Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bangkok letališče viza ?

Bangkok letališče viza ?

Po pristanku v Bangkoku nadaljujem let za Kambodžo z AirAsia.
Ali potrebujem vizo za vstop v Tajsko ?

Po mojem da ja, ker baje da zamenjaš terminal.
Je pa viza za enkratni vstop brezplačna! Če letiš na enak način nazaj pa potrebuješ vizo za dva vstopa, drugo pa plačaš.
Ti pa priporočam, da se pozanimaš iz kje točno štarta air asia…. iz katerega terminala?

Za letališki tranzit skoraj nikjer ne rabiš vize, zato dvomim, da je na Tajskem zadeva drugačna. Vsekakor pa počakaj na odgovor nekoga, ki to za Tajsko ve iz lastnih izkušenj.

Pred tremi leti sem letela iz Angor Wata preko Bangkoka v Evropo. V Bangkoku sem menjala takom letalsko družbo kot terminal, a viza ni bila potrebna, saj sem prtljago lahko čekirala do končne destinacije in mi ni bilo potrebno “vstopiti” na Tajsko.

Ali je bil to iz Kambodže vezni let?

Rabiš, ker je AirAsia nizkocenovnik in prtljage ne moreš čekirat prej kot v BKK. Torej: ti in prtljaga do BKK, preko vseh mejnih in carinskih kontrol (vizo lahko kupiš tudi na meji) in spet check-in pri AirAsii.
Viza nima nobene zveze s premikanji med terminali in tudi zastonj je ne boš dobil, ker je ta varianta samo, če ostaneš v Tajski, za tranzit pa no go.
Če se boš vračal spet preko BKK (Tajske) boš vajo seveda ponovil 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close