Najdi forum

Moja hči je od malega zaljubljena v Egipt in vse kar je z njim povezanega. V tem šolskem letu končoje OŠ in z možem sva razmišljala, da bi si privoščili potovanje tja. Žal nimamo nikakršnih izkušenj s potovanji in vsak nasvet bo dobrodošel. Predvsem bi radi tedensko potovanje oz. par dni ogledov in par dni počitka. Katere agencije priporočate in kateri termin ? Najraje bi konec junija, pa se bojim da bo prevroče. Hvala za vse nasvete.

Pozdravljena!

Priporočam vam agencijo Oskar, saj imajo res dobre vodiče. Je pa ta agencija ena imed dražjih.

Prilagam link, kjer je kar nekaj različnih možnosti potovanja po Egiptu:
http://www.agencija-oskar.si/index.php?id_skupina=818&id_mesec=-1&id_rang=-1&id_stopnja=-1&id_destinacija=koda&task=search&option=com_searchtours

Lep pozdrav,
Lianna

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Še nismo uspeli priti do Egipta (čeprav imamo namen že nekaj let), ampak prijatelji so bili lani za novo leto, ena zanimiva kombinacija potovanja in par dni kopanja, podobno aranžmajem Kairo-Hurgada, ki jih najdeš tule:
Ne vem, če je bil program točno tak in če so šli s Kompasom, so bili pa navdušeni.
Bi pa jaz vsekakor poskušala najti kak drug termin (spomladi), ne junija.

Bila z možem letos v času prvomajskih pocitnic – Križarjenje po Nilu. Dva dni sva bila v Hurgadi , nato pa križarjenju po Nilu.Vreme krasno, ne prevroce. Videla vse znamenitosti. Čudovito. Potovala sva z agencijo Palmo – super. Poglej na jihovo spletno stran. Priporočam.

Hvala za nasvete.

Tudi jaz priporočam križarjenje. Boste največ odnesli. Morje je pa morje – mokro in slano.

En dan ga imaš čisto zadosti, če gre za to da vidiš piramide, Luxsor, Asuan, Abu Simbel…….mi smo zadnji dan imeli še možnost ogleda Aleksandrije in slavne knjižnjice, poleg kaotičnega Kaira, ki se ga ne da opisati ampak ga moraš doživeti.

Da ne bo izpadlo kot reklama, ker točno vemo da bomo pohvalili agencijo s katero smo se imeli fajn. No v naše primeru je to Vard.

midva sva bila letos drugič v Egiptu in zagotovo ne zadnjič. potovala sva obe leti preko Varda, več kot zadovoljna. Glede termina pa vam priporočam pomlad ali jesen. Poleti je defenitivno prevroče. Lani sva bila konec avgusta-vročina da te kap. Letos konec septembra-se je dalo lažje dihat, ampak še bolj idealno bi bilo verjetno oktobra. Priporočam pa ogled Kaira, Luxorja, malo potapljanja med koralami, pa tudi izlet z štirikolesniki v puščavo je super. Tudi križarjenje je verjetno dobra varianta. Za naju je Egipt nepozaben. Verjamem, da se boste super imeli.

pozdravljena,

definitivno ne hoditi poleti, ker je tam mnogo prevroce. in tudi krizarjenje odsvetujem, ce ste kakorkoli avanturisticni tipi. egipt je lep, samo ga je treba dozivet, in to ne z ladje. ker ci si tam, je vse organizirano, vse ti je pripeljano in temu primerna je cena. ne dozivis pa stika z ljudmi. peljejo te na najdrazji bazar, vsi samo cakajo, kdaj prispe kaksna krizarka in cene kar naenkrat zrstejo za 2x ali 3x. peljejo te v luxor in do piramid, abu simbel vecinoma spustijo, je pa definitivno vreden ogleda. ce imate namen izlezavati, pojdite za en teden v grcijo, je poceni in lepo morje. v egiptu je pa v okolici nila prevec stvari za videt, da bi to ogledali v treh dneh. ze samo za kairo potrebujes ene 3 dni (mesto mrtvih, mošeje, egiptološki muzej, khal-el-khalili bazar,… tako da moje priporocilo je, da ce ze greste v egipt, pojdite gledat znamenitosti, izlezavate lahko doma…

definitivno je vreden ogleda tudi El-Alamein, bitka za afriko med drugo svetovno vojno, legendarna bitka med Romlom in Montgomerijem, lepi sponiski parki, se lepse morje v okolici… res lepo…

jaz sem to videl v 14. dne, vmes smo bili 5 dni v puscavi, tudi to je dozivetje zase… zdej ce imate cas in ce vam financno sredstva omogočajo, je to definitivno v redu zadeva. pa seveda, ce ste tak tip popotnika…

lp

aja, potovali smo pa s char turizmom…

Govor je o križarjenju PO NILU in ne neko sredozemsko z postankom in ogledom Kaira.

Grčija pa ni niti najmanj poceni in zame nima lepega morja. Lepo morje ima zame Turčija in seveda Egipt – red see. Temu se pa reče izležavanje. Ampak potem ko si že malo ovohal državo in njeno preteklost….

no, jst nisem nikjer zasledil, da GRETKA omenja zgolj krizarjenje po Nilu. sam sem pac povedal svojo izkusnjo in alternativo krizarjenju. tako da nikogar ne silim na sredozemski del. pac trdim, da ob rdečem morju v hotelskih resortih ne dozivis pravega vtisa o drzavi. enako, kot ce gres v hammamet in potem trdis, da si videl tunizijo. in tako naprej. zgolj poudarjam, kako zacutit drzavo… lastne izkusnje…

grčija se strinjam, ni ravno najcenejsa varianta, ampak se vseeno da dobiti zelo ugodne last minute variante. ampak to je ze druge tema…

Z El- Alamein si me pa čisto znerviral

Zdaj bom pa samo o tem študirala celo zimo.

ja v el-alamainu je spominska kostnica italijanske, nemske in angleske vojske, vsak posebej. pol je pa se muzej (taktika, oprema, osebnosti…) men osebno je bla lepa zadeva. zdej, da bi se samo za to vozil iz kaira, je vredno premisleka. je pa to eno uro ven iz aleksandrije. tko da ni pretirano dalec od tam. tko da men je bil el-alamein res vsec…

zgolj moje mnenje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close