kampi po italiji in franciji
Naslednje leto želim z družino malo potovati po Italiji in Franciji. Verjetno bomo potovali z svojim avtom in šotorom. Zanima me če lahko kdo napiše naslov ali naziv konkretnega kampa, kjer je že bil in da je kamp solidno urejen in za zmerno ceno. Ter da je v bližini nekaj zanimivega za pogledati, ali pa kakšna zanimiva plaža. Trenutno so naše želje da bi med samim potovanje obiskali Provanso, Pariz, Rim ter Euro Disneyland. Potovali bomo vejetno 14 dni. Vse ostalo pa bomo naš plan poti izdelali glede na priporočila. Zato prosim za čim več vaših predlogov.
Bi tud jaz rekla, da v isti turi hodit v Rim in Pariz nima smisla – glede na to, da sta vsak v svoji smeri. Sploh je tako v Italiji kot v Franciji povsod toliko za videt, da je ena od njiju (pa še to seveda samo del) za 2 tedna več kot dovolj. Mi smo Italijo po delih obdelovali kar nekaj let (pa še jo bomo), tud Francije je po treh obiskih ostalo še ogromno neodkrite.
Kar se kampov tiče: v Italiji in Franciji je kampov ogromno in večinoma so zelo urejeni – ja, v Franciji ga ima res skoraj vsaka vas. Francoski kampi so dokaj poceni, italijanski pa precej dražji. Mi si jih vedno okvirno označimo, pa potem večinoma (ker ne potujemo po strogo določenem načrtu) spimo v čisto drugih, ki se pač pojavijo ob poti. Ogromno o kampih po Evropi izveš tule:
Pa še to: mi večinoma kampiramo izven glavne sezone – cene so nižje in povsod najdeš prostor. Se nam je pa tudi zgodilo julija v Italiji, da smo naleteli na precej zasedenih kampov.
Skratka, moj predlog: Rim in Pariz razdelite v dve dvotedenski potepanji, pa bo ravno v redu.
Živjo!
Najprej se strinjam z vsemi predhodniki (Pariz in Rim v 14 dneh), ni vredno, ker je preveč za videt za 14 dni.
Lahko ti pa priporočim kamp FLAMINIO v Rimu v katerem sva bila letos s fantom. Evo njihova stran- http://www.campingflaminio.com/ENG/default.asp
Do centra Rima rabiš cca. 20 min (vlak, podzemna) vlak vozi ful pogosto (se ne spomnim več točno) vendar je super porihtano da prideš lepo do centra hitro in poceni in da imaš vozilo na varnem v kampu! Priporočam! Cene pa tako vidiš na njihovi strani.
Lp pa lepe počitnice 🙂
ogled dveh velemest v enem zaletu je precej optimisticno. podobno, kot z vsemi mesti… ce imas en dan casa, vidis malo ker potem izločaš ogromno pomembnih stvari. ze samo v parizu je louvre vreden ogleda za vsaj ene 2 dni… da vseh ostalih znamenitosti ne omenjamo. in se vsa voznja do tja, toliko cudovitih mest in pokrajin na poti. tako da sta si mesti precej s poti. bolje, da se opredelis le na eno mesto in si tisto ogledas, z vsemi postanki na poti vred…
tomaž
Forum je zaprt za komentiranje.