Severna Evropa
Mene tudi zanima ta destinacija. 4-je nameravamo iti po tej poti, ampak smo še v fazi odločanja, tako da nas čaka še vse preračunavanje kaj se bolj izplača..
Bi bila pa vesela (glede na to, da s potovanjem v lastni režiji še nimamo izkušenj), če mi kdo da kaj informacij o tem, kaj je posebej vredno ogleda in pa o ceni takšnega potovanja; se še odločamo ali bomo šli z avtom in prikolico ali bomo raje vzeli šotore, hostli..
Šli bi pa enkrat proti koncu septembra.
Rada bi čimveč informacij.
Prav po tej poti nismo šli, smo pa prepotovali precej Evrope v lastni režiji. Malo “splošnih” napotkov, če smem.
Pri načrtovanju poti si lahko pomagate z
Kaj je vredno ogleda, je pač odvisno od tega, kaj vas zanima – velika mesta, znamenitosti, narava… Določite kraje, kjer bi se želeli ustaviti, potem imate pa na internetu več ali manj vse, kar je treba vedeti. Vsak malo večji kraj ima na internetu vse od znamenitosti (must see) do namestitev, cen…
Mi potujemo vedno s šotorom, odlična stran za kampe po Evropi je . Lahko si pa na netu rezervirate tudi hostle, sobe, karkoli.
Zame je načrtovanje poti, ogledov in podobnega zelo zanimivo, že kar del potovanja, ko sem sicer še doma, za računalnikom. Je pa res, da se začrtane poti nikoli čisto ne držimo, kar je prednost potovanja s šotorom, saj se lahko sproti odločaš, kdaj in kam naprej.
pozdravljeni,
najprej je potrebno omeniti, da države beneluxa niso severna evropa, ampak spadajo v zahodno evropo, toliko na zacetku…
drugace je pa zadeva fascinantna, res je lepo ta. nizozemska je za nas slovence nekoliko posebna destinacija, saj je ravna, kot bi jo kdo zlikal. in je res nenavadno, kako clovek pogresa hribe, ki smo jih vsak dan vajeni gledati doma. na nizozemskem definitivno priporocam amsterdam in haag, rotterdam ima zelo zanimvostaro jedro, delta projekt je zanimiv (sicer nekoliko bolj za strojnike in kljudi podobne klase), mlini na veter in tradicionalne nizozemske stvari. v belgiji zna bruselj nekoliko razocarati, ampak je toliko lepih mest v okolici, da se belgijo splaca pogledati nekoliko bolj s poti, ne ravno samo po avtocestah. luxemburg je pa itak tako majhen, da se ga da relativno hitro prekrizariti, ampak zaradi majhnosti ni nic manj zanimiv.
predhodno je potrebno pripraviti plan poti, koliko kilometrov ste pripravljeni narediti na dan, da se ne boste samo vozili. preveriti je potrebno odpiralni cas zanimivosti, da ne boste ostali pred vrati. šotorjenje je zanimiva zadeva, ce vzamete v zakup dejstvo, da ste lahko mimogrede mokri. vlazni vetrovi z atlantika so lahko se kako neugodni… ce pa greste z avtodomom, se tem tezavam ognete… interentnih strani za rezervacijo kampov je veliko, dobra je tudi spletna stran ninozemske in belgijske turisticne organizacije.
v belgiji je zanimivo opazovati tudi razliko med flamskim in valonskim delom drzave, saj gre za povsem drugacen tip ljudi…
aja, pozabil sem dodati se linke za kampiranje…
Forum je zaprt za komentiranje.