdihu”, brez kakšnih vnaprejšnjih načrtov in rezervacij, zato ti s konkretnimi podatki težko pomagam.
Nastanjeni smo bili po kakšnih sproti najdenih hotelčkih, nekajkrat smo bili tud s šotorom (junij ali september), kampa tud ni problem najti. Če bi pa radi vnaprej kaj rezervirali, se tudi na netu najde čuda stvari. Npr. ,
Hrana v Italiji res ni problem, dobra pica al pa testenine se najdejo za vsakim vogalom. Če smo s šotorom, skuhamo tud kaj sami.
Cene vstopnin za oglede najdeš po moje vse na internetu. Mogoče je fajn kupit karte za Uffizzi preko interneta, da prideš hitreje noter, mi smo že dvakrat obupali nad dolgimi vrstami in bomo naslednjič sprobali to varianto.
Za en dan do Rima? Mi smo si Rim ogledali čisto posebej, smo šli samo tja za par dni. Za en dan se vozit tja, ne vem, če ima smisel. Sicer si pa vse razdalje in čase poti poiščeš tule:
Ni blo ravno konkretnih nasvetov, ampak ne preveč komplicirat in si splanirat vsako minuto in kilometer, pa bo najbolje.
Forum je zaprt za komentiranje.