Najdi forum

Dugi otok

Ojla, smo tik pred tem, da rezerviramo apartma na Dugem otoku. Ja, zelo smo zgodnji, ker so nam lani povedali, da je bil ta apartma (poceni in lep) zarezerviran že februarja in nam je bilo ful žal.

Seveda sem uporabila iskalnik in prebrala cel mon za nazaj, ampak mi nekaj ni jasno. Tam še nismo bili, zato se čudim, da imajo ljudje tako različna mnenja. Enim se blazno dopade, drugi pa kritizirajo, da nikoli več ne gredo tja. Kaka nova izkušnja?
Smo družinica ( 4 in 8 let), imamo radi predvsem mir in samotne plaže ter borovce. Torej hotelske plaže z animacijo za nas niso. Največ, kar bi rabili, je kakšna promenada zvečer s sladoledom in kako igračko. Oba otroka imata svoje ribiške palice.
Saj sem bila že pred tem, da kliknem send, zdaj pa sem se kar malo ustrašila. Da ne bomo dva tedna zabili v nič.

zabili v nič ?? pa ne tako razmišljat ! kakorkoli , družina .ki bo 24 ur na dan skupaj !
ne moreš se pa zanest na izkušnje drugih ! o otoku Biševu sem slišala vse najboljše,pa me tam več ne spraviš….ni šans !! pa ni šel dopust v nič ! je še kako dobra izkušnja !

Mir in samotne plaže boste tam zagotovo dobili. Animacij zagotovo ne. 🙂 No, saj jih tudi ne iščete… Če ste ljubitelji narave, miru in počasnega ritma, potem se boste tam počutili lepo. Za otroke so fajn plaže na severu otoka – Saharun je prekrasen. Jaz sem bila na jugu otoka in me je motilo to, da so bile plaže bolj slabe (Sali). Tam je tudi takoj zelo globoka voda, kar meni ni všeč.

Skratka sever otoka vam priporočam, tak je res lepo. Kakšna mini promenadica se poleti tudi tam zagotovo najde.

Saharun je skoraj najlepša plaža na Jadranu….je pa tudi veliko igel na plaži…. 🙁

če imate radi mir ,samoto, je to kot nalašč za vas. a tam je totalna tuga-ni trgovin ,promenade…po moje bi vam lahko bilo zelo dolgočasno. jaz sem bila enkrat na dugem otoku in vem, da ne bi več šla.

Ja, mi smo tudi bili v Božavi 1x in nikoli več.
Saharun je lepa plaža, ampak zelo zanemarjena. Na začetku zaliva en kafič, en dixi. Drugače okoli 5 km nič, v senci borovcev zaudarja po človeških iztrebkih. Vsako noč je naneslo trave na obalo, vendar je niso niti 1x v 14 dneh očistili…

drugod po otoku primernih plaž za otroke ni, so le skalnate ali privatne, kot npr. pri svetilniku na severu otoka. Morje na vzhodni obali otoka je blazno mrzlo, npr. v zalivu Saharun je bilo 27 st., v Božavi pri hotelu pa 21 st. vseh 14 dni.Ne vem, če je to pravilo, ampak zato je v Saharunu blazna gneča, ker se cel del vzhodne obale dopoldne preseli v ta zaliv.

mestece za sprehajanje ob plaži je samo Sali, na jugu. Iz Božave smo se do tja kar dolgo vozili, več kot 40 min, v glavnem ni da bi šel vsak večer malo na sprehod po korzu. Božava pa je vas, dolga 500m, ena trgovina, ena pekarna , 2 gostilni in sladoledar in 10 privezov za jadrnice.

Ne vem no, na Dugi otok hodijo ljudje s točno določenim namenom, npr. potapljaški klubi, družine, ki si želijo uživati na samem v tišini, z jadrnico, …

se morate sami odločiti, kaj vam bolj ugaja.
Mi smo se imeli vseh 14 dni super, ampak ko smo naslednje leto rezervirali dopust, smo si bili vsi edini, da si želimo malo več življenja in več lepih plaž.
lp

Mi smo na Dugem otoku velikokrat. Tam sicer nismo na dopustu, ampak priplujemo mimo na obisk k prijateljem. Odkrito povem, da je meni sicer zelo všeč, če pridem takole malo na obisk, ravno na dopust pa tja ne bi šla.

Kadar smo tam, gremo v Sali na pico.

Fino je tudi v Zaglavu, kjer je lepo urejen potapljaški center. Imajo tudi šolo potapljanja.

Če ne rabite “dogajanja”, vam bo všeč. Ribe so tudi:-)) Voda je zelo čista.

V primeru, da vam bo kakšen dan dolgčas, greste lahko s hidro gliserjem v Zadar. Ali pa na Ugljan, kjer se dogaja več. Dostikrat organizirajo različne koncerte – od klap do priznanih dalmatinskih pevcev.

ko 1x v Zaglavu mala trgovinci ni dobila kruha in potem si pač dva dni brez kruha:-) nimaš kam. A je bilo pred 3 leti še zelo pristno.
Tist z iglami mora pa bit grozno? saj govorimo o narkomanskih iglah ali kako?!

Trgovinica je še zmeraj tam, kjer je bila in v isti velikosti. Izbira je fenomenalna – kruh, mleko, jogurt, krofi, mesni izdelki s Krasa (!) in sir. Od zelenjave pa paradižnik in paprika 🙂

V Saliju je večja trgovina, imajo kar precej izbire, tako, da glede nabave hrane ni problema. Pa še ceneje je, kot pa v Zaglavu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close